Ramen juha, ampak po moje. S popečenim tofujem, domačim pekočim čili oljem in svežo zelenjavo. Tako zelo okusna in aromatična, da si jo boste z veseljem pripravili večkrat - vsakič pa lahko dodate druge dodatke po izbiri!
Namesto klasičnih ramen rezancev, ki jih tradicionalno najdemo v Ramen juhi, sem tokrat uporabila kar jajčne fideline od Pekarne Pečjak - kuhani v pičlih parih minutah, izjemno okusni in res sedejo k vsem tem okusom in aromam.
Posebnost moje Ramen juhe pa ni samo v rezancih ampak tudi v domačem čili olju, ki doda tisti "spicy" element.
Spodaj v receptu vas čaka tudi recept in priprava domačega čili olja - glede na spodnje količine dobite več olja, za pripravo Ramen juhe pa potrebujete le nekaj žlic. Po želji lahko pripravite tudi polovično količino olja, ali pa preostanek enostavno shranite v hladilnik. Olje je pekoče, zato ga dodajajte previdno.
Na blogu pa imam še ogromno drugih receptov za takšna in drugačna kosila. Vse recepte najdete tukaj .
Ramen juha s tofujem in čili oljem "po moje"
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Domače čili olje s sezamom (opcijsko, lahko tudi izpustite. Pripravite večjo količino, uporabite le par žlic)
1glavačesna, stroki drobno nasekljani
100gsezamovega ali olivnega olja
4jedilne žlicesezama
3jedilne žlicečilija ali paprike
1čajna žličkasladke paprike v prahu
Tofu
1jedilna žlicasezamovega ali olivnega olja
200gtofuja, narezanega na kocke
1jedilna žlicaškroba
1jedilna žlicačili olja(domači, recept zgoraj ali kupljen, lahko tudi izpustite, če ne marate pekoče)
1čajna žličkasladke paprike v prahu
sol po okusu
Ramen juha
2jedilni žlicisezamovega ali olivnega olja
3strokičesna, drobno nasekljani
2jedilni žlicisveže naribanega ingverja
1jedilna žlicačili olja(domači, recept zgoraj ali kupljen)
70glahke sojine omake
55gnaravnega arašidovega masla
40gtemne miso paste
1,5lzelenjavne jušne osnove + več po potrebi
300gjajčnih fidelinov Pekarne Pečjak
100gsveže špinače
Dodatki
mlada čebula
mehko kuhano jajce
črni sezam
Postopek
V večji ponvi na srednjem ognju segrejte olje. Dodajte česen in med rednim mešanjem pražite 5-7 minut, da se česen zlato obarva. Dodajte sezam, čili i papriko ter premešajte. Pražite še minuto nato odstavite in prestavite v skledico, da se odhladi.
V isti ponvi segrejte olje in dodajte tofu, škrob, olje, papriko in sol.
Premešajte in pražite 5 minut oz. toliko časa, da se tofu zlato zapeče. Odstavite.
V velikem loncu segrejte olivno olje. Dodajte česen, ingver in čili olje. Premešajte in pražite par minut. Dodajte še sojino omako, arašidovo maslo in miso pasto. Zalijte z jušno osnovo in premešajte. Pokrijte in kuhajte na srednje višjem ognju do vretja. Nato dodajte rezance in špinačo ter premešajte. Kuhajte še 2 minuti, nato odstavite. Po potrebi dodatno zalijte z vodo.
Juho nadevajte v krožnik, dodajte tofu, jajce in mlado čebulo. Pokapajte s čili oljem in posujte s sezamovimi semeni.
KLJUČNE BESEDE čili olje, juha, juha z rezanci, ramen, ramen juha, ramen z jajcem, ramen z rezanci
Ramen juha s tofujem in čili oljem “po moje”
Ramen juha, ampak po moje. S popečenim tofujem, domačim pekočim čili oljem in svežo zelenjavo. Tako zelo okusna in aromatična, da si jo boste z veseljem pripravili večkrat - vsakič pa lahko dodate druge dodatke po izbiri!
Namesto klasičnih ramen rezancev, ki jih tradicionalno najdemo v Ramen juhi, sem tokrat uporabila kar jajčne fideline od Pekarne Pečjak - kuhani v pičlih parih minutah, izjemno okusni in res sedejo k vsem tem okusom in aromam.
Posebnost moje Ramen juhe pa ni samo v rezancih ampak tudi v domačem čili olju, ki doda tisti "spicy" element.
Spodaj v receptu vas čaka tudi recept in priprava domačega čili olja - glede na spodnje količine dobite več olja, za pripravo Ramen juhe pa potrebujete le nekaj žlic. Po želji lahko pripravite tudi polovično količino olja, ali pa preostanek enostavno shranite v hladilnik. Olje je pekoče, zato ga dodajajte previdno.
Na blogu pa imam še ogromno drugih receptov za takšna in drugačna kosila. Vse recepte najdete tukaj .
Ramen juha s tofujem in čili oljem "po moje"
Nina ZorčičSestavine
Domače čili olje s sezamom (opcijsko, lahko tudi izpustite. Pripravite večjo količino, uporabite le par žlic)
Tofu
Ramen juha
Dodatki
Postopek
Preberite še: