Beljakovinsko bogato, noro okusno kosilo, ki ga boste z veseljem pripravili!
Lososov burger z domačo laneno beljakovinsko bombetko. Lososov polpet je pripravljen iz konzerviranega lososa in kuhanega sladkega krompirja. Tako noro okusen in sočen, da bo redno na vašem jedilniku.
Spodaj delim povezavo do beljakov, Instant Oats, lososa in olja v spreju, ki ga uporabljam + razkrijem kodo za popust.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Najprej pripravimo lanene bombetke. Za dodane beljakovine sem jim dodala še beljake; dobite jih na spletni strani Gymbeam, s kodo NINAZ5 pa imate tudi popust!
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Za namastitev pekača in ponve pa najraje uporabljam olje v spreju, saj tako lažje nadzorujem količino olja in ga ne dodam preveč. Dostopni so tukaj, uporabite pa lahko kodo NINAZ5.
Za bolj sočen burger poskrbi skyr aioli – moja verzija klasične majonezne aioli omake s česnom. Uporabila sem večji delež skyra za dodane beljakovine in malo majoneze, ravno dovolj, da poskrbi za blag okus. Za kanček sladkobe in nevtraliziranje kislega skyra pa sem dodala še javorjev sirup – svetujem tega od Gymbeam, saj je ugoden in izredno okusen!
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Lososov burger z domačo laneno beljakovinsko bombetko
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Lanena beljakovinska bombetka
75gzmletih lanenih semen
90gzmletih ovsenih semen
220gbeljakov
1čajna žličkakisa
1 ½čajne žličkepecilnega praška
ščepsoli
dodatno: sezamova semena za posip
Lososov polpet
1konzervalososa v slanici Gymbeam(odcejeno)
180gsladkega krompirja (skuhan v osoljeni vodi)(stehtala sem surov olupljen krompir)
4jedilne žlicedrobno nasekljanega pora ali šalotke
1jedilna žlicaposušenega ali svežega nasekljanega kopra
1jedilna žlica(lahke, veganske ali klasične) majoneze
1čajna žličkagorčice
1jedilna žlicalimoninega soka
sol, poper po okusu
Skyr aioli
200gskyra /quarka ali grškega jogurta
1jedilna žlica(lahke, veganske ali klasične) majoneze
1čajna žličkagorčice
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
1čajna žličkalimoninega soka ali kisa
1jedilna žlicaposušenega ali svežega nasekljanega kopra
½čajne žličkečesna v prahu ali ½ naribanega svežega česna
sol, poper po okusu
Dodatki za burger
olivno olje ali olje v spreju za namastitev ponve in pekača
solata
spasiran avokado + sol, poper
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Dva modelčka za sufleje dobro namastite z oljem v spreju ali premažite z izbranim oljem.
V večji posodi zmešajte vse sestavine za lanene bombetke (razen sezamovih semen). Maso mešajte z metlico za stepanje, ker bo gosta in tekoča, kakor za mafine.
Maso vlijte v pripravljena pekača in po vrhu posujte s sezamovimi semeni.
Pecite v segreti pečici 30-35 minut oz. toliko časa, da so bombetke v celoti pečene, tudi znotraj.
Vzemite iz pečice in pokrijte s krpo, da se ohladijo. Ohlajene vzemite iz modelčka, v kolikor ne padejo same ven jih spodrezajte z nožem ali silikonsko lopatko.
Pripravite lososov polpet. Vse za polpete zmešajte v posodi in spasirajte z vilicami, da dobite dokaj enotno maso. Iz mase oblikujte 3 polpete. Če je masa premokra dodajte kakšno žlico ovsene moke ali krušnih drobtin.
Večjo non stick ponev segrejte na srednjem ognju in naoljite z oljem v spreju ali klasičnim oljem. Na segreto ponev dodajte polpete in pokrijte s pokrovko. Pecite 5 minut na eni strani oz. toliko časa, da se spodaj zlato obarva. Obrnite in ponovno pecite, dokler se zlato ne obarva. Postavite na stran.
V posodici zmešajte vse za aioli omako. Poskusite in po želji dodatno začinite.
Sestavite burger. Bombetko prerežite na pol in po želji popecite na hitro na ponvi, v kateri ste pekli lososa. Premažite z aioli omako in dodajte solato. Po vrhu položite polpet in spasiran začinjen avokado. Dodajte še drugo polovico bombetke, premazano z aioli omako in postrezite.
KLJUČNE BESEDE beljakovinska lanena bombetka, beljakovinsko bogat burger, burger z lososom, lanena bombetka, lososov burger, lososov polpet
Lososov burger z domačo laneno beljakovinsko bombetko
Beljakovinsko bogato, noro okusno kosilo, ki ga boste z veseljem pripravili!
Lososov burger z domačo laneno beljakovinsko bombetko. Lososov polpet je pripravljen iz konzerviranega lososa in kuhanega sladkega krompirja. Tako noro okusen in sočen, da bo redno na vašem jedilniku.
Spodaj delim povezavo do beljakov, Instant Oats, lososa in olja v spreju, ki ga uporabljam + razkrijem kodo za popust.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Najprej pripravimo lanene bombetke. Za dodane beljakovine sem jim dodala še beljake; dobite jih na spletni strani Gymbeam, s kodo NINAZ5 pa imate tudi popust!
Namesto moke sem v bombetke dodala mešanico mletih lanenih semen in zmlete ovsene kosmiče oz. Instant Oats (brez dodanega okusa). Ta zmleta ovsena moka je izredno vsestranska in odlična izbira za pripravo bolj zdravih sladic in pekovskih izdelkov brez moke. Z njimi sem pripravila že hrustljave ovsene vaflje, fit ovsene rolice, proteinske ovsene vaflje, ovsene “Cookie Dough” kroglice, itd.
Na vse Gymbeam izdelke velja koda NINAZ5!
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Instant Oats so noro vsestranski! So odlična izbira za pripravo bolj zdravih sladic brez moke. Z njimi sem pripravila že hrustljave ovsene vaflje, fit ovsene rolice, proteinske ovsene vaflje, ovsene “Cookie Dough” kroglice, itd.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Za namastitev pekača in ponve pa najraje uporabljam olje v spreju, saj tako lažje nadzorujem količino olja in ga ne dodam preveč. Dostopni so tukaj, uporabite pa lahko kodo NINAZ5.
Za bolj sočen burger poskrbi skyr aioli – moja verzija klasične majonezne aioli omake s česnom. Uporabila sem večji delež skyra za dodane beljakovine in malo majoneze, ravno dovolj, da poskrbi za blag okus. Za kanček sladkobe in nevtraliziranje kislega skyra pa sem dodala še javorjev sirup – svetujem tega od Gymbeam, saj je ugoden in izredno okusen!
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Lososov burger z domačo laneno beljakovinsko bombetko
Nina ZorčičSestavine
Lanena beljakovinska bombetka
Lososov polpet
Skyr aioli
Dodatki za burger
Postopek
Preberite še: