Pozabite vse recepte, ki ste jih kdajkoli videli za bananine mafine – ta recept je najboljši!
Tako noro sočni in puhasti mafini, nekaj najboljšega, kar sem kdaj pripravila.
Veliki in puhasti, slajeni z medom in banano, so odlična ideja za malo bolj zdravo malico ali zajtrk.
Pozabite vse recepte, ki ste jih kdajkoli videli za bananine mafine – ta recept je najboljši!
Tako noro sočni in puhasti mafini, nekaj najboljšega, kar sem kdaj pripravila.
Veliki in puhasti, slajeni z medom in banano, so odlična ideja za malo bolj zdravo malico ali zajtrk.
Mafini so pripravljeni zelo preprosto, uporabljene pa so klasične sestavine. Spodaj vas čaka nekaj možnih zamenjav.
Namesto banane lahko uporabite tudi naribano jabolko, namesto čokolade pa lahko dodate tudi oreščke – ali pa dodate polovico oreščkov in polovico čokolade. Tako se bo v sočnih mafinih skrivalo nekaj sladkega in nekaj hrustljavega. Namesto medu lahko uporabite tudi javorjev ali agavin sirup.
Namesto gladke pirine moke lahko uporabite tudi pšenično belo – rezultat bo v obeh primerih enak.
Mafini so pripravljeni zelo preprosto, uporabljene pa so klasične sestavine. Spodaj vas čaka nekaj možnih zamenjav.
Namesto banane lahko uporabite tudi naribano jabolko, namesto čokolade pa lahko dodate tudi oreščke – ali pa dodate polovico oreščkov in polovico čokolade. Tako se bo v sočnih mafinih skrivalo nekaj sladkega in nekaj hrustljavega. Namesto medu lahko uporabite tudi javorjev ali agavin sirup.
Namesto gladke pirine moke lahko uporabite tudi pšenično belo – rezultat bo v obeh primerih enak.
Mafine si lahko pripravite tudi za malico ali zajtrk – da ohranite sočnost v mafinih jih hranite na sobni temperaturi v neprodušno zaprti posodi do 3 dni ali v zamrzovalniku zaprte v neprodušno zaprti posodi.
Mafine si lahko pripravite tudi za malico ali zajtrk – da ohranite sočnost v mafinih jih hranite na sobni temperaturi v neprodušno zaprti posodi do 3 dni ali v zamrzovalniku zaprte v neprodušno zaprti posodi.
Bananini mafini z medom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 22mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 6mafinov
Sestavine
2srednje velikibanani(zmečkani v pire)
35gkokosovega olja(stopljeno in ohlajeno)
40gmedu po izbiri
1srednje velikojajce(sobna temperatura)
15gjogurta po izbiri
50gmleka po izbiri
1čajna žličkavaniljeve arome
160gpirine bele moke ali pšenične bele moke tip 500
1čajna žličkapecilnega praška
½čajne žličkesoli
¼čajne žličkecimeta
65gčokoladnih kapljic(+ dodatno za po vrhu)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in cimet.
V ločeni posodi ali v posodi mešalnika zmešajte zmečkane banane, stopljeno in ohlajeno kokosovo olje, med, jajce, vaniljevo aromo, jogurt in mleko.
Suhe sestavine dodajte k mokrim in dobro premešajte.
Dodajte čokoladne kapljice in premešajte samo toliko, da ni sledu moke.
Zmes enakomerno raporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko. Napolnite 6 modelčkov do vrha.
Po vrhu posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite 22-24 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Bananini mafini z medom
Mafini so pripravljeni zelo preprosto, uporabljene pa so klasične sestavine. Spodaj vas čaka nekaj možnih zamenjav.
Namesto banane lahko uporabite tudi naribano jabolko, namesto čokolade pa lahko dodate tudi oreščke – ali pa dodate polovico oreščkov in polovico čokolade. Tako se bo v sočnih mafinih skrivalo nekaj sladkega in nekaj hrustljavega. Namesto medu lahko uporabite tudi javorjev ali agavin sirup.
Namesto gladke pirine moke lahko uporabite tudi pšenično belo – rezultat bo v obeh primerih enak.
Mafini so pripravljeni zelo preprosto, uporabljene pa so klasične sestavine. Spodaj vas čaka nekaj možnih zamenjav.
Namesto banane lahko uporabite tudi naribano jabolko, namesto čokolade pa lahko dodate tudi oreščke – ali pa dodate polovico oreščkov in polovico čokolade. Tako se bo v sočnih mafinih skrivalo nekaj sladkega in nekaj hrustljavega. Namesto medu lahko uporabite tudi javorjev ali agavin sirup.
Namesto gladke pirine moke lahko uporabite tudi pšenično belo – rezultat bo v obeh primerih enak.
Mafine si lahko pripravite tudi za malico ali zajtrk – da ohranite sočnost v mafinih jih hranite na sobni temperaturi v neprodušno zaprti posodi do 3 dni ali v zamrzovalniku zaprte v neprodušno zaprti posodi.
Mafine si lahko pripravite tudi za malico ali zajtrk – da ohranite sočnost v mafinih jih hranite na sobni temperaturi v neprodušno zaprti posodi do 3 dni ali v zamrzovalniku zaprte v neprodušno zaprti posodi.
Bananini mafini z medom
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: