Biskvit je pripravljen iz brezglutenske mešanice in mandljeve moke. Kljub temu, da kolački ne vsebujejo glutena, so zelo puhasti, mehki in rahli.
V kombinaciji z gladko mascarpone kremo in kvalitetno čokolado niti ne opazite, da gre za kolačke brez glutena in dodanega sladkorja.
Kolački so pripravljeni s Torras čokoladami, ki so brez dodanega sladkorja, na voljo pa so v mnogih okusih – za tiramisu kolačke sem uporabila čokolado s kavo, lahko pa jo zamenjate s klasično temno čokolado.
Tiramisu Cupcakes brez glutena in dodanega sladkorja
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kolačkov
Sestavine
Biskvit
100gbrezglutenske moke
30gmandljeve moke
30geritritola(ali drugega sladila po izbiri)
ščepsoli
¼čajne žličkesoda bikarbone
½čajne žličkepecilnega praška
50gmasla(sobna temperatura, narezano na kocke)
50gmleka po izbiri
40gtekočega jogurta
1srednje velikojajce
½čajne žličkeinstant kave v zrncih
½čajne žličkekisa
Kavni nadev
50gtemne čokolade s kavo Torras
50glight mascarpone sira
Tiramisu krema
200glahkega mascarpone sira
50geritritola v prahu (lahko zmeljete navaden eritritol ali uporabite drugo sladilo po izbiri - dodajte več po okusu)
2čajni žličkiskuhane in ohlajene kave ali instant kave v prahu
1čajna žličkaruma(opcijsko)
Posip
instant kava v prahu ali kakav v prahu
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V posodi zmešajte brezglutensko in mandljevo moko, eritritol, sol, sodo bikarbono ter pecilni prašek. Premešajte in dodajte maslo, narezano na majhne kocke.
Z rokami ali s pomočjo ročnega mešalnika maslo vmešajte v zmes, da nastanejo krušnim drobtinam podobni delci masla in moke.
V ločeni posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte mleko, jogurt, jajce, kavo in kis.
Mokre sestavine dodajte k suhim in vse skupaj dobro premešajte.
Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko in pecite 18-20 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Kolačke pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo, medtem pa pripravite kavno kremo za nadev.
V loncu na nižjem ognju ali v mikrovalovni pečici segrevajte čokolado, dokler se popolnoma ne raztopi. Ko je čokolada stopljena, pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Ohlajeni čokoladi dodajte mascarpone sir in premešajte.
Iz ohlajenih cupcakesov izdolbite manjše luknje na sredini, ter vanjo nadevajte kavno kremo.
Na koncu pripravite še tiramisu kremo.
Mascarpone, eritritol, kavo in rum zmešajte in poskusite. Po želji dodajte še sladila/sladkorja ali kave.
Kolačke okrasite s kremo, posujte z instant kavo v prahu ali kakavom in postrezite.
KLJUČNE BESEDE brezglutenska sladica, coffee cupcakes, kavni cupcakes, tiramisu
Tiramisu Cupcakes brez glutena in dodanega sladkorja
Tiramisu Cupcakes brez glutena in dodanega sladkorja
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Kavni nadev
Tiramisu krema
Posip
Postopek
Preberite še: