Ideja za preprosto jed, ki je nastala v duhu valentinovega, lahko pa jo seveda pripravite za mnoge druge priložnosti.
Tokrat sem ustvarila krekerje in ne piškote. Zakaj niso piškoti? Ker niso zelo sladki. Sladkorja sem dodala ravno toliko, da zakrijem grenkobo ovsenih kosmičev in lanenih semen. Krekerji so ravno prav sladki, da so primerni tudi ob jutranji kavici, po želji pa si lahko pravi sladkosnedi seveda dodate več sladkorja.
Ideja za preprosto jed, ki je nastala v duhu valentinovega, lahko pa jo seveda pripravite za mnoge druge priložnosti.
Tokrat sem ustvarila krekerje in ne piškote. Zakaj niso piškoti? Ker niso zelo sladki. Sladkorja sem dodala ravno toliko, da zakrijem grenkobo ovsenih kosmičev in lanenih semen. Krekerji so ravno prav sladki, da so primerni tudi ob jutranji kavici, po želji pa si lahko pravi sladkosnedi seveda dodate več sladkorja.
Krekerje po želji namočite v belo ali temno čokolado in posujte s posipi po izboru.
Recept je preprost, krekerje pa lahko izrežete v poljubnih oblikah, tako da so primerni za vse priložnosti. Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, lahko pa dodate več sladkorja.
Krekerje po želji namočite v belo ali temno čokolado in posujte s posipi po izboru.
Recept je preprost, krekerje pa lahko izrežete v poljubnih oblikah, tako da so primerni za vse priložnosti. Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, lahko pa dodate več sladkorja.
Kakavovi krekerji
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Malica, Sladica
Količina 30krekerjev
Sestavine
Krekerji
120govsene moke
30gmletih lanenih semen oz. lanene moke
20gkakava v prahu
40gkokosovega sladkorja
50gkokosovega ali drugega rastlinskega olja po izbiri
¼čajne žličkesoli
110gvode
Preliv
100gtemne ali bele čokolade
Postopek
V posodi zmešajte ovseno moko, laneno moko, kakav, sladkor, sol, olje in vodo.
Pustite stati 5 minut.
Pečico segrejte na 160 stopinj.
Zmes se po 5 minutah malo zgosti, še vedno pa je lepljiva. Razvaljajte jo med dvema papirjema za peko. Na en papir postavite zmes iz posode, prekrijte z drugim papirjem in razvaljajte na debelino nekje 0,4 cm.
Izrežite poljubne oblike, lahko pa zmes tudi samo razrežete na kocke. V kolikor boste izrezovali oblike, jih po tem, ko jih izrežete previdno prenesite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pomagajte si z lopatico, da jo nežno dvignete iz papirja, saj so zelo mehki in krhki.
Izrezane oblike postavite na pekač, ni potrebno, da so zelo narazen, saj se med peko ne razlezejo. Pecite 25-30 minut oz. tako dolgo, da se zmes strdi.
Pustite na pekaču, dokler se krekerji ne ohladijo, nato jih prelijte s stopljeno čokolado in okrasite po želji.
Kakavovi krekerji
Krekerje po želji namočite v belo ali temno čokolado in posujte s posipi po izboru.
Recept je preprost, krekerje pa lahko izrežete v poljubnih oblikah, tako da so primerni za vse priložnosti. Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, lahko pa dodate več sladkorja.
Krekerje po želji namočite v belo ali temno čokolado in posujte s posipi po izboru.
Recept je preprost, krekerje pa lahko izrežete v poljubnih oblikah, tako da so primerni za vse priložnosti. Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, lahko pa dodate več sladkorja.
Kakavovi krekerji
Nina ZorčičSestavine
Krekerji
Preliv
Postopek
Preberite še: