Danes na meniju: božanska solata s paniranim piščancem kar iz Airfryerja!
Hrustljav piščanec, rahlo “spicy” med in sočna solata s hruško, granatnim jabolkom, feto in pomarančno polivko. VRHUNSKA kombinacija, morate poskusiti.
Piščanca bomo hitro in enostavno panirali s @kotanyi_slovenija začimbno mešanico za paniranje. Fileje pomočimo samo v vodo, ker mleko, jajca, drobtine in zelišča mešanica že vsebuje.
Brez packanja, hitreje kot dostava in jajca prihranite za zajtrk.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Na blogu vas čaka še ogromno receptov za solate – vse najdete tukaj.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Božanska solata s paniranim piščancem iz Airfryerja
Nina Zorčič
Čas priprave 15 minutesmins
Čas peke 20 minutesmins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Piščanec
500gpiščančjih mini filejev
1Kotanyi začimbna mešanica s papriko
Pekoči med
½skodelicemedu
Kotanyi čili v prahu
Solata
špinača
hruška, narezana na majhne kocke
granatno jabolko
feta
Pomarančna polivka
2jžolivnega olja
4jžjabolčnega kisa
2čžpekočega medu
4jžnaravnega pomarančnega soka
sol, poper po okusu
Postopek
Piščančje fileje pomočite v vodo, nato v začimbno mešanico. Pecite 20 minut v Airfryerju (ali pečici), vmes enkrat obrnite.
se za solato dodajte v veliko bowlo. Pokapajte z medom, zmešanim s čilijem in pomarančno polivko.
Vse za polivko zmešajt v kozarčku s pokrovom in pretresite.
KLJUČNE BESEDE airfryer chicken, crispy chicken salad, pečen piščanec, piščančja solata, piščanec iz airfryerja, solata s piščancem
Božanska solata s paniranim piščancem iz Airfryerja
Danes na meniju: božanska solata s paniranim piščancem kar iz Airfryerja!
Hrustljav piščanec, rahlo “spicy” med in sočna solata s hruško, granatnim jabolkom, feto in pomarančno polivko. VRHUNSKA kombinacija, morate poskusiti.
Piščanca bomo hitro in enostavno panirali s @kotanyi_slovenija začimbno mešanico za paniranje. Fileje pomočimo samo v vodo, ker mleko, jajca, drobtine in zelišča mešanica že vsebuje.
Brez packanja, hitreje kot dostava in jajca prihranite za zajtrk.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Na blogu vas čaka še ogromno receptov za solate – vse najdete tukaj.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Božanska solata s paniranim piščancem iz Airfryerja
Nina ZorčičSestavine
Piščanec
Pekoči med
Solata
Pomarančna polivka
Postopek
Preberite še: