Prhko masleno dno, sočna, čokoladna, fudgy brownie sredica, čokoladni sladoled s koščki temne čokolade..Sem vas prepričala?
Prhko masleno dno, sočna, čokoladna, fudgy brownie sredica, čokoladni sladoled s koščki temne čokolade..Sem vas prepričala?
Najlažja sladica, ki bo vsem všeč! Pripravljena hitro, VEDNO uspe in VEDNO navduši množice.
Prhko masleno dno, ki ga lahko pripravite že v naprej in ga hranite v zamrzovalniku ali pa ga pripravite in uporabite kar takoj!
Sočna brownie sredica narejena v manj kot 10 minutah, vse sestavine pa samo zmešate in prelijete po pečenem dnu..noro preprosto!
Po vrhu se pa lahko malo igrate z dodatki. Kepica vaniljevega ali čokoladnega sladoleda, stopljena temna čokolada, stepena smetana ali pa karamela.. VSE KOMBINACIJE SO VRHUNSKE!
Najlažja sladica, ki bo vsem všeč! Pripravljena hitro, VEDNO uspe in VEDNO navduši množice.
Prhko masleno dno, ki ga lahko pripravite že v naprej in ga hranite v zamrzovalniku ali pa ga pripravite in uporabite kar takoj!
Sočna brownie sredica narejena v manj kot 10 minutah, vse sestavine pa samo zmešate in prelijete po pečenem dnu..noro preprosto!
Po vrhu se pa lahko malo igrate z dodatki. Kepica vaniljevega ali čokoladnega sladoleda, stopljena temna čokolada, stepena smetana ali pa karamela.. VSE KOMBINACIJE SO VRHUNSKE!
Masleno dno lahko pripravite isti dan ali pa ga pripravite vnaprej. Nekaj pripravljenega testa vam bo ostalo, saj boste porabili samo 2/3 – testa je več, kot ga potrebujete za pekač premera 20 cm, saj je oblikovanje dna tako lažje.
Iz ostankov lahko oblikujete poljubne oblike, ki jih namestite na rob ali pa ga shranite v zamrzovalnik in ga porabite kasneje. Po želji lahko uporabite tudi večji pekač, ampak bo potem brownie plast nižja, temu primerno čas peke krajši (približno 10 minut za pekač premera 24 cm).
Masleno dno lahko pripravite isti dan ali pa ga pripravite vnaprej. Nekaj pripravljenega testa vam bo ostalo, saj boste porabili samo 2/3 – testa je več, kot ga potrebujete za pekač premera 20 cm, saj je oblikovanje dna tako lažje.
Iz ostankov lahko oblikujete poljubne oblike, ki jih namestite na rob ali pa ga shranite v zamrzovalnik in ga porabite kasneje. Po želji lahko uporabite tudi večji pekač, ampak bo potem brownie plast nižja, temu primerno čas peke krajši (približno 10 minut za pekač premera 24 cm).
Brownie pita
Nina Zorčič
Čas priprave 1hr10mins
Čas peke 55mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Testo
260gpirine bele moke
225gmasla(ohlajeno, narezano na majhne kocke)
¾čajne žličkesoli
1srednje velikojajce(mrzlo, iz hladilnika)
1jedilna žlicakisa
2jedilni žlicimrzle vode
Brownie
100gtemne čokolade(vsaj 75%)
100gmasla
100gsladkorja v prahu
2srednje velikijajci(sobna temperatura)
1čajna žličkavaniljeve arome
70gpšenične bele moke tip 500
25gkakava v prahu
Dodatki
vaniljev ali čokoladen sladoled
čokoladne kapljice ali nasekljana temna čokolada
Postopek
Pripravite testo.
Ohlajeno maslo narežite na kocke in postavite za 10 minut v zamrzovalnik.
V posodo sekljalnika ali mešalnika dodajte moko in sol ter premešajte. Dodajte ohlajeno maslo in mešajte tako dolgo, da se maslo malo poveže z moko, še vedno pa je v velikosti češenj.
V ločeni posodi zmešajte jajca, vodo in kis.
Mokre sestavine dodajte k suhim v seskljalniku in 2 sekundi mešajte oz.meljite. Nato ustavite in poglejte, kako povezana je masa. Po potrebi ponovno za 1 sekundo mešajte in preverite maso. Ponovite, dokler niso mokre sestavine povezane s suhimi, maslo pa je še vedno v malo večjih kosih. Ko se zmes poveže v večjo kepo, jo prestavite na pomokano površino in pregnetite samo toliko, da se vsi majhni koščki testa združijo v enotno zmes.
Testo zavijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za 15 minut.
Ohlajeno testo prestavite na rahlo pomokano površino in razvaljajte v okroglo obliko malo večjo od izbranega pekača - jaz sem uporabila pekač premera 20 cm. Testo prestavite v rahlo naoljen pekač in ga razporedite po dnu in robovih (po željih lahko po robovih oblikujete svojo obliko, jaz sem naredila samo valovit rob). Nekaj testa vam bo ostalo, porabili boste samo 2/3 (testa je več kot ga potrebujete, saj je tako lažje oblikovati in prekriti dno). Pekač skupaj s testom postavite v zamrzovalnik za 20 minut.
Medtem segrejte pečico na 215 stopinj.
Ohlajen pekač vzemite iz zamrzovalnika. Pred peko na ohlajeno testo postavite uteži za pito. Če tega nimate - tudi jaz nimam - naredite tako: na sredino pite postavite večji kos alufolije, iz nje oblikujte kot krožniček, ki pokrije celotno dno (ne robov) in notri nasujte surov riž ali fižol. Pozorni bodite, da so robovi alufolijo zasukani na gor, da riž/fižol ne leti ven. Fižol/riž po peki zavrzite!
Pecite 15 minut, nato odstranite folijo in riž/fižol, dno prepikajte z vilicami ter pecite še nadaljnjih 10-15 minut oz. tako dolgo, da so robovi rahle zlato rjave barve.
Medtem pripravite brownie plast.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite maslo, čokolado in sladkor. Segrevajte, dokler se vse ne stopi in poveže v enotno, tekočo zmes.
Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika stepajte jajca, dokler ne nastane gladka, bleda in puhasta zmes (nekje 3 minute). Dodajte ohlajeno čokoladno zmes in premešajte. Dodajte vaniljo, moko in kakav ter premešajte samo toliko, da se vse sestavine povežejo in ni vidnih sledi moke.
Pekač vzemite iz pečice in zmanjšajte temperaturo na 170 stopinj.
Na pečeno testo prelijte brownie zmes in postavite takoj nazaj v pečico. Pecite 15-18 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite, da se rahlo ohladi, dodajte čokoladen sladoled in nasekljano temno čokolado in postrezite.
Brownie pita
Prhko masleno dno, sočna, čokoladna, fudgy brownie sredica, čokoladni sladoled s koščki temne čokolade..Sem vas prepričala?
Prhko masleno dno, sočna, čokoladna, fudgy brownie sredica, čokoladni sladoled s koščki temne čokolade..Sem vas prepričala?
Najlažja sladica, ki bo vsem všeč! Pripravljena hitro, VEDNO uspe in VEDNO navduši množice.
Prhko masleno dno, ki ga lahko pripravite že v naprej in ga hranite v zamrzovalniku ali pa ga pripravite in uporabite kar takoj!
Sočna brownie sredica narejena v manj kot 10 minutah, vse sestavine pa samo zmešate in prelijete po pečenem dnu..noro preprosto!
Po vrhu se pa lahko malo igrate z dodatki. Kepica vaniljevega ali čokoladnega sladoleda, stopljena temna čokolada, stepena smetana ali pa karamela.. VSE KOMBINACIJE SO VRHUNSKE!
Najlažja sladica, ki bo vsem všeč! Pripravljena hitro, VEDNO uspe in VEDNO navduši množice.
Prhko masleno dno, ki ga lahko pripravite že v naprej in ga hranite v zamrzovalniku ali pa ga pripravite in uporabite kar takoj!
Sočna brownie sredica narejena v manj kot 10 minutah, vse sestavine pa samo zmešate in prelijete po pečenem dnu..noro preprosto!
Po vrhu se pa lahko malo igrate z dodatki. Kepica vaniljevega ali čokoladnega sladoleda, stopljena temna čokolada, stepena smetana ali pa karamela.. VSE KOMBINACIJE SO VRHUNSKE!
Masleno dno lahko pripravite isti dan ali pa ga pripravite vnaprej. Nekaj pripravljenega testa vam bo ostalo, saj boste porabili samo 2/3 – testa je več, kot ga potrebujete za pekač premera 20 cm, saj je oblikovanje dna tako lažje.
Iz ostankov lahko oblikujete poljubne oblike, ki jih namestite na rob ali pa ga shranite v zamrzovalnik in ga porabite kasneje. Po želji lahko uporabite tudi večji pekač, ampak bo potem brownie plast nižja, temu primerno čas peke krajši (približno 10 minut za pekač premera 24 cm).
Masleno dno lahko pripravite isti dan ali pa ga pripravite vnaprej. Nekaj pripravljenega testa vam bo ostalo, saj boste porabili samo 2/3 – testa je več, kot ga potrebujete za pekač premera 20 cm, saj je oblikovanje dna tako lažje.
Iz ostankov lahko oblikujete poljubne oblike, ki jih namestite na rob ali pa ga shranite v zamrzovalnik in ga porabite kasneje. Po želji lahko uporabite tudi večji pekač, ampak bo potem brownie plast nižja, temu primerno čas peke krajši (približno 10 minut za pekač premera 24 cm).
Brownie pita
Nina ZorčičSestavine
Testo
Brownie
Dodatki
Postopek
Preberite še: