Pred vami je recept za BOŽANSKO sladico sestavljeno iz sočnega ovsenega čokoladnega brownija, premazanega z bogato plastjo kremnega masla indijskih oreščkov, na vrhu pa še hrustljava piškotna plast. NORO!
Pred vami je recept za BOŽANSKO sladico sestavljeno iz sočnega ovsenega čokoladnega brownija, premazanega z bogato plastjo kremnega masla indijskih oreščkov, na vrhu pa še hrustljava piškotna plast. NORO!
Posebnih zamenjav pri brownijih ne bi priporočala, ker so točno takšni vrhunski. Sem poskusila namesto ovsene moke uporabiti pirino, pa je testo bolj naraslo in bilo po peki manj sočno. Z ovseno moko je testo po peki sočno, mehko in še malo “fudgy”. Res res božansko.
Namesto masla indijskih oreščkov lahko uporabite tudi katerokoli drugo maslo – mandljevo, arašidovo ali maslo indijskih oreščkov so najboljši. Jaz svoja masla naročam pri Malinci, ker so naravna, brez dodanih olj, sladkorjev, soli itd. S kodo NINAZOR10 imate pa še popust.
Posebnih zamenjav pri brownijih ne bi priporočala, ker so točno takšni vrhunski. Sem poskusila namesto ovsene moke uporabiti pirino, pa je testo bolj naraslo in bilo po peki manj sočno. Z ovseno moko je testo po peki sočno, mehko in še malo “fudgy”. Res res božansko.
Namesto masla indijskih oreščkov lahko uporabite tudi katerokoli drugo maslo – mandljevo, arašidovo ali maslo indijskih oreščkov so najboljši. Jaz svoja masla naročam pri Malinci, ker so naravna, brez dodanih olj, sladkorjev, soli itd. S kodo NINAZOR10 imate pa še popust.
Browniji z maslom indijskih oreščkov in hrustljavo "Cookie" skorjico
60gnasekljane temne čokolade s stevijo Malinca ali čokoladnih kapljic
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Pekač premera 18 cm x 18 cm rahlo naoljite in obložite s papirjem za peko.
Pripravite brownie plast. Nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado in kokosovo olje. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte jajca in eritritol/sladkor približno 3 minute oz. tako dolgo, da postane zmes bleda in puhasta.
Dodajte ohlajeno čokoladno mešanico in premešajte, da nastane enotna zmes. Dodajte jabolčno čežano in premešajte.
V posodo dodajte še moko in kakav ter s pomočjo ročnega mešalnika premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Brownie zmes prelijte v pripravljen pekač.
Po vrhu mase pokapajte z maslom indijskih oreščkov in z žlico na rahlo premažite po površini.
Pripravite piškotno plast. V posodi zmešajte moko in soda bikarbono.
Dodajte kokosovo olje, kokosov sladkor, jabolčno čežano, vaniljo in vodo. S pomočjo silikonske lopatice premešajte, da nastane enotno, lepljivo testo.
Zmes natrgajte na manjše koščke in enakomerno posujte po pripravljeni brownie plasti. Posujte s čokoladnimi kapljicami oz. nasekljano temno čokolado in premešajte.
Postavite v pečico in pecite 40 - 45 minut. Po 40 minutah je sredica še malo nepečena oz. fudgy. Če imate raje popolnma pečen biskvit pecite 45 minut.
Pustite v pekaču tako dolgo, da se biskvit ohladi. Če želite zgornjo plast hrustljavo pustite pekač odkrit. V kolikor želite, da bi bila piškotna plast bolj mehka in podobna biskvitu pa pekač med hlajenjem ovijte z alufolijo.
Browniji z maslom indijskih oreščkov in hrustljavo “Cookie” skorjico
Pred vami je recept za BOŽANSKO sladico sestavljeno iz sočnega ovsenega čokoladnega brownija, premazanega z bogato plastjo kremnega masla indijskih oreščkov, na vrhu pa še hrustljava piškotna plast. NORO!
Posebnih zamenjav pri brownijih ne bi priporočala, ker so točno takšni vrhunski. Sem poskusila namesto ovsene moke uporabiti pirino, pa je testo bolj naraslo in bilo po peki manj sočno. Z ovseno moko je testo po peki sočno, mehko in še malo “fudgy”. Res res božansko.
Namesto masla indijskih oreščkov lahko uporabite tudi katerokoli drugo maslo – mandljevo, arašidovo ali maslo indijskih oreščkov so najboljši. Jaz svoja masla naročam pri Malinci, ker so naravna, brez dodanih olj, sladkorjev, soli itd. S kodo NINAZOR10 imate pa še popust.
Posebnih zamenjav pri brownijih ne bi priporočala, ker so točno takšni vrhunski. Sem poskusila namesto ovsene moke uporabiti pirino, pa je testo bolj naraslo in bilo po peki manj sočno. Z ovseno moko je testo po peki sočno, mehko in še malo “fudgy”. Res res božansko.
Namesto masla indijskih oreščkov lahko uporabite tudi katerokoli drugo maslo – mandljevo, arašidovo ali maslo indijskih oreščkov so najboljši. Jaz svoja masla naročam pri Malinci, ker so naravna, brez dodanih olj, sladkorjev, soli itd. S kodo NINAZOR10 imate pa še popust.
Browniji z maslom indijskih oreščkov in hrustljavo "Cookie" skorjico
Nina ZorčičSestavine
Brownie plast
Plast namaza
Hrustljava piškotna plast
Postopek
Preberite še: