Odlična alternativa znane “Snickers” čokoladice – moj “Snickers” je sestavljen iz hrustljavega dna s polnozrnato moko, božanske datljeve karamele s hrustljavimi arašidi in prelivom iz temne čokolade, ki celotno sladico lepo zaokroži.
Moja kremna datljeva karamela je pripravljena iz datljev, ki jih morate najprej namočiti v vreli vodi. Namočeni datlji so mehkejši in se bistveno lažje ter hitrejše spasirajo v gladko kremo.
Za dodano aromo in približek okusu “Snickers” čokoladice sem v karamelo dodala še arašidovo maslo – nujno 100% naravno brez dodanih olj, sladkorjev in/ali soli, in neslane pražene arašide – božansko!
Moje “Snickers” čokoladice so sestavljene iz noro hrustljavega maslenega dna, ki se drobi kot prhek biskvit, sočne datljeve karamele s celimi arašidi in temne čokolade, ki vse okuse objame in ustvari pravo božansko sladico v obliki slavne čokoladice.
Čokoladne arašidove čokoladice z datlji oz. "Snickers"
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 18mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10ploščic
Sestavine
Biskvit
110gmasla(sobna temperatura, za vegansko sladico uporabite kokosovo olje)
30grjavega sladkorja
115gpšenične polnozrnate moke
½čajne žličkevaniljeve arome
Datljeva karamela
130gdatljev + 55g vode v kateri so se namakali datlji
90gnaravnega arašidovega masla
75gjavorjevega ali datljevega sirupa
130gneslanih arašidov
Čokoladni preliv
250gtemne čokolade(po potrebi uporabite vegansko)
3čajne žličkekokosovega olja
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Pripravite dno. Maslo in sladkor kremasto vmešajte s pomočjo ročnega mešalnika, da nastane gladka, bleda in puhasta zmes, sladkor pa se malo raztopi - približno 4 minute.
Maslo in sladkor kremasto vmešajte z ročnim mešalnikom, da se sladkor malo raztopi.
Dodajte moko in vanilijo ter zmešajte, da se vse poveže v enotno testo. Zmes se bo drobila, ampak se bo med peko povezala. Dobljeno testo enakomerno razporedite po naoljenem pekaču, obloženem s papirjem za peko, premera 18 cm x 18 cm. Maso s pomočjo dna kozarca trdno pritisnite ob dno pekača.
Pekač postavite v pečico in pecite 18 minut, nato pustite, da se popolnoma ohladi. Medtem pripravite datljevo karamelo.
V večji posodiZmes mora biti gosta, kremasta in lepljiva, še vseeno pa mazljiva, saj jo bomo premazali po testu.
Datlje najprej namakajte v vreli vodi vsaj 25 minut - datlji naj bodo v celoti pod gladino vode.
Zmehčane datlje nato dobro ožemite in prestavite v večjo posodo. Vode, v kateri so se namakali datlji ne zavrzite, saj jo boste še potrebovali.
V večjo posodo dodajte odceneje datlje, 55g vode (v kateri so se namakali datlji), arašidovo maslo in javorjev sirup. S pomočjo paličnega mešalnika vse skupaj pasirajte, dokler ne dobite gladke, goste kreme brez grudic.
Po potrebi dodajte vodo po čajnih žličkah, če se vam zdi masa pregosta in je ne morete lepo spasirati.
V karamelo na koncu dodajte še arašide in premešajte, da se enakomerno razporedijo po masi.
Karamelo pemažite po ohlajenem biskvitu in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali kar čez noč.
Nato pripravite čokoladni preliv. Čokolado in olje stopite v mikrovalovni pečici.
Biskvit vzemite iz hladilnika in razrežite na poljubno velike ploščice ali kocke.
Čokoladice nato prestavite na rešetko za hlajenje in prelijte s čokoladno mešanico.
Postavite v hladilnik za par minut, da se čokolada strdi, nato pa postrezite. Hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.
KLJUČNE BESEDE arašidove ploščce, čokoladne ploščice, domači snickers, snickers, snickers ploščice, veganski snickers
Čokoladne arašidove čokoladice z datlji oz. “Snickers”
Čokoladne arašidove čokoladice z datlji oz. "Snickers"
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Datljeva karamela
Čokoladni preliv
Postopek
Preberite še: