Truffli z belo čokolado in liofiliziranimi jagodami. Odlična in preprosta kombinacija sladkih in svežih okusov.
Ravno prav sladki, noro sočni in noro okusni hitri truffli z belo čokolado so pripravljeni hitro, preprosto in iz čisto osnovnih sestavin!
Truffli so ena izmed najlažjih sladic! Pripravite jih lahko iz ostankov biskvita za Cupcakes kolačke, torte itd.
Zdrobljenemu biskvitu dodate mokro vezivo (kremni sir, mascarpone itd.) ter po želji še sladilo (sladkor v prahu, stopljena čokolada). Vse skupaj dobro premešate oz. pregnetete in oblikujete kroglice.
To je vse kar morate storiti za popolno, hitro in preprosto sladico!
Priprava trufflov z belo čokolado in liofiliziranimi jagodami je noro preprosta, uporabila pa sem same preproste sestavine. Uporabite lahko ostanke biskvita ali pa pripravite poseben biskvit prav za te truffle. V kolikor se odločite za slednje, imam za vas nor recept!
Biskvit iz polnozrnate moke, slajen s kokosovim sladkorjem in vaniljevo aromo je naravnost božanski v kombinaciji z belo čokolado in liofiliziranimi jagodami!
Trufli z belo čokolado in liofiliziranimi jagodami
V skodelici zmešajte mleko in kis ter pustite stati 5 minut.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte maslo, olje in sladkor, dokler ne nastane enotna, gladka, tekoča zmes.
Dodajte jajci in dobro premešajte. Dodajte še vanilijo in premešajte.
V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Mešanici masla, olja in sladkorja postopoma dodajajte suhe sestavine in mešanico mleka ter mešajte s pomočjo ročnega mešalnika. Masa mora biti gladka, brez grudic, ne smete pa predolgo mešati - če mešate predolgo začne nastajati gluten, zaradi česar je lahko testo zbito namesto puhasto.
Prelijte v dobro naoljen pekač premera 18cm in pecite v prej ogreti pečici 30-35 minut oz.dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, lahko pa ima kakšno vlažno drobtino. Pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi.
Ko se biskvit ohladi ga prestavite v večjo posodo in ga razdrobite, dokler biskvit ne spominja na večje drobtine.
Dodajte kremni sir, 100g stopljene bele čokolade in premešajte oz. pregnetite z rokami ter poskusite maso. Po okusu dodajte še sladkorja. Masa za kroglice mora biti dovolj vlažna in kompaktna, da lahko iz nje oblikujete kroglico, ne sme pa biti preveč vlažna in se vam lepiti na prste. Če je preveč vlažna dodajte še kakšno žlico sladkorja v prahu. Če je presuha pa dodajte kakšno čajno žlico kremnega sira. Z dodatki se lahko igrate in dodajate po okusu.
Ko dosežete željen okus in teksturo oblikujte kroglice. Če želite, da so vse enake, izmerite testo - približno 25g na kroglico. Med rokami oblikujte kroglice in jih odlagajte na krožnik ali manjši pekač, obložen s papirjem za peko (da se ne sprimejo na dno). Postavite v hladilnik za približno 1 uro, da se strdijo.
Medtem v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli stopite preostanek (100g) bele čokolade. Ohlajene pomočite kroglice prelijte z belo čokolado, posujte z liofiliziranimi jagodami in postavite nazaj v hladilnik, da se čokolada strdi.
Postrezite, kroglice pa hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.
KLJUČNE BESEDE cake pops, cheesecake, cheesecake kroglice
Trufli z belo čokolado in liofiliziranimi jagodami
Trufli z belo čokolado in liofiliziranimi jagodami
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Polnilo
Postopek
Preberite še: