Najbolj osvežilna sladica primerna za trenutne poletne dni.
Veganske limonine kocke so pripravljene noro preprosto in čisto brez moke, mlečnih izdelkov ali jajc!
Najbolj osvežilna sladica primerna za trenutne poletne dni.
Veganske limonine kocke so pripravljene noro preprosto in čisto brez moke, mlečnih izdelkov ali jajc!
Moje Veganske limonine kocke so sestavljene iz prhkega dna iz mandljeve in kokosove moke ter iz limoninega želeja, v katerem je sok pravih limon in bio limonina lupinica!
Moke sem spet naročila pri eko-skrnicl.si, vse ostale sestavine pa so na voljo v čisto vseh trgovinah!
Kocke so slajene s kokosovim sladkorjem, javorjevim sirupom in belim sladkorjem.
V limoninem želeju sem uporabila bel sladkor, da sem obdržala svetlo, rumeno barvo limon. Če želite lahko bel sladkor popolnoma nadomestite s kokosovim, bo pa limonin žele posledično oranžen oz. bakren in ne svetlo rumen kot na fotografijah.
Moje Veganske limonine kocke so sestavljene iz prhkega dna iz mandljeve in kokosove moke ter iz limoninega želeja, v katerem je sok pravih limon in bio limonina lupinica!
Moke sem spet naročila pri eko-skrnicl.si, vse ostale sestavine pa so na voljo v čisto vseh trgovinah!
Kocke so slajene s kokosovim sladkorjem, javorjevim sirupom in belim sladkorjem.
V limoninem želeju sem uporabila bel sladkor, da sem obdržala svetlo, rumeno barvo limon. Če želite lahko bel sladkor popolnoma nadomestite s kokosovim, bo pa limonin žele posledično oranžen oz. bakren in ne svetlo rumen kot na fotografijah.
Recept je pripravljen preprosto in hitro. Dno na hitro popečemo, da se strdi in postane prhko, kakor dno za klasično pito.
Limonin žele pa je narejen v dobrih 5 minutah v enem loncu. Vse sestavine zmešate in kuhate na srednjem ognju, dokler se vse ne zgosti v gosto kremo.
Kremo prelijete po pečenem dnu in pečete še dodatnih 15 minut. Naslednji korak pa je za najboljše limonine kocke izredno pomemben – po peki pustite biskvit in kremo v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Med hlajenjem se krema strdi v žele, zato na koncu ohlajen pekač postavite še v hladilnik za vsaj 3 ure ali kar čez noč. Hlajenja ne preskočite!
Kocke so NAJBOLJŠE hladne, zato jih hranite v hladilniku do zaužitja.
Recept je pripravljen preprosto in hitro. Dno na hitro popečemo, da se strdi in postane prhko, kakor dno za klasično pito.
Limonin žele pa je narejen v dobrih 5 minutah v enem loncu. Vse sestavine zmešate in kuhate na srednjem ognju, dokler se vse ne zgosti v gosto kremo.
Kremo prelijete po pečenem dnu in pečete še dodatnih 15 minut. Naslednji korak pa je za najboljše limonine kocke izredno pomemben – po peki pustite biskvit in kremo v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Med hlajenjem se krema strdi v žele, zato na koncu ohlajen pekač postavite še v hladilnik za vsaj 3 ure ali kar čez noč. Hlajenja ne preskočite!
Kocke so NAJBOLJŠE hladne, zato jih hranite v hladilniku do zaužitja.
Veganske limonine kocke
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 9kock
Sestavine
Prhko dno
70gbio mandljeve moke Eko Škrnicl
80gbio kokosove moke Eko Škrnicl
15gbio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
20gjavorjevega sirupa
65gkokosovega olja(stopljeno)
Limonina krema oz. žele
180glimoninega soka(4-5 limon)
1jedilna žlicabio limonine lupine
60gbelega sladkorja(uporabite lahko tudi kokosov ali rjavi sladkor, kar vpliva na barvo žele kreme)
30gkoruznega škroba
180gkokosovega mleka iz pločevinke
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj. Pekač premera 18cm namastite in obložite s papirjem za peko.
Pripravite dno. V srednje veliki posodi zmešajte mandljevo moko, kokosovo moko in kokosov sladkor. Dodajte javorjev sirup in stopljeno kokosovo olje.
Premešajte, da dobite enotno zmes. Zmes nadevajte v pripravljen pekač in s pomočjo ravnega dna kozarca izravnajte maso, da dobite ravno dno.
Pecite 10-11 minut oz. tako dolgo, da so robovi zlato rjavo obarvani, sredica pa je tudi že obarvana nežno rjavo.
Pustite, da se ohladi, pečico pa pustite prižgano in pripravite limonino kremo.
V manjšem loncu na srednjem ognju segrevajte limonin sok, limonino lupinico, sladkor, škrob in kokosovo mleko. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte.
Med stalnim mešanjem kuhajte na srednjem ognju tako dolgo, da se krema strdi.
Odstavite in prelijte po pečenem dnu. Postavite nazaj v pečico in pecite še 15 minut. Med peko bodo ob robu kreme nastali mehurčki, kar je čisto v redu. Po peki bo krema še mehka in tekoča, med hlajenjem pa se strdi v kompakten žele.
Po 15 minutah pekač vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Ohlajen pekač nato prestavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali čez noč. Med hlajenjem se bo krema strdila v žele.
Ohlajene kocke posujte s sladkorjem v prahu in postrezite. Hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.
Veganske limonine kocke
Najbolj osvežilna sladica primerna za trenutne poletne dni.
Veganske limonine kocke so pripravljene noro preprosto in čisto brez moke, mlečnih izdelkov ali jajc!
Najbolj osvežilna sladica primerna za trenutne poletne dni.
Veganske limonine kocke so pripravljene noro preprosto in čisto brez moke, mlečnih izdelkov ali jajc!
Moje Veganske limonine kocke so sestavljene iz prhkega dna iz mandljeve in kokosove moke ter iz limoninega želeja, v katerem je sok pravih limon in bio limonina lupinica!
Moke sem spet naročila pri eko-skrnicl.si, vse ostale sestavine pa so na voljo v čisto vseh trgovinah!
Kocke so slajene s kokosovim sladkorjem, javorjevim sirupom in belim sladkorjem.
V limoninem želeju sem uporabila bel sladkor, da sem obdržala svetlo, rumeno barvo limon. Če želite lahko bel sladkor popolnoma nadomestite s kokosovim, bo pa limonin žele posledično oranžen oz. bakren in ne svetlo rumen kot na fotografijah.
Moje Veganske limonine kocke so sestavljene iz prhkega dna iz mandljeve in kokosove moke ter iz limoninega želeja, v katerem je sok pravih limon in bio limonina lupinica!
Moke sem spet naročila pri eko-skrnicl.si, vse ostale sestavine pa so na voljo v čisto vseh trgovinah!
Kocke so slajene s kokosovim sladkorjem, javorjevim sirupom in belim sladkorjem.
V limoninem želeju sem uporabila bel sladkor, da sem obdržala svetlo, rumeno barvo limon. Če želite lahko bel sladkor popolnoma nadomestite s kokosovim, bo pa limonin žele posledično oranžen oz. bakren in ne svetlo rumen kot na fotografijah.
Recept je pripravljen preprosto in hitro. Dno na hitro popečemo, da se strdi in postane prhko, kakor dno za klasično pito.
Limonin žele pa je narejen v dobrih 5 minutah v enem loncu. Vse sestavine zmešate in kuhate na srednjem ognju, dokler se vse ne zgosti v gosto kremo.
Kremo prelijete po pečenem dnu in pečete še dodatnih 15 minut. Naslednji korak pa je za najboljše limonine kocke izredno pomemben – po peki pustite biskvit in kremo v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Med hlajenjem se krema strdi v žele, zato na koncu ohlajen pekač postavite še v hladilnik za vsaj 3 ure ali kar čez noč. Hlajenja ne preskočite!
Kocke so NAJBOLJŠE hladne, zato jih hranite v hladilniku do zaužitja.
Recept je pripravljen preprosto in hitro. Dno na hitro popečemo, da se strdi in postane prhko, kakor dno za klasično pito.
Limonin žele pa je narejen v dobrih 5 minutah v enem loncu. Vse sestavine zmešate in kuhate na srednjem ognju, dokler se vse ne zgosti v gosto kremo.
Kremo prelijete po pečenem dnu in pečete še dodatnih 15 minut. Naslednji korak pa je za najboljše limonine kocke izredno pomemben – po peki pustite biskvit in kremo v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Med hlajenjem se krema strdi v žele, zato na koncu ohlajen pekač postavite še v hladilnik za vsaj 3 ure ali kar čez noč. Hlajenja ne preskočite!
Kocke so NAJBOLJŠE hladne, zato jih hranite v hladilniku do zaužitja.
Veganske limonine kocke
Nina ZorčičSestavine
Prhko dno
Limonina krema oz. žele
Postopek
Preberite še: