Okej, Cake Pops že poznamo v obliki kroglice na palčki. In vsakič, ko jo pojemo si rečemo joj, še 3 bi lahko pojedel. No, pa sem nam vsem skupaj olajšala zadevo in sem pripravila malo večje Cake Pops – tokrat v obliki lučke! Uporabila pa sem najboljšo kombinacijo tega sveta – kavo in čokolado.
Okej, Cake Pops že poznamo v obliki kroglice na palčki. In vsakič, ko jo pojemo si rečemo joj, še 3 bi lahko pojedel. No, pa sem nam vsem skupaj olajšala zadevo in sem pripravila malo večje Cake Pops – tokrat v obliki lučke! Uporabila pa sem najboljšo kombinacijo tega sveta – kavo in čokolado.
Najlažja priprava – potrebujete samo modelček za lučke. V kolikor tega nimate, lahko maso nadevate v silikonski model za mafine, zadeva bo enako dobra, samo drugačne oblike!
Posebnih nasvetov za pripravo res ni, saj je zadeva zelo preprosta. Uporabila sem svoj nov recept za klasičen čokoladi biskvit, ki vedno uspe, je noro sočen in uporaben za miljon receptov!
Pečen in ohlajen biskvit zmešate z malo mascarpone kreme in sveže kuhane kave in to je to! Zmes nadevate v modelčke za lučke – ker vse skupaj prelijete s čokolado se niti ne rabite toliko matrati – in to je to. Ohlajene lučke prelijete s stopljeno čokolado, ker pa so lučke direktno iz zamrzovalnika se čokolada na njih takoj strdi, tako da bo površina lepa in gladka, lučka pa se vam ne bo zalepila ob podlago.
Za tekočo sredico pa sem uporabila odlično čokolado s kavo in krispiji od Loacker – nora kombinacija z mojim ultra čokoladnim biskvitom!
Najlažja priprava – potrebujete samo modelček za lučke. V kolikor tega nimate, lahko maso nadevate v silikonski model za mafine, zadeva bo enako dobra, samo drugačne oblike!
Posebnih nasvetov za pripravo res ni, saj je zadeva zelo preprosta. Uporabila sem svoj nov recept za klasičen čokoladi biskvit, ki vedno uspe, je noro sočen in uporaben za miljon receptov!
Pečen in ohlajen biskvit zmešate z malo mascarpone kreme in sveže kuhane kave in to je to! Zmes nadevate v modelčke za lučke – ker vse skupaj prelijete s čokolado se niti ne rabite toliko matrati – in to je to. Ohlajene lučke prelijete s stopljeno čokolado, ker pa so lučke direktno iz zamrzovalnika se čokolada na njih takoj strdi, tako da bo površina lepa in gladka, lučka pa se vam ne bo zalepila ob podlago.
Za tekočo sredico pa sem uporabila odlično čokolado s kavo in krispiji od Loacker – nora kombinacija z mojim ultra čokoladnim biskvitom!
Čokoladne "Cake Pops" kavne lučke
Nina Zorčič
Vrsta obroka Sladica
Količina 8mini lučk
Sestavine
Biskvit
90gpšenične bele moke tip 500
20gkakava v prahu
3gpecilnega praška
ščepsoli
20gmasla(sobna temperatura)
30grastlinskega olja po izbiri
100gbelega sladkorja
1srednje velikojajce(sobna temperatura)
55gkisle smetane
60mlmleka(sobna temperatura)
Dodatki za biskvit
1jedilna žlicamascarpone sira
1-2čajni žličkikave(dodajajte postopoma)
Nadev
150gčokolade s kavo Loacker
1čajna žličkaolja
½čajne žličkeinstant kave ali 1/4 čajne žličke kavne paste
Preliv
200gtemne ali jedilne čokolade
1jedilna žlicaolja(ali več - po občutku)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Okrogel pekač premera 18cm dobro namastite in na rahlo posujte z moko. Ostanek moke stresite iz posode.
V posodi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek in sol.
V ločeni, večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika mešajte maslo, olje in sladkor približno 2 minuti.
Dodajte jajce in premešajte, dokler se jajce popolnoma ne poveže. Dodajte kislo smetano in premešajte do gladke zmesi.
V mokre sestavine dodajte polovico suhih sestavin in premešajte z ročnim mešalnikom. Postopoma v zmes vlivajte mleko in vmes stalno mešajte. Dodajte še preostanek suhih sestavin in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Zmes prelijte v pripravljen pekač in pecite 30 minut.
Ko se biskvit ohladi, ga vzemite iz pekača in prestavite na rešetko za hlajenje, kjer se mora do konca ohladiti.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga z rokami nadrobite. Dodajte žlico mascarpone sira in kavo. Zmes premešajte. Da boste lahko oblikovali lučke mora biti zmes dovolj kompaktna in ne premokra ali presuha oz. takšna, da lahko iz nje oblkujete kroglico, ki ne razpade. V kolikor je zmes presuha, dodajte še eno čajno žličko kave. V kolikor se ne drži skupaj, eno čajno žličko mascarpone sira. V kolikor pa je premokra pa dodajte malo kakava v prahu ali sladkorja v prahu.
Pripravite nadev.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite kavno čokolado in ji dodajte olje ter kavo. Premešajte in pustite na strani.
Iz pripravljenga biskvita oblikujte lučke. V pekač za lučke dodajte toliko mase, da prekrijete dno. Na sredini s prsti naredite vdolbino - v vdolbino dodajte 1/2 - 1 čajno žličko stopljene čokolade.
V model za lučke vstavite palčko.
Pokrijte še zgornji del lučke tako, da v rokah oblikujete biskvit v približni velikosti lučke, ga nežno položite na vrh in s prsti stisnete površino in robove, da se nadev popolnoma prekrije.
Ko ste oblikovali vse lučke, model prestavite v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč.
Ko so lučke ohlajene, pripravite preliv.
Na vodni kopeli stopite čokolado in ji dodajte olje. Olje dodajajte postopoma, dokler ne dobite gladke zmesi. Čokolada ne sme biti pregosta, niti preredka, saj se drugače ne bo oprijela biskvita.
Stopljeno čokolado prestavite v večji, ozek kozarec in vanjo pomočite ohlajene lučke. Ker so le-te zelo hladne, se čokolada na njih dokaj hitro ohladi. Prekrite lučke postavite na peki papir.
Po želji dodatno prelijte z ostankom stopljene kavne čokolade in postrezite!
Čokoladne “Cake Pops” kavne lučke
Najlažja priprava – potrebujete samo modelček za lučke. V kolikor tega nimate, lahko maso nadevate v silikonski model za mafine, zadeva bo enako dobra, samo drugačne oblike!
Posebnih nasvetov za pripravo res ni, saj je zadeva zelo preprosta. Uporabila sem svoj nov recept za klasičen čokoladi biskvit, ki vedno uspe, je noro sočen in uporaben za miljon receptov!
Pečen in ohlajen biskvit zmešate z malo mascarpone kreme in sveže kuhane kave in to je to! Zmes nadevate v modelčke za lučke – ker vse skupaj prelijete s čokolado se niti ne rabite toliko matrati – in to je to. Ohlajene lučke prelijete s stopljeno čokolado, ker pa so lučke direktno iz zamrzovalnika se čokolada na njih takoj strdi, tako da bo površina lepa in gladka, lučka pa se vam ne bo zalepila ob podlago.
Za tekočo sredico pa sem uporabila odlično čokolado s kavo in krispiji od Loacker – nora kombinacija z mojim ultra čokoladnim biskvitom!
Najlažja priprava – potrebujete samo modelček za lučke. V kolikor tega nimate, lahko maso nadevate v silikonski model za mafine, zadeva bo enako dobra, samo drugačne oblike!
Posebnih nasvetov za pripravo res ni, saj je zadeva zelo preprosta. Uporabila sem svoj nov recept za klasičen čokoladi biskvit, ki vedno uspe, je noro sočen in uporaben za miljon receptov!
Pečen in ohlajen biskvit zmešate z malo mascarpone kreme in sveže kuhane kave in to je to! Zmes nadevate v modelčke za lučke – ker vse skupaj prelijete s čokolado se niti ne rabite toliko matrati – in to je to. Ohlajene lučke prelijete s stopljeno čokolado, ker pa so lučke direktno iz zamrzovalnika se čokolada na njih takoj strdi, tako da bo površina lepa in gladka, lučka pa se vam ne bo zalepila ob podlago.
Za tekočo sredico pa sem uporabila odlično čokolado s kavo in krispiji od Loacker – nora kombinacija z mojim ultra čokoladnim biskvitom!
Čokoladne "Cake Pops" kavne lučke
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Dodatki za biskvit
Nadev
Preliv
Postopek
Preberite še: