Browniji s trojno čokolado – prava čokoladna bomba za vse prave čokoholike!
Pred vami je nora čokoladna sladica. Sočen, čokoladen biskvit z dodanimi koščki bele, mlečne in temne čokolade, obmazan z gladko čokoladno kremo. Božansko!
Moj klasičen brownie biskvit in najbolj preprosta in hitra čokoladna krema – vrhunska sladica, pripravljena hitro in brez kompliciranja.
Noro čokoladna sladica, ki skriva čokolado v biskvitu in v čokoladni kremi. Poleg tega pa sem dodala v biskvit še čokoladne kapljice, ki poskrbijo za sladko presenečenje.
Sladki nasvet: brownije lahko pred uživanjem za 5-8 sekund pogrejte v mikrovalovni pečici, tako se krema zmehča, biskvit pa segreje – OMAMNO!
Brownijev ne pecite predolgo, če želite, da ostanejo sočni in mehki. Sledite času peke v receptu, po peki pa brownije pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.
Kremo premažite na čisto ohlajene brownije, drugače se bo stopila.
Čokoladno kremo po vrhu lahko tudi izpustite, jo pa vseeno toplo svetujem, ker ustvari res božansko kombinacijo.
Browniji s trojno čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 28mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 9kock
Sestavine
Biskvit
115gmasla
85gtemne čokolade(vsaj 75%)
150gsladkorja v prahu
1čajna žličkavaniljeve arome
2srednje velikijajci(sobna temperatura)
35gpšenične bele moke tip 500
30gkakava v prahu
100gčokoladnih kapljic ali nasekljane bele, mlečne, temne čokolade
Hitra čokoladna krema
500gmascarpone
120gsladkorja v prahu
110gkakava v prahu
1-2jedilni žlicihladne vode(po potrebi)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite maslo, temno čokolado in sladkor v prahu.
Vmešajte vanilijo in pustite, da se malo ohladi.
V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednje visoki hitrosti stepajte jajca tako dolgo, da nastane bleda, puhasta zmes (približno 3-5 minut).
V jajca dodajte rahlo ohlajeno čokoladno mešanico. Dodajte moko in kakav ter mešajte, dokler ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo.
Dodajte čokoladne kapljice ali nastrgano čokolado in premešajte samo toliko, da se vse poveže.
Zmes razporedite v pekač premera 18x18 cm, obložen s papirjem za peko in pecite 25-28 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, je pa rahlo vlažen - tako dobimo fudgy sredico). Čas temperature se razlikuje pri različnih pečicah, zato začnite preverjati stanje brownijev po 25 minutah peke.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi.
Medtem pripravite čokoladno kremo. Vse sestavine zmešajte, najlažje s pomočjo ročnega mešalnika, in poskusite. Po potrebi, v kolikor je masa pregosta, dodajte kakšno žlico vode. Po okusu dodajte več sladkorja.
Ohlajene brownije premažite s čokoladno kremo, razrežite in postrezite.
Browniji s trojno čokolado
Browniji s trojno čokolado
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Hitra čokoladna krema
Postopek
Preberite še: