Danes pa imam za vas idejo za domače čokoladne praline in čokoladne ploščice, ki so lahko tudi odlično darilo!
Pripravila sem kar nekaj idej, kako lahko čisto preprosto priprave prave, domače praline, ki bodo navdušile čisto vsakogar!
Za pripravo potrebujete različne čokolade (bela, mlečna, temna, z okusi itd.) ter različne hrustljave dodatke (piškoti, bombončki, oreščki, kokos, suho sadje itd.). Tukaj se lahko malo igrate in eksperimentirate ter uporabite tisto, kar že imate doma. Jaz sem dodatke kupila v Spar trgovinah (vključno z božično figurico spodaj!).
Praline in čokoladne ploščice lahko pripravite v modelčkih, ki jih imate na voljo: modelček za led, za krofke ali mafine. Uporabite lahko tudi lističe za mafine ali modelček za cake popse. Pri večjih modelčkih nalijte stopljeno čokolado samo do približno 0,5 cm globoko, drugače so čokolade zelo debele in jih je težko uživati.
S kombinacijami se lahko igrate, nekaj mojih najljubših pa vas čaka v receptu spodaj!
Na blogu vas čaka še nekaj drugih receptov za različne praznične zajtrke in sladice. Vsi recepti vas čakajo tukaj.
Domače čokoladne praline in čokoladne ploščice
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Sestavine
Čokolade
100-200grazlični vrst čokolade(bela, mlečna, temna, bela z borovnico ali drugi okusi po izbiri)
Dodatki
zdrobljene pistacije
sladkorni posipi (mrvice, mini bombončki, čokoladni krispiji)
mešani oreščki
brusnice
nastrgan kokos
slani arašidi
lešnikova nougat masa
čokoladni piškoti
čokoladni medvedek
Postopek
Izbrane čokolade stopite in razporedite v ločene posodice.
Pripravite modelčke: uporabite lahko modelček za led, pekač za kolačke, krofke ali za čokoladne ploščice/cake pops.
V izbran modelček nasujte posip in prelijte z izbrano čokolado. Izbran modelček rahlo potresite, da se čokolada razporedi. Po vrhu dodajte dodaten posip in postavite v hladilnik za 30 minut do 1 ure oz. toliko časa, da se čokolada strdi. Previdno odstranite iz izbranega modelčka. Po želji zavijte v darilno pakiranje in podarite za darilo.
Pri čokoladnih ploščicah in krofkih dodajte čokolado samo do višine 0,5 cm, da ne bodo predebele.
Kombinacije:
Praline:nasekljane pistacije + bela čokoladačokoladne mrvice + bela čokoladačokoladni krispiji + temna čokolada
Domače čokoladne praline in čokoladne ploščice
Danes pa imam za vas idejo za domače čokoladne praline in čokoladne ploščice, ki so lahko tudi odlično darilo!
Pripravila sem kar nekaj idej, kako lahko čisto preprosto priprave prave, domače praline, ki bodo navdušile čisto vsakogar!
Za pripravo potrebujete različne čokolade (bela, mlečna, temna, z okusi itd.) ter različne hrustljave dodatke (piškoti, bombončki, oreščki, kokos, suho sadje itd.). Tukaj se lahko malo igrate in eksperimentirate ter uporabite tisto, kar že imate doma. Jaz sem dodatke kupila v Spar trgovinah (vključno z božično figurico spodaj!).
Praline in čokoladne ploščice lahko pripravite v modelčkih, ki jih imate na voljo: modelček za led, za krofke ali mafine. Uporabite lahko tudi lističe za mafine ali modelček za cake popse. Pri večjih modelčkih nalijte stopljeno čokolado samo do približno 0,5 cm globoko, drugače so čokolade zelo debele in jih je težko uživati.
S kombinacijami se lahko igrate, nekaj mojih najljubših pa vas čaka v receptu spodaj!
Na blogu vas čaka še nekaj drugih receptov za različne praznične zajtrke in sladice. Vsi recepti vas čakajo tukaj.
Domače čokoladne praline in čokoladne ploščice
Nina ZorčičSestavine
Čokolade
Dodatki
Postopek
Kombinacije:
Preberite še: