Pred vami je odličen recept za zelo preproste, hitre in okusne kakavove Cupcakes kolačke z rumovo Marshmallow Meringue kremo!
Neverjetna kombinacija ravno prav sladkih kakavovih Cupcakes kolačkov in sladke Marshmallow kreme z dodanim rumom.
Za piko na i pa jih s kuhinjskim gorilnikom še karameliziramo, da izgledajo kot prava mojstrovina.
Recept je preprost, najbolj zahteven del vas čaka samo pri Meringue kremi, pa še to zato, ker je sam proces malo zamuden.
Meringue krema je krema sestavljena iz beljakov, sladkorja, kisa in arome – po navadi se uporabi vaniljeva, jaz pa sem raje dodala rumovo.
Pred stepanjem beljake najprej toplotno obdelamo. Na vodni kopeli jih skupaj s sladkorjem med stalnim mešanjem segrevamo tako dolgo, da dosežejo temperaturo 70 stopinj.
V kolikor termometra nimate nič zato. Na vodno kopel z vrelo vodo položite posodo s sladkorjem in beljaki. Med stalnim mešanjem jih segrevajte približno 5 minut in odstavite.
Ko so beljaki segreti jim dodajte kis in jih s pomočjo ročnega mešalnika na srednji hitrosti stepajte tako dolgo, da nastanejo trdni vrhovi. Ta postopek lahko traja tudi do 10 minut.
Ko je krema stepena z njo preprosto okrasite Cupcakes kolačke!
Čokoladni Cupcakes z rumovo Marshmallow Meringue kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 22mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12cupcakes
Sestavine
Biskvit
120gpšenične bele moke tip 500
30gkakava v prahu
ščepsoli
3/4čajne žličkesoda bikarbone
1/3čajne žličkepecilnega praška
115gbelega sladkorja
1srednje velikojajce
1/2čajne žličkekisa
85gmleka
30g olivnega olja
1/4čajne žličkeinstant kave
75gtople vode
1/2čajne žličkevaniljeve arome
Meringue oz. Marshmallow krema
3velikibeljaki(90g - sveži, ne iz tetrapaka)
150gbelega sladkorja
parkapljickisa
1čajna žličkarumove arome
Postopek
Pečico segrejte na 160 stopinj.
V veliko posodo presejte moko, kakav v prahu, sol, sodo in pecilni prašek. Dodajte sladkor in premešajte.
K suhim sestavinam dodajte jajce, kis, mleko, olje, instant kavo, toplo vodo in vaniljo.
Vse skupaj premešajte z ročnim mešalnikom ali z železno metlico, dokler ne dobite gladke zmesi brez grudic.
Zmes enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, do 3/4 visoko in pecite 20-22 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pečene kolačke pustite v pekaču še približno 2 minuti, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo.
Ko so kolački ohlajeni, pripravite rumovo Meringue Marshmallow kremo.
Nad vodno kopeljo z vrelo vodo med stalnim mešanjem z železno metlico segrevajte beljake in sladkor.
Segrevajte in mešajte tako dolgo, da se sladkor raztopi, beljaki postanejo spenjeni, temperatura zmesi pa doseže 70 stopinj (približno 5 minut).
Odstavite in v posodo dodajte kis in rumovo aromo.
Z ročnim mešalnikom na srednji hitrosti mešajte tako dolgo, da nastane trden sneg s trdnimi vrhovi. Ta postopek lahko traja nekje od 5 do 10 minut.
Pripravljeno kremo predevajte v vrečko za okraševanje oz. pipetranje in okrasite ohlajene cupcakese.
Po želji lahko s pomočjo ročnega kuhinjskega gorilnika robove vaše rumove Marshmallow kreme karamelizirate. Ravnajte previdno in odgovorno!
KLJUČNE BESEDE cupcakes, kolački, marshmallow, meringue
Čokoladni Cupcakes z rumovo Marshmallow Meringue kremo
Čokoladni Cupcakes z rumovo Marshmallow Meringue kremo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Meringue oz. Marshmallow krema
Postopek
Preberite še: