Najlažje, najbolj sočne, osvežilne in okusne mango pite z granolo!
Odlična sladica, ki je lahko tudi okusen, osvežilen zajtrk, saj vsebuje same hranilne sestavine in zelo malo sladkorja.
Najlažje, najbolj sočne, osvežilne in okusne mango pite z granolo!
Odlična sladica, ki je lahko tudi okusen, osvežilen zajtrk, saj vsebuje same hranilne sestavine in zelo malo sladkorja.
Moje mini mango pite so sestavljene iz hrustljavega dna, ki sem ga pripravila z bio muesliji od eko-skrnicl.si. Uporabila sem mešanico s sadjem, ki vsebuje majhne koščke marelic, jabolk in hruške ter se odlično dopolnjuje z mojo osvežilno mangovo kremo v sredici.
Krema je sestavljena iz 4 sestavin in je NORO okusna, osvežila in lahkotna.
Pite sem okrasila s svežim mangom, stopljeno belo čokolado in s suhimi mangovimi rezinami, prav tako od eko-skrnicl. Rezine so odličen prigrizek tudi kar tako – sladke, okusne in zelo nasitne.
Moje mini mango pite so sestavljene iz hrustljavega dna, ki sem ga pripravila z bio muesliji od eko-skrnicl.si. Uporabila sem mešanico s sadjem, ki vsebuje majhne koščke marelic, jabolk in hruške ter se odlično dopolnjuje z mojo osvežilno mangovo kremo v sredici.
Krema je sestavljena iz 4 sestavin in je NORO okusna, osvežila in lahkotna.
Pite sem okrasila s svežim mangom, stopljeno belo čokolado in s suhimi mangovimi rezinami, prav tako od eko-skrnicl. Rezine so odličen prigrizek tudi kar tako – sladke, okusne in zelo nasitne.
Priprava pit je res noro preprosta, najdaljši del je hlajenje mangove kreme!
Nekaj napotkov za vedno okusne in popolne pite:
V kolikor uporabite druge mueslije oz. granolo, dodajajte stopljeno kokosovo olje postopoma. Masa je primerna, ko je vlažna in lepljiva, ni pa tako mokra, da iz nje kar kaplja. V kolikor je masa premokra se bo dno med hlajenjem preveč strdilo in bo pretrdo, da bi ga lahko normalno uživali.
Granole se med seboj razlikujejo, zato bodo nekatere potrebovale malenkost več olja, nekatere pa manj. Če je v vaši granoli čokolada, boste potrebovali manj olja, saj bo kot vezivo delovala tudi čokolada.
Prav tako je bolje, če granoole ne zmeljete čisto v prah, ampak samo do teksture grobega peska, saj se dno tako lepše oblikuje in ni pretrdo, ko je ohlajeno.
Pri pripravi mangove kreme lahko po okusu dodate tudi kaj sladkorja. Jaz sem sladkala z javorjevim sirupom. V kolikor se odločite za sladilo v zrncih vam svetujem, da ga najprej zmeljete v prah in tako preprečite, da bi v kremi čutili grobe delce sladkorja.
Mangove pite lahko okrasite in dekorirate po želji, prav tako pa jih lahko pripravite tudi v drugih pekačih ali skodelicah. V kolikor pekačev nimate, lahko naredite pito v kozarčku: dno nadrobite v kozarec in ga postavite v hladilnik. Pripravljeno kremo prelijte po ohlajenem dnu in jo prav tako hladite. Okrasite in postrezite!
Priprava pit je res noro preprosta, najdaljši del je hlajenje mangove kreme!
Nekaj napotkov za vedno okusne in popolne pite:
V kolikor uporabite druge mueslije oz. granolo, dodajajte stopljeno kokosovo olje postopoma. Masa je primerna, ko je vlažna in lepljiva, ni pa tako mokra, da iz nje kar kaplja. V kolikor je masa premokra se bo dno med hlajenjem preveč strdilo in bo pretrdo, da bi ga lahko normalno uživali.
Granole se med seboj razlikujejo, zato bodo nekatere potrebovale malenkost več olja, nekatere pa manj. Če je v vaši granoli čokolada, boste potrebovali manj olja, saj bo kot vezivo delovala tudi čokolada.
Prav tako je bolje, če granoole ne zmeljete čisto v prah, ampak samo do teksture grobega peska, saj se dno tako lepše oblikuje in ni pretrdo, ko je ohlajeno.
Pri pripravi mangove kreme lahko po okusu dodate tudi kaj sladkorja. Jaz sem sladkala z javorjevim sirupom. V kolikor se odločite za sladilo v zrncih vam svetujem, da ga najprej zmeljete v prah in tako preprečite, da bi v kremi čutili grobe delce sladkorja.
Mangove pite lahko okrasite in dekorirate po želji, prav tako pa jih lahko pripravite tudi v drugih pekačih ali skodelicah. V kolikor pekačev nimate, lahko naredite pito v kozarčku: dno nadrobite v kozarec in ga postavite v hladilnik. Pripravljeno kremo prelijte po ohlajenem dnu in jo prav tako hladite. Okrasite in postrezite!
Mini mango pite z granolo
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 3mini pite
Sestavine
Dno
185gbio muesli sadje od Eko Škrnicl
10gbio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
55gkokosovega olja(stopljeno, ohlajeno)
Mangova krema
1zrelmango(približno 150g - nekaj kosov narezanega manga pustite za dekoracijo)
50gkokosovega mleka iz pločevinke(ohlajeno, uporabite trd del - kokosovo meso)
1čajna žličkavaniljeve arome
15gjavorjevega sirupa
Dodatki
bio mango rezine Eko Škrnicl
svež mango
veganska bela čokolada
javorjev sirup
Postopek
Pripravite dno. V mešalniku ali sekljalniku zmeljite mueslije oz. granolo, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Ni potrebno, da meljete čisto do gladke peskaste teksture.
Dodajte stopljeno in ohlajeno olje ter premešajte.
V modelčkih za mini pite ali pa v večjem pekaču (in naredite eno večjo) oblikujte ravno dno z malo dvignjenega roba (da bosta karamela in ganache znotraj - kot vidno na sliki). Postavite v zamrzovalnik, medtem pa pripravite mangovo kremo.
Narežite mango. Mango ima na sredini veliko koščico, zato ga režemo na poseben način. Mango najprej prerežite navzdol po dolžini po licu/strani. To ponovite z obeh strani. Čez lice nato po dolžini zarežite vodoravne črte, da naredite kocke. Lice nato obrnite navzven, z žlico pa iz njega izdolbite mango - ven bodo popadale majhne kocke. Nekaj kock dajte na stran za dekoracijo, ostalo pa uporabite za kremo.
V smoothie makerju ali v mešalniku zmešajte mango, kokosovo mleko oz. meso, vaniljevo aromo in javorjev sirup. Mešajte, da nastane gladka zmes. Zmes bo tekoča, se bo pa v hladilniku malenkost strdila.
Po ohlajenem dnu pit razporedite mangovo kremo. Pekače postavite v hladilnik in pustite, da se ohladi - vsaj 1 uro.
Ohlajene pite okrasite po želji - najbolje se priležejo koščki svežega manga, koščki posušenih mangovih rezin, kanček javorjevega sirupa in stopljena bela čokolada.
KLJUČNE BESEDE bananina pita, mango, mini pite, pita brez peke, sadna pita
Mini mango pite z granolo
Najlažje, najbolj sočne, osvežilne in okusne mango pite z granolo!
Odlična sladica, ki je lahko tudi okusen, osvežilen zajtrk, saj vsebuje same hranilne sestavine in zelo malo sladkorja.
Najlažje, najbolj sočne, osvežilne in okusne mango pite z granolo!
Odlična sladica, ki je lahko tudi okusen, osvežilen zajtrk, saj vsebuje same hranilne sestavine in zelo malo sladkorja.
Moje mini mango pite so sestavljene iz hrustljavega dna, ki sem ga pripravila z bio muesliji od eko-skrnicl.si. Uporabila sem mešanico s sadjem, ki vsebuje majhne koščke marelic, jabolk in hruške ter se odlično dopolnjuje z mojo osvežilno mangovo kremo v sredici.
Krema je sestavljena iz 4 sestavin in je NORO okusna, osvežila in lahkotna.
Pite sem okrasila s svežim mangom, stopljeno belo čokolado in s suhimi mangovimi rezinami, prav tako od eko-skrnicl. Rezine so odličen prigrizek tudi kar tako – sladke, okusne in zelo nasitne.
Moje mini mango pite so sestavljene iz hrustljavega dna, ki sem ga pripravila z bio muesliji od eko-skrnicl.si. Uporabila sem mešanico s sadjem, ki vsebuje majhne koščke marelic, jabolk in hruške ter se odlično dopolnjuje z mojo osvežilno mangovo kremo v sredici.
Krema je sestavljena iz 4 sestavin in je NORO okusna, osvežila in lahkotna.
Pite sem okrasila s svežim mangom, stopljeno belo čokolado in s suhimi mangovimi rezinami, prav tako od eko-skrnicl. Rezine so odličen prigrizek tudi kar tako – sladke, okusne in zelo nasitne.
Priprava pit je res noro preprosta, najdaljši del je hlajenje mangove kreme!
Nekaj napotkov za vedno okusne in popolne pite:
V kolikor uporabite druge mueslije oz. granolo, dodajajte stopljeno kokosovo olje postopoma. Masa je primerna, ko je vlažna in lepljiva, ni pa tako mokra, da iz nje kar kaplja. V kolikor je masa premokra se bo dno med hlajenjem preveč strdilo in bo pretrdo, da bi ga lahko normalno uživali.
Granole se med seboj razlikujejo, zato bodo nekatere potrebovale malenkost več olja, nekatere pa manj. Če je v vaši granoli čokolada, boste potrebovali manj olja, saj bo kot vezivo delovala tudi čokolada.
Prav tako je bolje, če granoole ne zmeljete čisto v prah, ampak samo do teksture grobega peska, saj se dno tako lepše oblikuje in ni pretrdo, ko je ohlajeno.
Pri pripravi mangove kreme lahko po okusu dodate tudi kaj sladkorja. Jaz sem sladkala z javorjevim sirupom. V kolikor se odločite za sladilo v zrncih vam svetujem, da ga najprej zmeljete v prah in tako preprečite, da bi v kremi čutili grobe delce sladkorja.
Mangove pite lahko okrasite in dekorirate po želji, prav tako pa jih lahko pripravite tudi v drugih pekačih ali skodelicah. V kolikor pekačev nimate, lahko naredite pito v kozarčku: dno nadrobite v kozarec in ga postavite v hladilnik. Pripravljeno kremo prelijte po ohlajenem dnu in jo prav tako hladite. Okrasite in postrezite!
Priprava pit je res noro preprosta, najdaljši del je hlajenje mangove kreme!
Nekaj napotkov za vedno okusne in popolne pite:
V kolikor uporabite druge mueslije oz. granolo, dodajajte stopljeno kokosovo olje postopoma. Masa je primerna, ko je vlažna in lepljiva, ni pa tako mokra, da iz nje kar kaplja. V kolikor je masa premokra se bo dno med hlajenjem preveč strdilo in bo pretrdo, da bi ga lahko normalno uživali.
Granole se med seboj razlikujejo, zato bodo nekatere potrebovale malenkost več olja, nekatere pa manj. Če je v vaši granoli čokolada, boste potrebovali manj olja, saj bo kot vezivo delovala tudi čokolada.
Prav tako je bolje, če granoole ne zmeljete čisto v prah, ampak samo do teksture grobega peska, saj se dno tako lepše oblikuje in ni pretrdo, ko je ohlajeno.
Pri pripravi mangove kreme lahko po okusu dodate tudi kaj sladkorja. Jaz sem sladkala z javorjevim sirupom. V kolikor se odločite za sladilo v zrncih vam svetujem, da ga najprej zmeljete v prah in tako preprečite, da bi v kremi čutili grobe delce sladkorja.
Mangove pite lahko okrasite in dekorirate po želji, prav tako pa jih lahko pripravite tudi v drugih pekačih ali skodelicah. V kolikor pekačev nimate, lahko naredite pito v kozarčku: dno nadrobite v kozarec in ga postavite v hladilnik. Pripravljeno kremo prelijte po ohlajenem dnu in jo prav tako hladite. Okrasite in postrezite!
Mini mango pite z granolo
Nina ZorčičSestavine
Dno
Mangova krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: