Pred vami je recept za najbolj SOČNO, ČOKOLADNO, FUDGY vegansko čokoladno torto s čokoladno datljevo kremo!
Biskvit je noro preprost za pripravo in noro okusen! Uporabila sem samo klasične sestavine, ker pa nisem dodala jajc in mlečnih izdelkov je sladica primerna tudi za vegane!
Tekstura torte pa tokrat ni mehka in puhasta ampak je zbita in ultra fudgy, kakor da bi jedli čokoladne brownije. Biskvit je premazan s hitro domačo čokoladno datljevo kremo, ki je tako dobra, da bi jo lahko jedli kar na žlico, narejena pa samo iz TREH sestavin!
Popolna sladica za prave čokoholike.
Posebnih nasvetov pri pripravi ni, ker so uporabljene samo klasične sestavine, vse kar morate narediti pa je: jih zmešati.
Za pripravo sem uporabila kvalitetne bio sestavine od eko-skrnicl.si, katere sem uporabila pa preverite spodaj, v receptu.
Veganska čokoladna torta z datljevo kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 40mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10kosov
Sestavine
Datljeva krema
350gbio datljev od Eko Škrnicl
25gbio kakava v prahu od Eko Škrnicl
15gbio kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
cca 1skodelicavode, v kateri so se namakali datlji
Biskvit
375gbele pšenične moke tip 500
350gbio kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
100gbio kakava v prahu od Eko Škrnicl
2čajni žličkipecilnega praška
¼čajne žličkesoda bikarbone
ščepsoli
680gvode, v kateri so se namakali datlji
100grastlinskega olja po izbiri(olivno, sončnično)
1čajna žličkakisa
½čajne žličkevaniljeve arome
Posip
stopljena veganska temna čokolada
nasekljani lešniki
bio kakavova zdrobljena zrna od Eko Škrnicl
Postopek
Najprej namočite datlje. Namočite jih v približno 800g vrele vode in jih pustite namakati vsaj 15-30 minut.
Tri okrogle pekače premera 18cm namastite in dno obložite s papirjem za peko.
Pečico segrejte na 180 stopinj in pripravite biskvit.
V posodi zmešajte moko, kokosov sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek, kakav v prahu in sol.
V ločeni posodi zmešajte 680g vode, v kateri so se namakali datlji, olje, kis in vaniljo.
Suhe sestavine dodajte k mokrim v treh delih in vmes vsakič dobro premešajte s pomočjo železne metlice. V kolikor boste vse sestavine dodali na enkrat se lahko naredijo grudice in masa ne bo čisto gladka.
Zmes enakomerno prelijte v pripravljene pekače. Jaz sem si pomagala s tehtnico, v vsakega pa sem prelila nekje cca. 490g biskvita.
Pekače postavite v pečico in pecite 35-40 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Ko je biskvit pečen ga pustite v pekaču tako dolgo, da se popolnoma ohladi.
Medtem pripravite datljevo kremo.
Datlje dobro odcedite, ostanek vode, v kateri so se namakali pa ne zavrzite.
V mešalniku ali sekljalniku zmešajte datlje, kakav in kokosov sladkor.
Postopoma dodajajte vodo, v kateri so se namakali datlji, in mešajte, dokler ne dobite želene teksture kreme, Jaz sem dodala približno 1 skodelico vode (200-250ml).
Datljevo kremo premažite po ohlajenih biskvitih.
Biskvite položite enega na drugega, premažite s preostankom kreme in okrasite. Prelijete lahko s stopljeno vegansko temno čokolado in posujete z nasekljanimi lešniki ali drobljenimi kakavovimi zrni.
KLJUČNE BESEDE čokoladna torta, datlji, veganska sladica
Veganska čokoladna torta z datljevo kremo
Veganska čokoladna torta z datljevo kremo
Nina ZorčičSestavine
Datljeva krema
Biskvit
Posip
Postopek
Preberite še: