Spodaj je recept za najbolj sočne čokoladne Cupcakes kolački s kokosovim Bounty polnilom, čokoladno kokosovo kremo in najbolj okusno hitro čokoladno kremo – vse pripravljeno zelo preprosto in iz klasičnih sestavin!
Kolački so pripravljeni čisto preprosto in v samo eni posodi.
Medtem ko se naši pečeni puhasti kolački hladijo pa na hitro pripravite še polnilo in drugi dve kremi.
Vse kreme so pripravljene hitro in preprosto, brez kuhanja ali hlajenja. Prav tako lahko vsako kremo poskusite in po želji dodate več arom, sladkorjev ter si jih tako prilagodite čisto po svojem okusu.
Uporabila sem klasične sestavine, edina posebnost je kokosova krema za stepanje. Nadomestite jo lahko z mascarpone sirom, ki mu dodate kokoso aromo ali pa kar tale Bounty namaz. Namaza in arome dodajte po okusu.
Vse ostale sestavine so čisto klasične in in dostopne povsod.
Posebnih zamenjav tukaj ne bi svetovala, ker je recept že v osnovi pripravljen zelo preprosto. Lahko pa si tukaj ogledate vse druge recepte za Cupcakes kolačke, če bi želeli kakšen drug okus oz. dodatke.
230gkokosove kreme za stepanje(ali mascarpone sira + žlička kokosove arome ali Bounty namaz (link zgoraj), dodajte več/manj arome po okusu)
40gnatrganega kokosa
30gsladkorja v prahu
1čajna žličkavaniljeve arome
Čokoladno kokosova krema
polovicabounty nadeva(zgoraj)
190gkremnega sira(ABC, Philadelphia ali mascarpone)
50gsladkorja v prahu
1čajna žličkavaniljeve arome
70gnastrganega kokosa
70gkokosovega mleka iz pločevinke(dodajajte postopoma)
100gtemne čokolade(stopljena, 70% ali več)
Posip
50gnastrganega kokosa
Čokoladna krema
360gmascarpone sira
80gkakava v prahu
85gsladkorja v prahu
2-4jedilne žlicekokosovega mleka ali vode
Dodatki
temna čokolada(stopljena, 70% ali več)
Raffaello kroglice(kupljene ali domače - recept za domače kroglice vas čaka zgoraj v opisu)
Postopek
Pečico segrejte na 160 stopinj.
V veliko posodo presejte moko, kakav v prahu, sol, sodo in pecilni prašek. Dodajte sladkor in premešajte.
K suhim sestavinam dodajte jajce. kis, mleko, kavo, toplo vodo in vaniljo.
Vse skupaj premešajte z ročnim mešalnikom ali z železno metlico, dokler ne dobite gladke zmesi brez grudic.
Zmes enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko in pecite 20-22 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pečene kolačke pustite v pekaču še približno 2 minuti, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo.
Ko so kolački ohlajeni, pripravite kokosov Bounty nadev.
V srednje veliki posodi zmešajte kokosovo smetano, nastrgan kokos, sladkor v prahu in vaniljo. Premešajte in po potrebi dodajte več sladkorja.
V ohlajene kolačke čajno žličko izdolbite sredino kolačka na vrhu, kamor boste nadevali kremo. Luknja naj bo velika približno 1cm x 1cm, previdni pa bodite, da med delanjem luknje ne izdolbete čisto do dna, drugače vam bo krema ušla ven.
V vsako luknjo dodajte približno 1 čajno žličko kreme oz. toliko, da pokrijete luknjo. Ostanek kreme boste uporabili za čokoladno kokosovo kremo.
Postavite na stran in pripravite čokoladno kokosovo kremo.
V večji posodi zmešajte polovico oz. ostanek Bounty nadeva, kremni sir, sladkor, kokos in vaniljo.
Dobro premešajte, nato pa postopoma dodajajte kokosovo mleko, dokler ne dobite želene gostote. Če imate raje bolj gosto dodajte manj kokosovega mleka. Če imate radi bolj mazljivo dodajajte mleko po jedilnih žlicah, dokler ne dobite prave konsistence.
Na koncu v kremo dodajte še stopljeno temno čokolado in premešajte. Po okusu dodajte več sladila.
Kremo premažite po kolačkih (ali jih okrasite z nastavki za dekoriranje).
V manjšo skodelico si nasujte približno 50g nastrganega kokosa.
Premazane kolačke nežno potunkajte v kokos ali pa jih kar posujte z njim. Celotna krema naj bo prekrita z nastrganim kokosom. Postavite na stran in pripravite čokoladno kremo.
V večji posodi zmešajte mascarpone sir, kakav v prahu, sladkor v prahu in 2 jedilni žlici vode.
Vse sestavine s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte. Poskusite in po želji dodajte več sladkorja.
Po potrebi dodajte več vode (če je krema pregosta in ni mazljiva).
Kremo nadevajte v vrečko za dekoriranje/pipetiranje in okrasite kolačke.
Po vrhu prelijte s stopljeno temno čokolado in Raffaello kroglicami. Recept za domače kroglice vas čaka zgoraj v opisu.
Čokoladni kokosovi Bounty Cupcakes kolački
Posebnih zamenjav tukaj ne bi svetovala, ker je recept že v osnovi pripravljen zelo preprosto. Lahko pa si tukaj ogledate vse druge recepte za Cupcakes kolačke, če bi želeli kakšen drug okus oz. dodatke.
Na vrh kolačkov lahko dodate še kakšno Raffaello kroglico ali pa moje domače proteinske Raffaello kroglice – recept tukaj.
Bounty Cupcakes
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Bounty nadev
Čokoladno kokosova krema
Posip
Čokoladna krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: