Te kokosove kocke so tako mehke in sočne, da se kar stopijo v ustih!
Res so prava kokosova bomba!
Sočne kokosove kocke so ravno prav mehke in sočne, da se kar stopijo v ustih in ravno prav sladke, da se okusi nora kombinacija kokosa in bele čokolade!
Resnično vrhunska kombinacija, ki je vsem všeč – preverjetno!
Kokosove kocke so narejene iz kokosovega sladkorja, kokosovih kock (okus imajo kot Raffaello, samo da so dejansko boljše) in kokosovega čipsa, oboje pa sem naročila pri Zmuesli.
Te kokosove kocke se med peko zmehčajo in stopijo ter tako ustvarijo pravo Raffaello kremo znotraj kock. V kolikor kock nimate lahko uporabite kokosovo ali belo čokolado.
Drugih posebnih zamenjav ne svetujem, saj so uporabljene klasične, povsod dostopne sestavine.
Namesto kokosovega sladkorja bi lahko uporabili tudi beli ali rjavi sladkor, ampak vam svetujem kar uporabo kokosovega saj doda kockam neverjetno aromo in sočnost!
Sočne kokosove kocke
Nina Zorčič
Čas priprave 15min
Čas peke 20min
Vrsta obroka Sladica
Količina 9kock
Sestavine
Biskvit
110gmasla(sobna temperatura)
125ggladke pirine moke
ščepsoli
100gkokosovega sladkorja
1srednje velikojajce(sobna temperatura)
2pumpicivaniljeve paste
80gkokosovih kock od Zmuesli(ali nasekljane bele, kokosove čokolade)
Posip
kokosov čips
bela čokolada
Postopek
Pečico ogrejte na 175 stopinj.
V posodi s pomočjo ročnega mešalnika mešajte maslo in kokosov sladkor, dokler ne nastane kremasta zmes - vsaj 2 do 3 minute.
Dodajte jajce in vanilijo in vse skupaj dobro premešajte, dokler ne nastane enotna, gladka sijoča zmes.
Dodajte moko in sol ter z ročnim mešalnikom, nastavljenim na nizko hitrost, premešajte samo toliko časa, da se vse poveže.
S pomočjo silikonske lopatice postrgajte maso tudi iz robov sklede, dodajte kokosove kocke (ali nasekljano belo/kokosovo čokolado) ter premešajte.
Prelijte v rahlo naoljen pekač, premera 18cm x 18cm, obložen s papirjem za peko in posujte z belo čokolado ter kokosovim čipsom.
Pecite 20 minut, nato pa vzemite iz pečice in pustite v pekaču še vsaj 5 minutu, da se kocke strdijo. Ohlajene kocke nato prestavite na rešetko na hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo.
Sočne kokosove kocke
Sočne kokosove kocke
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Posip
Postopek
Preberite še: