Upam si odkrito trditi, da je pred vami najboljši recept za klasične, povsod poznane, “Mac & Cheese” testenine. Polne sira, noro kremne in tako zelo okusne!
Upam si odkrito trditi, da je pred vami najboljši recept za klasične, povsod poznane, “Mac & Cheese” testenine. Polne sira, noro kremne in tako zelo okusne!
Moje najbolj “cheesy” testenine so pripravljene v manj kot pol ure in čisto brez kompliciranja.
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, ribane sire in mascarpone.
V receptu sem uporabila ementalec, sir Princ od Pomurskih mlekarn in livado. Sir Princ je kot parmezan, odličen trd sir poln okusa, jaz ga v kremnih sirovih receptih obožujem!
Namesto ementalca in livade lahko uporabite tudi čedar, gaudo, mozzarelo (trdo, ne sveže!) ali druge sire po izbiri. Verjetno bi odlično sedel tudi gruyere.
Prav tako vedno svetujem, da parmezan kupite v kosu in ga naribate sami, saj imate tako na voljo večjo izbiro bolj kvalitetnih in okusnih sirov. Pri takšni omaki je sir najpomembnejši, zato je vreden par dodatnih minut namenjenih ribanju.
Moje najbolj “cheesy” testenine so pripravljene v manj kot pol ure in čisto brez kompliciranja.
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, ribane sire in mascarpone.
V receptu sem uporabila ementalec, sir Princ od Pomurskih mlekarn in livado. Sir Princ je kot parmezan, odličen trd sir poln okusa, jaz ga v kremnih sirovih receptih obožujem!
Namesto ementalca in livade lahko uporabite tudi čedar, gaudo, mozzarelo (trdo, ne sveže!) ali druge sire po izbiri. Verjetno bi odlično sedel tudi gruyere.
Prav tako vedno svetujem, da parmezan kupite v kosu in ga naribate sami, saj imate tako na voljo večjo izbiro bolj kvalitetnih in okusnih sirov. Pri takšni omaki je sir najpomembnejši, zato je vreden par dodatnih minut namenjenih ribanju.
Pri testeninah je najbolje izbrati takšne v obliki tulca, ker tako zajamejo več omake. Jaz sem uporabila mini polžke, ki so klasika v tem receptu, vi pa lahko izberete svoje najljubše. Prav tako svetujem, da testenine vedno skuhate “al dente” , torej da so na ugriz še malenkost trde, saj se tako lažje izognete mehkim, razkuhanim testeninam.
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, ker so že v osnovi uporabljene same osnovne sestavine.
Priprava je noro preprosta, najbolj okusno kosilo pa boste imeli pripravljeno v manj kot 30 minutah!
Pri testeninah je najbolje izbrati takšne v obliki tulca, ker tako zajamejo več omake. Jaz sem uporabila mini polžke, ki so klasika v tem receptu, vi pa lahko izberete svoje najljubše. Prav tako svetujem, da testenine vedno skuhate “al dente” , torej da so na ugriz še malenkost trde, saj se tako lažje izognete mehkim, razkuhanim testeninam.
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, ker so že v osnovi uporabljene same osnovne sestavine.
Priprava je noro preprosta, najbolj okusno kosilo pa boste imeli pripravljeno v manj kot 30 minutah!
Najboljše Mac & Cheese testenine
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Kosilo, večerja
Količina 3porcije
Sestavine
Testenine
200gpolžkov ali drugih testenin po izboru(najboljše so takšne v obliki tulca, ker zajamejo več omake)
ščepsoli
Omaka
25gmasla
20gpšenične bele moke
1/4čajne žličkemuškatnega oreščka(opcijsko)
1/4čajne žličkečesna v prahu(opcijsko ampak priporočljivo)
Pripravite testenine skladno z navodili na embalaži. V večjem loncu zavrite večjo količino vode. Dodajte ščep soli. Ko voda zavre, dodajte testenine in kuhajte po času, priporočenem na embalaži. Jaz jih najraje skuham "al dente" torej, da so na ugriz še malenkost trde. Tako preprečim, da bi se mi kasneje testenine razkuhale. Kuhane testenine odcedite in pustite na strani.
Pripravite omako. V skodelici zmešajte moko, sol, česen v prahu in muškatni orešek.
V večjem loncu na srednjem ognju stopite maslo. Ko je maslo stopljeno, dodajte mešanico suhih sestavin.
Premešajte in kuhajte kakšno minuto.
Dodajte mleko in mascarpone ter s pomočjo železne metlice za stepanje dobro premešajte, da se vse poveže v enotno, gladko, tekočo zmes.
Na srednjem ognju, ob rednem mešanju, kuhajte približno 3-5 minut oz. tako dolgo, da se zmes zgosti v gosto pasto, ne pustite pa, da tekočina zavre.
Ko se zmes zgosti, malenkost zmanjšajte ogenj in dodajte naribane sire.
Mešajte, dokler se sir popolnoma ne raztopi in vse poveže v enotno, gosto, kremno zmes.
Dodajte kuhane testenine in premešajte. Po okusu dodajte več soli/česna ali začimb po izboru ter postrezite.
Po želji lahko po vrhu dodate nekaj praženih pinjol ali na maslu popečene krušne drobtine.
KLJUČNE BESEDE mac&cheese, sirova omaka, testenine
Ostalo mi je nekaj makaronov od prejšnjega dne in nisem točno vedela kaj z njimi. Na srečo sem naletela na ta recept in pripravila omako v cca. pol ure. Odličen recept! Omaka polna okusa. Mi je žal da ni ostalo več makaronov😅. Priporočam, sploh kadar je potrebno kosilo pripraviti zelo na hitro.
Živijo Lucija! Najlepša hvala za tale komentar, ki mi je definitivno polepšal dan! sem vesela, da ti je bil všeč, upam da preizkusiš še kakšen recept! 🙂 Lepo bodi, Nina
Najboljše Mac & Cheese testenine
Upam si odkrito trditi, da je pred vami najboljši recept za klasične, povsod poznane, “Mac & Cheese” testenine. Polne sira, noro kremne in tako zelo okusne!
Upam si odkrito trditi, da je pred vami najboljši recept za klasične, povsod poznane, “Mac & Cheese” testenine. Polne sira, noro kremne in tako zelo okusne!
Moje najbolj “cheesy” testenine so pripravljene v manj kot pol ure in čisto brez kompliciranja.
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, ribane sire in mascarpone.
V receptu sem uporabila ementalec, sir Princ od Pomurskih mlekarn in livado. Sir Princ je kot parmezan, odličen trd sir poln okusa, jaz ga v kremnih sirovih receptih obožujem!
Namesto ementalca in livade lahko uporabite tudi čedar, gaudo, mozzarelo (trdo, ne sveže!) ali druge sire po izbiri. Verjetno bi odlično sedel tudi gruyere.
Prav tako vedno svetujem, da parmezan kupite v kosu in ga naribate sami, saj imate tako na voljo večjo izbiro bolj kvalitetnih in okusnih sirov. Pri takšni omaki je sir najpomembnejši, zato je vreden par dodatnih minut namenjenih ribanju.
Moje najbolj “cheesy” testenine so pripravljene v manj kot pol ure in čisto brez kompliciranja.
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, ribane sire in mascarpone.
V receptu sem uporabila ementalec, sir Princ od Pomurskih mlekarn in livado. Sir Princ je kot parmezan, odličen trd sir poln okusa, jaz ga v kremnih sirovih receptih obožujem!
Namesto ementalca in livade lahko uporabite tudi čedar, gaudo, mozzarelo (trdo, ne sveže!) ali druge sire po izbiri. Verjetno bi odlično sedel tudi gruyere.
Prav tako vedno svetujem, da parmezan kupite v kosu in ga naribate sami, saj imate tako na voljo večjo izbiro bolj kvalitetnih in okusnih sirov. Pri takšni omaki je sir najpomembnejši, zato je vreden par dodatnih minut namenjenih ribanju.
Pri testeninah je najbolje izbrati takšne v obliki tulca, ker tako zajamejo več omake. Jaz sem uporabila mini polžke, ki so klasika v tem receptu, vi pa lahko izberete svoje najljubše. Prav tako svetujem, da testenine vedno skuhate “al dente” , torej da so na ugriz še malenkost trde, saj se tako lažje izognete mehkim, razkuhanim testeninam.
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, ker so že v osnovi uporabljene same osnovne sestavine.
Priprava je noro preprosta, najbolj okusno kosilo pa boste imeli pripravljeno v manj kot 30 minutah!
Pri testeninah je najbolje izbrati takšne v obliki tulca, ker tako zajamejo več omake. Jaz sem uporabila mini polžke, ki so klasika v tem receptu, vi pa lahko izberete svoje najljubše. Prav tako svetujem, da testenine vedno skuhate “al dente” , torej da so na ugriz še malenkost trde, saj se tako lažje izognete mehkim, razkuhanim testeninam.
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, ker so že v osnovi uporabljene same osnovne sestavine.
Priprava je noro preprosta, najbolj okusno kosilo pa boste imeli pripravljeno v manj kot 30 minutah!
Najboljše Mac & Cheese testenine
Nina ZorčičSestavine
Testenine
Omaka
Dodatki
Postopek
Preberite še:
4 replies to “Najboljše Mac & Cheese testenine”
Peter
Pravkar sem jih pripravil, točno po receptu.
POEZIJA 👌👌
Nina Zorčič
Pozdravljen! Najlepša hvala za tako lep komentar, sem izredno vesela, da je recept uspel! :))
Lucija
Ostalo mi je nekaj makaronov od prejšnjega dne in nisem točno vedela kaj z njimi. Na srečo sem naletela na ta recept in pripravila omako v cca. pol ure. Odličen recept! Omaka polna okusa. Mi je žal da ni ostalo več makaronov😅. Priporočam, sploh kadar je potrebno kosilo pripraviti zelo na hitro.
Nina Zorčič
Živijo Lucija! Najlepša hvala za tale komentar, ki mi je definitivno polepšal dan! sem vesela, da ti je bil všeč, upam da preizkusiš še kakšen recept! 🙂 Lepo bodi, Nina