Idealna sladica za takrat, ko vas presenetijo obiski? Hitra 5-minutna čokoladna pita v kozarčku! Kombinacija temne čokoladne in lešnikov je večna klasika, ki nikoli ne razočara.
Za piko na i sem dodala še Barcaffe turško kavo Rwanda, ki vsebuje nežne čokoladne note – no ta kombinacija je pa res njami!
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Krema je pripravljena zelo hitro, uporabite pa lahko sestavine, ki jih imate na zalogi. Za lepo kremasto teksturo svetujem mascarpone ali kremni sir, v kolikor pa bi želeli pripraviti lažjo, bolj beljakovinsko bogato sladico, pa lahko namesto tega uporabite tudi skyr ali grški jogurt.
V kremo na koncu vmešajte še ohlajeno kavo, dodajte jo toliko, da dobite želeno gostoto kreme.
Po vrhu pa še naravno lešnikovo maslo (iz 100% lešnikov) ali lešnikov namaz (ta po navadi vsebuje sladkorje), ki spominja na Bueno. Obe kombinaciji sta odlični.
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Na moji spletni strani vas čaka že ogromno receptov za razne sladice v kozarčkih, pripravljene res hitro in preprosto. Vse recepte najdete tukaj.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
5-minutna čokoladno lešnikova pita v kozarcu
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 3pite v kozarčku
Sestavine
Piškotna plast
6čokoladnih piškotov
6jedilnih žlicturške kave ali kave po izbiri
Čokoladna krema
400gmascarpone sira ali kremnega sira
200gstopljene čokolade s koščki lešnikov(ohlajena)
pestnasekljanih praženih lešnikov
4jedilne žlicekakava
4jedilne žlicesladkorja v prahu(več/manj po okusu)
do 1dclturške kave brez usedline(dodajajte postopoma med mešanjem, več kot boste dodali, bolj tekoča bo krema)
Dodatki
naravno lešnikovo maslo ali lešnikov "bueno" namaz
nasekljani praženi lešniki
jagodičevje po izbiri
Postopek
V tri kozarčke nadrobite izbrane piškote. Prelijte s kavo in pritisnite ob dno.
Pripravite kremo. Vse za čokoladno kremo zmešajte v večji posodi. Poskusite in po želji dodatno sladite. Med mešanjem dodajajte tudi turško kavo - količino prilagodite temu, kako tekočo kremo želite.
Kremo nadevajte v vse tri kozarčke, nekaj pa je prihranite za dekoracijo na koncu.
Kremo zgladite in po vrhu dodajte lešnikovo maslo ali namaz ter posujte z nasekljanimi praženimi lešniki.
Dekorirajte s preostankom kreme in dodajte jagodičevje. Postrezite s sveže kuhano turško kavo.
KLJUČNE BESEDE čokoladna pita, čokoladno lešnikova pita, ferrero rocher, ferrero rocher pita, jabolčna pita na hitro, pita v kozarcu
5-minutna čokoladno lešnikova pita v kozarcu
Idealna sladica za takrat, ko vas presenetijo obiski? Hitra 5-minutna čokoladna pita v kozarčku! Kombinacija temne čokoladne in lešnikov je večna klasika, ki nikoli ne razočara.
Za piko na i sem dodala še Barcaffe turško kavo Rwanda, ki vsebuje nežne čokoladne note – no ta kombinacija je pa res njami!
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Krema je pripravljena zelo hitro, uporabite pa lahko sestavine, ki jih imate na zalogi. Za lepo kremasto teksturo svetujem mascarpone ali kremni sir, v kolikor pa bi želeli pripraviti lažjo, bolj beljakovinsko bogato sladico, pa lahko namesto tega uporabite tudi skyr ali grški jogurt.
V kremo na koncu vmešajte še ohlajeno kavo, dodajte jo toliko, da dobite želeno gostoto kreme.
Po vrhu pa še naravno lešnikovo maslo (iz 100% lešnikov) ali lešnikov namaz (ta po navadi vsebuje sladkorje), ki spominja na Bueno. Obe kombinaciji sta odlični.
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Instant Oats so noro vsestranski! So odlična izbira za pripravo bolj zdravih sladic brez moke. Z njimi sem pripravila že hrustljave ovsene vaflje, fit ovsene rolice, proteinske ovsene vaflje, ovsene “Cookie Dough” kroglice, itd.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Na moji spletni strani vas čaka že ogromno receptov za razne sladice v kozarčkih, pripravljene res hitro in preprosto. Vse recepte najdete tukaj.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
5-minutna čokoladno lešnikova pita v kozarcu
Nina ZorčičSestavine
Piškotna plast
Čokoladna krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: