Recept, ki ga potrebuje čisto vsak?Tale za neverjetno sočno čokoladno torto s slastno čokoladno kavno kremo!
Nekaj trikov za najbolj okusno čokoladno torto, ki vedno uspe? En izmed njih je definitivno ta, da moramo biskvitu dodati vročo kavo! Moja izbira so Barcaffe kapsule Colombia. 1 klik do kvalitetnega espressa, hitro in preprosto. Kava doda bogato aromo, prav tako pa močno poudari okus kakava in naredi torto samo še bolj čokoladno.
Espresso pa sem dodala tudi v čokoladno kremo - ker zakaj pa ne? Kombinacija čokolade, kave in ruma vas bo v tej neverjetno sočni sladici očarala.
Dekoracija pa govori sama zase, kajne?
Ta recept naravnost obožujem - zakaj? Ker je torta pripravljena izredno preprosto, v eni veliki posodi samo zmešate vse sestavine. Maso prelijete v tri pekače in spečete.
Stanje biskvita med peko preverite z zobotrebcem - vstavljen zobotrebec na sebi ne sme imeti mokrega testa lahko pa ima vlažne drobtine. Tako vemo, da je torta pečena in sočna, ni pa izsušena.
Za piko na i pa biskvit še premažemo s prelivom kave in ruma - tako je biskvit še bolj sočen in se kar stopi v ustih. Ko ga skombiniramo s preprosto čokoladno kremo (ki v sebi skriva pripravljen čokoladni puding, ki močno olajša pripravo) dobimo pravo foodporn čokoladno poslastico!
Dekoracija je zelo preprosta za pripravo, tudi če morda ne izgleda tako! Pripravljeno čokoladno kremo nadevajte v dekorirno vrečko inokoli torte preprosto narišite rožice (s spiralnim gibom). Video priprava celotne torte vas čaka ja mojem Instagram profilu.
Na blogu vas čaka še nekaj drugih receptov za različne torte. Vsi recepti vas čakajo tukaj.
Preprosta sočna čokoladna torta s čokoladno kavno kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 35mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10kosov
Sestavine
Biskvit
330gpšenične moke
300gsladkorja
95gkakava v prahu
2 ¼čajni žličkisoda bikarbone
2 ¼čajni žličkipecilnega praška
1 ½čajne žličkesoli
3srednje velikajajca
350mlmleka
135golivnega olja
3čajne žličkevaniljeve arome
1 ½čajne žličkejabolčnega kisa
350gvroče kave(3 espressi + vroča voda)
Čokoladna krema s kavo
400gčokoladnega pudinga
400gmascarpone sira
2jedilni žlicikakava v prahu
2jedilni žlicisladkorja v prahu
1vroč espresso
100gstopljene mlečne čokolade s koščki lešnikov
Čokoladna krema za dekoracijo
400gmascarpone sira
2jedilni žlicikakava v prahu
210gstopljene temne čokolade (70%)
Premaz za biskvit
1espresso
1shot ruma
1shot vode
Dodatek
čokoladne kapljice
Dekoracija
čokoladne kroglice
Postopek
Pečico segrejte na 185 stopinj.
V veliki posodi zmešajte vse sestavine za biskvit in z metlico za stepanje premešajte samo toliko, da nastane gladka tekoča masa brez grudic.
3 okrogle pekače premera 18 cm naoljite in posujte s kakavom v prahu. Maso za biskvit enakomerno razporedite po vseh treh pekačih. Postavite v segreto pečico in pecite 35-45 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, ima pa vlažne drobtine.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi.
Pripravite čokoladno kremo s kavo - v posodi zmešajte vse sestavine za kremo. Poskusite in po želji dodajte več sladila. Postavite v hladilnik, da se malo strdi.
V ločeni posodi zmešajte vse sestavine za čokoladno kremo za dekoracijo. Poskusite in po želji dodajte več sladila. Postavite v hladilnik za 15 minut, da se malo strdi, ne pustite predolgo v hladilniku.
Sestavite torto. Na krožnik dodajte en biskvit in ga bogato premažite z mešanico za premaz (espresso + rum + voda). Po vrhu premažite 1/2 čokoladne kreme s kavo in posujte s čokoladnimi kapljicami. Na vrh postavite še en biskvit in ga ponovno premažite z mešanico za premaz. Po vrhu premažite preostanek kreme s kavo in posujte s kapljicami. Na vrh postavite še zadnji biskvit in ga premažite z rumovim premazom.
Čokoladno kremo za dekoracijo nadevajte v dekorirno vrečko in okoli cele torte kreme razporedite v vzorcu rožice. Po vrhu torte dodajte nekaj čokoladnih kroglic in postavite v hladilnik, da se vse utrdi. Postrezite s skodelico kave.
KLJUČNE BESEDE čokoladna torta, čokoladna torta s čokoladno kremo, čokoladna torta s kavno kremo, klasična čokoladna torta, osnovna čokoladna torta, sočna čokoladna torta
Preprosta sočna čokoladna torta s čokoladno kavno kremo
Recept, ki ga potrebuje čisto vsak?Tale za neverjetno sočno čokoladno torto s slastno čokoladno kavno kremo!
Nekaj trikov za najbolj okusno čokoladno torto, ki vedno uspe? En izmed njih je definitivno ta, da moramo biskvitu dodati vročo kavo! Moja izbira so Barcaffe kapsule Colombia. 1 klik do kvalitetnega espressa, hitro in preprosto. Kava doda bogato aromo, prav tako pa močno poudari okus kakava in naredi torto samo še bolj čokoladno.
Espresso pa sem dodala tudi v čokoladno kremo - ker zakaj pa ne? Kombinacija čokolade, kave in ruma vas bo v tej neverjetno sočni sladici očarala.
Dekoracija pa govori sama zase, kajne?
Ta recept naravnost obožujem - zakaj? Ker je torta pripravljena izredno preprosto, v eni veliki posodi samo zmešate vse sestavine. Maso prelijete v tri pekače in spečete.
Stanje biskvita med peko preverite z zobotrebcem - vstavljen zobotrebec na sebi ne sme imeti mokrega testa lahko pa ima vlažne drobtine. Tako vemo, da je torta pečena in sočna, ni pa izsušena.
Za piko na i pa biskvit še premažemo s prelivom kave in ruma - tako je biskvit še bolj sočen in se kar stopi v ustih. Ko ga skombiniramo s preprosto čokoladno kremo (ki v sebi skriva pripravljen čokoladni puding, ki močno olajša pripravo) dobimo pravo foodporn čokoladno poslastico!
Dekoracija je zelo preprosta za pripravo, tudi če morda ne izgleda tako! Pripravljeno čokoladno kremo nadevajte v dekorirno vrečko inokoli torte preprosto narišite rožice (s spiralnim gibom). Video priprava celotne torte vas čaka ja mojem Instagram profilu.
Na blogu vas čaka še nekaj drugih receptov za različne torte. Vsi recepti vas čakajo tukaj.
Preprosta sočna čokoladna torta s čokoladno kavno kremo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Čokoladna krema s kavo
Čokoladna krema za dekoracijo
Premaz za biskvit
Dodatek
Dekoracija
Postopek
Preberite še: