NAJBOLJŠI HRUSTLJAV KROMPIRČEK kar iz pečice! Z božansko jogurtovo omako, ki vam bo dejansko všeč.
Hitro in preprosto, brez kompliciranja. Odlična jed kot prigrizek na naslednji zabavi ali kot priloga glavni jedi.
Priprava je zelo preprosta, spodaj pa z vami delim nekaj trikov kako do res hrustljavega krompirja.
Z Eko Škrnicl smo za vas pripravili najbolj okusen in izredno hrustljav krompirček. Trik do res hrustljavega krompirja? Najprej ha pokuhajte v vreli vodi, da se zmehča, nato pa ga povaljajte v olivnem olju. To doda odličen okus in poskrbi, da se bo krompir z vseh strani res hrustljavo zapekel.
Najpomembnejši korak? Krompir ob pekač pritisnite s kozarcem, da ustvarite čimtanjši "disk". Tako se bo krompir res hrustljavo zapekel.
Za piko na i pa poleg postrezite še omakico - božanska kombinacija!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne party prigrizke - najdete jih tukaj in kosila - najdete jih tukaj
Hrustljav "speštan" krompir
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 1hr10mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
Krompir
15manjšihmladih krompirjev(izberite približno enake velikosti, res dobro oprani, olupek pustite)
3strokičesna
1biolimona, razpolovljena
sol
Dodatno
sol, poper
olivno olje
Jogurtova omaka
250ggrškega jogurta ali nesladkanega gostega jogurta po izbiri
1limona, izstisnjena
2jedilni žliciposušenega kopra ali pest nasekljanega kopra
1jedilna žlicaolivnega olja
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
½čajne žličkečesna v prahu
ščepsoli
poper po okusu
Postopek
Krompir dobro operite, olupek pa pustite, saj bo krompir tako bolj okusen in hrustljav.
V večji lonec dodajte večjo količino vode, krompir, razpolovljeno limono, ki jo pred tem izstisnite v lonec in olupljene cele stroke česna. Začinite s soljo. Kuhajte 15-30 minut oz. toliko časa, da se krompir zmehča - prepiknite z vilicami, da preverite stanje. Ko je krompir mehek, ni pa razkuhan, ga odstavite in odcedite.
Pečico segrejte na 220 stopinj.
Odcejen krompir položite na pekač, obložen s papirjem za peko in pokapan z olivnim oljem. Premešajte, da se krompir prekrije z oljem. Vsak krompir s pomočjo dna kozarca pritisnite ob pekač, da ga "speštate". Krompir čim bolj pritisnite ob dno, da dobit čimtanjši kos krompirja. Vsak krompir bogato posujte s soljo in poprom.
Postavite v pečico in pecite 40 minut oz. toliko časa, da se krompir zlato zapeče.
Medtem zmešajte vse za polivko - poskusite in po želji dodatno začinite. Postrežite s krompirjem kot prilogo ali prigrizek na naslednji zabavi.
KLJUČNE BESEDE domači hrustljav krompirček, hrustljav krompir, hrustljav krompirček, pečen krompir, pečen krompir v pečici, pečen krompir z zelišči, speštan krompir, zapečen krompir
Hrustljav “speštan” krompir
NAJBOLJŠI HRUSTLJAV KROMPIRČEK kar iz pečice! Z božansko jogurtovo omako, ki vam bo dejansko všeč.
Hitro in preprosto, brez kompliciranja. Odlična jed kot prigrizek na naslednji zabavi ali kot priloga glavni jedi.
Priprava je zelo preprosta, spodaj pa z vami delim nekaj trikov kako do res hrustljavega krompirja.
Z Eko Škrnicl smo za vas pripravili najbolj okusen in izredno hrustljav krompirček. Trik do res hrustljavega krompirja? Najprej ha pokuhajte v vreli vodi, da se zmehča, nato pa ga povaljajte v olivnem olju. To doda odličen okus in poskrbi, da se bo krompir z vseh strani res hrustljavo zapekel.
Najpomembnejši korak? Krompir ob pekač pritisnite s kozarcem, da ustvarite čimtanjši "disk". Tako se bo krompir res hrustljavo zapekel.
Za piko na i pa poleg postrezite še omakico - božanska kombinacija!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne party prigrizke - najdete jih tukaj in kosila - najdete jih tukaj
Hrustljav "speštan" krompir
Nina ZorčičSestavine
Krompir
Dodatno
Jogurtova omaka
Postopek
Preberite še: