Noro mehke, fudgy “Cookie bars” kocke. Polne temne čokolade in božanske vaniljeve arome. Tako mehke in sočne, da se dobesedno stopijo v ustih!
Narejeni preprosto, ultra hitro in uspeh je zagotovljen – čisto vedno.
To je res ena najlažjih in najhitreje pripravljenih sladic. Kljub temu, pa so tako noro okusne, da navdušijo tudi najbolj zahtevne sladkosnede.
“Cookie bars” so piškoti v obliki kock. Ker pa so v obliki kock in pripravljene malenkost drugače, jih lahko spečemo tudi samo do te stopnje, da so v sredici noro fudgy – mehki in sočni, da se kar stopijo.
Za tako zelo sočno sredico, kot je prikazana na fotografiji spodaj, jih pecite samo 16 minut. Za bolj pečeno sredico, ki bolj spominja na biskvit torte, pa jih pecite 19-20 minut.
Po peki biskvit vedno preverite z zobotrebcem, da se prepričate, da je sredica pečena. Na zobotrebcu ne sme biti surovo testo, lahko pa so vlažne drobtine.
Priprava je noro preprosta, ker tudi masla ne mešate s sladkorjem 5-7 minut kot pri klasičnih piškotih, ampak tokrat maslo kar stopimo in samo premešamo s sladkorjem.
V receptu sem uporabila kokosov in rjavi sladkor in svetujem, da uporabite točno te sladkorje, ker ravno kombinacija teh dveh pričara tako teksturo in nor okus.
Cookie Bars
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 17mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 9kock
Sestavine
160gpšenične bele moke tip 500
ščepsoli
¼čajne žličkesode bikarbone
85gmasla(stopljeno)
75gkokosovega sladkorja
55grjavega sladkorja
1srednje velikojajce(sobna temeratura)
½čajne žličkerumove ali vaniljeve arome
80gčokoladnih kapljic
Postopek
Pečico segrejte na 160 stopinj.
V posodi zmešajte moko, sol in sodo.
V ločeni posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte stopljeno maslo in oba sladkorja. Mešajte, dokler ne nastane enotna zmes.
Dodajte jajce in rumovo ali vaniljevo aromo ter mešajte, dokler se vse ne poveže v gladko, sijočo zmes.
V mokre sestavine dodajte polovico suhih sestavin in s pomočjo silikonske lopatice premešajte. Dodajte še preostanek suhih sestavin in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Zmes bo zelo gosta, z mešanjem pa se vse poveže in nastane gladka zmes brez gudic.
Dodajte čokoladne kapljice in premešajte samo toliko, da se razporedijo po masi.
Zmes enakomerno razporedite po dnu naoljenega pekača, premera 18cm x 18cm obloženega s papirjem za peko, po želji dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite 16-20 minut.
Po 16 minutah peke so Cookie Barsi takšni, kot na fotografijah, zelo fudgy in mehki. V kolikor bi želeli bolj pečeno sredico jih pecite 19-20 minut. Po peki biskvit vedno preverite z zobotrebcem, da se prepričate, da je sredica pečena. Na zobotrebcu ne sme biti surovo testo, lahko pa so vlažne drobtine.
Pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo in dovolj strdijo, da jih lahko prestavite na rešetko za hlajenje.
Razrežite in postrezite.
KLJUČNE BESEDE chocolate chip piškoti, piškoti, piškotne ploščice
Cookie Bars
Cookie Bars
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: