Uravnoteženo kosilo na hitro – riževa bowla z lososom, mariniranim z medom in sojino omako in preprosto domačo tahini jogurtovo omako, kjer lahko tahini brez težav nadomestite tudi z arašidovim maslom.
Preprosta, hranljiva, nasitna in izredno okusna bowla, čisto preprosta za pripravo. Pripravite lahko tudi kakšno porcijo več in tako poskrbite za kosilo tudi za naslednji dan.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
V moji bowli se skriva še sveža zelenjava, osvežilna jogurtova tahini omaka in res slasten losos. Losos lahko marinirate kakšno uro, lahko ga pa spečete tudi takoj. Preostanek marinade prihranite, saj z njo med peko polivamo losos. Tako je bolj sočen in bolj poln okusa, ustvarimo pa tudi slastno sladko slano glazuro.
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Na moji spletni strani pa vas čaka že ogromno drugih receptov za raznovrstna kosila. Vse najdete tukaj.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Riževa bowla z medenim lososom v sojini omaki in tahini jogurtovo omako
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Tahini jogurtova omaka
200ggostega (grškega/skyr) jogurta
40gtahinija(al arašidovega masla)
30gmedu
½čajne žličkesladke paprike
50gvode
Meden losos s sojino omako
2filejalososa (2x125g)
2jedilni žlicimedu
1jedilna žlicasojine omake
1jedilna žlicalimoninega soka ali kisa
1čajna žlićkasezamovega ali olivnega olja
Dodatno
olje v spreju za ponev (ali navadno olje)
kuhan riž
špinača
kumara
redkvice
navaden in temen sezam
nasekljana mlada čebula
Postopek
Vse za omako zmešajte v posodici, vodo dodajajte po potrebi, glede na to kako gost preliv želite. Poskusite in po želji dodatno začinite.
V večji posodi zmešajte fileje lososa in vse za marinado. Premešajte in marinado dobro vmasirajte v fileje.
Večjo ponev segreje na srednjem ognju in čisto rahlo naoljite. Dodajte marinirane fileje (marinado shranite) in pecite na vsaki strani par minut, da se zlato zapeče.
Ko je losos pečen ga prelijte s preostankom marinade in kuhajte samo toliko, da se marinada zgosti v sirup. Fileje premažite s preostankom sirupa in postrezite v bowli, skupaj z zelenjavo in rižem. Pokapajte z omako in posujte s sezamom ter nasekljano mlado čebulo.
KLJUČNE BESEDE bowla z rižem, losos z rižem, mariniran losos, poke bowl, poke bowla, riževa bowla, riževa bowla z lososom
Riževa bowla z medenim lososom v sojini omaki in tahini jogurtovo omako
Uravnoteženo kosilo na hitro – riževa bowla z lososom, mariniranim z medom in sojino omako in preprosto domačo tahini jogurtovo omako, kjer lahko tahini brez težav nadomestite tudi z arašidovim maslom.
Preprosta, hranljiva, nasitna in izredno okusna bowla, čisto preprosta za pripravo. Pripravite lahko tudi kakšno porcijo več in tako poskrbite za kosilo tudi za naslednji dan.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
V moji bowli se skriva še sveža zelenjava, osvežilna jogurtova tahini omaka in res slasten losos. Losos lahko marinirate kakšno uro, lahko ga pa spečete tudi takoj. Preostanek marinade prihranite, saj z njo med peko polivamo losos. Tako je bolj sočen in bolj poln okusa, ustvarimo pa tudi slastno sladko slano glazuro.
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Instant Oats so noro vsestranski! So odlična izbira za pripravo bolj zdravih sladic brez moke. Z njimi sem pripravila že hrustljave ovsene vaflje, fit ovsene rolice, proteinske ovsene vaflje, ovsene “Cookie Dough” kroglice, itd.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Na moji spletni strani pa vas čaka že ogromno drugih receptov za raznovrstna kosila. Vse najdete tukaj.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Riževa bowla z medenim lososom v sojini omaki in tahini jogurtovo omako
Nina ZorčičSestavine
Tahini jogurtova omaka
Meden losos s sojino omako
Dodatno
Postopek
Preberite še: