Moj najljubši zajtrk je že od nekdaj ovsena kaša, najraje pa jo kombiniram z arašidovim maslom in temno čokolado, tokrat pa sem se odločila poskusiti nekaj novega.
In nastala je noro okusna in sočna ovsena kaša z jabolki in cimetom – okus pa takšen, kakor, da bi jedli jabolčni zavitek v malo bolj zdravi različici.
Predstavljajte si vonj po sveže pečeni ovseni kaši, cimetu in jabolkah v vaši kuhinji za dobro jutro.
Recept za mojo pečeno ovseno kašo je preprost, vse sestavine samo zmešate v eni posodi in spečete v pekaču. V petih minutah imate pripravljen zajtrk za celo družino ali pa zajtrk za več dni – iz spodnjih sestavin dobite 5 porcij. Zajtrke lahko shranite v neprodušno zaprte posode in hranite v hladilniku do 4 dni.
Kaša pa ni primerna samo za zajtrk ampak je tudi odlična sladica! Dodajte ji kepico vaniljevega sladoleda in prelijte z javorjevim sirupom – NORA KOMBINACIJA!
Pri dodatkih ste lahko kreativni – v kolikor ne marate cimeta ga lahko preskočite. Namesto jabolk pa lahko dodate tudi banane, hruške itd.
Pečena ovsena kaša z jabolki in cimetom
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Malica, Zajtrk
Količina 5porcij
Sestavine
200gjabolk(narezanih na majhne kocke)
150ggranole po izbiri (jaz sem izbrala takšno z medom in oreščki)
60gdrobnih ovsenih kosmičev
30gkokosovega sladkorja
½čajne žličkepecilnega praška
1čajna žličkacimeta
ščepsoli
330gmandljevega napitka oz. "mleka"
60gbeljakov
20gjavorjevega sirupa
1čajna žličkavaniljeve arome
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Naoljite pekač premera 20 cm.
V večji posodi zmešajte granolo, ovsene kosmiče, sladkor, cimet, sol in pecilni prašek.
Dodajte mleko, beljake, javorjev sirup in vaniljevo aromo. Premešajte in nadevajte v pripravljen pekač. Po želji dodatno posujte z granolo.
Pekač postavite v pečico in pecite 30-35 minut, nato pa pustite v pekaču še vsaj 5 minut, da se ohladi.
Postrezite toplo ali hladno, dodate pa ji lahko malo vaniljevega sladoleda in javorjevega sirupa.
Pečena ovsena kaša z jabolki in cimetom
Pečena ovsena kaša z jabolki in cimetom
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: