Božanske slane palačinke za zajtrk – pripravljene zelo preprosto, dodate pa jim lahko okuse in dodatke, ki jih imate najraje in že doma na zalogi.
S Paloma smo za vas pripravili slastne palačinke z rdečim pestom, kuhanim pršutom, jajcem, burrato in zelenjavo. Piko na i dodajo še slani sušeni paradižniki in nadrobljena feta – božansko!
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Ta zajtrk je pripravljen malo drugače, ampak zelo preprosto. Vse za palačinke zmešate v posodi, ko dobite gladko maso pa jo vlijete v segreto ponev in pečete samo iz ene strani, dokler se palačinka spodaj zlato ne zapeče, po vrhu pa je masa tudi že kuhana. Takrat na njo dodate dodatke po izbiri in prepognete, da dobite kvadratno obliko. V sredico ubijete še jajce, po vrhu pa dodate svoje najljubše dodatke. Čisto preprosto in noro okusno!
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Na moji spletni strani pa vas čaka že ogromno drugih receptov za slane in sladke zajtrke. Vse najdete tukaj.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Slana palačinka “galeta” s pestom, pršutom in burrato
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 5palačink
Sestavine
Palačinke
120gpirine ali pšenične polnozrnate moke
255gmleka
2jajci
2jedilni žlicistopljenega masla
ščep soli
Dodatki
olje v spreju ali olivno olje (za namastitev)
rdeči pesto
naribana mozzarella
kuhan pršut
jajce
nasekljani sušeni paradižniki
nadrobljena feta
kalčki
burrata
nasekljana bazilika
Postopek
Vse za palačinke dodajte v večjo posodo in z metlico za stepanje premešajte, da dobite maso brez grudic.
Večjo non stick ponec rahlo naoljite (z oljem v spreju ali navadnim oljem) in dodajte približno 1/2 skodelice mase. Ponev pokrijte in pecite par minut. Palačinka naj bo malo debelejša, da bo bolj kompaktna. Pecite par minut, dokler se palačinka ne “skuha" še po vrhu (palačinke ne obračamo).
Takrat po površini cele palačinke premažite 1 žličko pesta. Po sredini posujte z naribanim sirom in dodajte rezine kuhanega pršuta - zložite jih tako, da oblikujete kvadrat z luknjo na sredini. V to luknjo ubijte jajce. Ponev pokrijte s pokrovko in kuhajte na nizkem ognju še par minut, da se palačinka spodaj zlato zapeče, jajce pa po vrhu skuha do želenega stanja.
Po vrhu posujte nasekljane sušene paradižnike in palačinko žložite v kvadrat - na sredino zavihajte vse 4 robove.
Postrezite na krožniku, skupaj s kalčki ali drugo zelenjavo, nadrobljeno feto, burrato in nasekljano baziliko.
KLJUČNE BESEDE crepes palačinke, french galette pancake, gallette pancake, palačinka galeta, pita galeta, slana galeta, slana palačinka z jajcem, slane palačinke
Slana palačinka “galeta” s pestom, pršutom in burrato
Božanske slane palačinke za zajtrk – pripravljene zelo preprosto, dodate pa jim lahko okuse in dodatke, ki jih imate najraje in že doma na zalogi.
S Paloma smo za vas pripravili slastne palačinke z rdečim pestom, kuhanim pršutom, jajcem, burrato in zelenjavo. Piko na i dodajo še slani sušeni paradižniki in nadrobljena feta – božansko!
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Ta zajtrk je pripravljen malo drugače, ampak zelo preprosto. Vse za palačinke zmešate v posodi, ko dobite gladko maso pa jo vlijete v segreto ponev in pečete samo iz ene strani, dokler se palačinka spodaj zlato ne zapeče, po vrhu pa je masa tudi že kuhana. Takrat na njo dodate dodatke po izbiri in prepognete, da dobite kvadratno obliko. V sredico ubijete še jajce, po vrhu pa dodate svoje najljubše dodatke. Čisto preprosto in noro okusno!
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Instant Oats so noro vsestranski! So odlična izbira za pripravo bolj zdravih sladic brez moke. Z njimi sem pripravila že hrustljave ovsene vaflje, fit ovsene rolice, proteinske ovsene vaflje, ovsene “Cookie Dough” kroglice, itd.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Na moji spletni strani pa vas čaka že ogromno drugih receptov za slane in sladke zajtrke. Vse najdete tukaj.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Slana palačinka “galeta” s pestom, pršutom in burrato
Nina ZorčičSestavine
Palačinke
Dodatki
Postopek
Preberite še: