Ideje za zdrave malice oz. zajtrke pridejo vedno prav, zato sem se odločila z vami deliti moj najboljši recept za najbolj enostavne tanke “Crepes” palačinke iz treh sestavin! Brez moke, olj in dodanih sladkorjev ter polne beljakovin.
Ideje za zdrave malice oz. zajtrke pridejo vedno prav, zato sem se odločila z vami deliti moj najboljši recept za najbolj enostavne tanke “Crepes” palačinke iz treh sestavin! Brez moke, olj in dodanih sladkorjev ter polne beljakovin.
Palačinke so polne hranljivih, nasitnih proteinov. V masi sem uporabila jajčne beljake in proteine v prahu. Zaradi osebnih preferenc sem izbrala veganske proteine, lahko pa uporabite proteine po lastni izbiri.
Palačinke sem premazala z zero čokoladnim prelivom in grškim jogurtom, dodala pa sem tudi sveže jagode.
Palačinke so najboljše sveže, še tople, lahko pa jih pripravite vnaprej in ostanek shranite v neprodušni posodi v hladilniku – svetujem vam, da jih shranite brez preliva in ga dodate naknadno, saj se drugače palačinke napijejo namaza in postanejo “pacaste”.
Palačinke so polne hranljivih, nasitnih proteinov. V masi sem uporabila jajčne beljake in proteine v prahu. Zaradi osebnih preferenc sem izbrala veganske proteine, lahko pa uporabite proteine po lastni izbiri.
Palačinke sem premazala z zero čokoladnim prelivom in grškim jogurtom, dodala pa sem tudi sveže jagode.
Palačinke so najboljše sveže, še tople, lahko pa jih pripravite vnaprej in ostanek shranite v neprodušni posodi v hladilniku – svetujem vam, da jih shranite brez preliva in ga dodate naknadno, saj se drugače palačinke napijejo namaza in postanejo “pacaste”.
Dodate lahko svoje nadeve, recimo stopljena čokolada, proteinski namazi ali masla oreščkov. Za bolj nizkokalorično jed lahko uporabite kar arašidovo maslo v prahu. Na voljo je na spletni strani Myprotein, kjer imate s kodo NINAMYP tudi 38%popust.
Kar se tiče okusa: okus arašidovega masla v prahu definitino ni enak. Meni osebno je100% naravno arašidovo maslo bistveno boljše (na voljo tukaj), je pa arašidovo maslo v prahu boljša izbira, če želite zmanjšati vnos kalorij, saj vsebuje 70% manj maščob kot navadno arašidovo maslo.
Pripravite ga tako, da ga zmešate z vodo. Dodajate toliko vode, da dobite pravo gostoto. Pripravite si lahko tekočo ali gosto kremo.
Dodate lahko svoje nadeve, recimo stopljena čokolada, proteinski namazi ali masla oreščkov. Za bolj nizkokalorično jed lahko uporabite kar arašidovo maslo v prahu. Na voljo je na spletni strani Myprotein, kjer imate s kodo NINAMYP tudi 38%popust.
Kar se tiče okusa: okus arašidovega masla v prahu definitino ni enak. Meni osebno je100% naravno arašidovo maslo bistveno boljše (na voljo tukaj), je pa arašidovo maslo v prahu boljša izbira, če želite zmanjšati vnos kalorij, saj vsebuje 70% manj maščob kot navadno arašidovo maslo.
Pripravite ga tako, da ga zmešate z vodo. Dodajate toliko vode, da dobite pravo gostoto. Pripravite si lahko tekočo ali gosto kremo.
Proteinske "Crepes" palačinke
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Malica, Sladica, Zajtrk
Količina 6palačink
Sestavine
Palačinke
150gjajčnih beljakov(Spar)
40gveganskih vaniljevih proteinov Myprotein
65gvode(oz. več - po občutku)
Dodatki
100gskyr/quark jogurta
čokoladni preliv brez kalorij
jagode
Postopek
V posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte beljake, proteine in vodo, dokler ne dobite enotne zmesi. Po potrebi dodajte več vode - zmes mora biti gladka in ne pregosta, saj delamo klasične, tanke palačinke oz. “crepes”. Če je masa pregosta dodajte še kakšno žlico vode, če je preredka pa žlico proteinov - lahko pa tudi ovsene moke.
Zmes pustite stati 5 minut, medtem pa na srednjem ognju segrejte ponev.
Zmes ponovno premešajte in na palačinko odmerite približno 1/4 skodelice oz. 50-60g mase in pecite par minut na eni strani. Pecite tako dolgo, da je spodnja stran rahlo rjava in dovolj zapečena, da lahko palačinko brez težav obrnete.
Pecite še kakšno minuto na drugi strani in prestavite palačinko na krožnik.
Ponovite, dokler ne zmanjka mase.
Palačinke nadevajte s svojimi najljubšimi nadevi in postrezite.
Palačinke brez nadeva lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku 3 dni.
KLJUČNE BESEDE bananine palačinke, proteinske palačinke
Proteinske “Crepes” palačinke
Palačinke so polne hranljivih, nasitnih proteinov. V masi sem uporabila jajčne beljake in proteine v prahu. Zaradi osebnih preferenc sem izbrala veganske proteine, lahko pa uporabite proteine po lastni izbiri.
Palačinke sem premazala z zero čokoladnim prelivom in grškim jogurtom, dodala pa sem tudi sveže jagode.
Palačinke so najboljše sveže, še tople, lahko pa jih pripravite vnaprej in ostanek shranite v neprodušni posodi v hladilniku – svetujem vam, da jih shranite brez preliva in ga dodate naknadno, saj se drugače palačinke napijejo namaza in postanejo “pacaste”.
Palačinke so polne hranljivih, nasitnih proteinov. V masi sem uporabila jajčne beljake in proteine v prahu. Zaradi osebnih preferenc sem izbrala veganske proteine, lahko pa uporabite proteine po lastni izbiri.
Palačinke sem premazala z zero čokoladnim prelivom in grškim jogurtom, dodala pa sem tudi sveže jagode.
Palačinke so najboljše sveže, še tople, lahko pa jih pripravite vnaprej in ostanek shranite v neprodušni posodi v hladilniku – svetujem vam, da jih shranite brez preliva in ga dodate naknadno, saj se drugače palačinke napijejo namaza in postanejo “pacaste”.
Dodate lahko svoje nadeve, recimo stopljena čokolada, proteinski namazi ali masla oreščkov. Za bolj nizkokalorično jed lahko uporabite kar arašidovo maslo v prahu. Na voljo je na spletni strani Myprotein, kjer imate s kodo NINAMYP tudi 38% popust.
Kar se tiče okusa: okus arašidovega masla v prahu definitino ni enak. Meni osebno je100% naravno arašidovo maslo bistveno boljše (na voljo tukaj), je pa arašidovo maslo v prahu boljša izbira, če želite zmanjšati vnos kalorij, saj vsebuje 70% manj maščob kot navadno arašidovo maslo.
Pripravite ga tako, da ga zmešate z vodo. Dodajate toliko vode, da dobite pravo gostoto. Pripravite si lahko tekočo ali gosto kremo.
Dodate lahko svoje nadeve, recimo stopljena čokolada, proteinski namazi ali masla oreščkov. Za bolj nizkokalorično jed lahko uporabite kar arašidovo maslo v prahu. Na voljo je na spletni strani Myprotein, kjer imate s kodo NINAMYP tudi 38% popust.
Kar se tiče okusa: okus arašidovega masla v prahu definitino ni enak. Meni osebno je100% naravno arašidovo maslo bistveno boljše (na voljo tukaj), je pa arašidovo maslo v prahu boljša izbira, če želite zmanjšati vnos kalorij, saj vsebuje 70% manj maščob kot navadno arašidovo maslo.
Pripravite ga tako, da ga zmešate z vodo. Dodajate toliko vode, da dobite pravo gostoto. Pripravite si lahko tekočo ali gosto kremo.
Proteinske "Crepes" palačinke
Nina ZorčičSestavine
Palačinke
Dodatki
Postopek
Preberite še:
2 replies to “Proteinske “Crepes” palačinke”
Simona kunej
Kje kupite oz.katere veganske beljakovine?
Ali se beljaki stepejo v sneg ali ne?
Nina Zorčič
Pozdravljena!
Jaz uporabljam te:https://www.proteini.si/en/protein/vegan-protein/usn-100-plant-protein-900g/ – v tem receptu so vaniljevi, drugače pa uporabljam tudi čokoladne. Na voljo so v proteini.si.
Tekoče beljake samo dodate k proteinom in zmešate, da se vse poveže. Ne stepate v sneg.
Nina