Daleč najboljši Cupcakes kolački! Preverjetno, testirano in zagotovljeno!
Čisto po pomoti mi je uspela najboljša kombinacija okusov - sočen in mehek čokoladni biskvit, polnjen s hitro čokoladno "Ferrero" kremo z nasekljanimi lešniki, po vrhu neverjetno kremasta lešnikova "Bueno" krema iz samo 4 sestavin in božanska, čokoladna "ganache" krema malo drugače, na hitro, brez segrevanja! Za piko pa i pa še malo stopljene temne čokolade in Ferrero kroglica.
Vrhunska kombinacija okusov, ki jo enostavno morate poskusiti!
Kolački so pripravljeni hitro in preprosto, v eni posodi in čisto brez kompliciranja. Iz ene mase dobite kar 16 kolačkov!
Obe kremi sta pripravljeni na podoben način, razlika je samo v par sestavinah. Glavni sestavini v obeh kremah pa sta mascarpone sir in sladkor v prahu. Za "Bueno" kremo sem dodala še tale lešnikov namaz iz praženih lešnikov in sladkorja, za čokoladno "ganache" kremo pa kakav v prahu, ki hkrati deluje kot gostilo, in malo Nutelle.
Posebnosti v receptu ni, saj so tako kolački kot tudi kreme pripravljene res preprosto. Po okusu lahko dodate več sladkorja ali namazov v kreme, prav tako pa lahko spreminjate kremoznost čokoladne "ganache" kreme tako, da po potrebi dodate več vode, za še bolj gladko, sijočo kremo.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za "Cupcakes" kolačke in mafine, najdete jih tukaj.
Kolačke hranite v hladilniku, svetujem pa da jih pred uživanjem pustite na sobni temperaturi vsaj 15-30 minut, da se kreme zmehčajo in tako okusite najboljše okuse in prave teksture kreme.
Ta korak seveda ni nujen, kolačke lahko uživate tudi direktno iz hladilnika.
Ferrero Rocher "Cupcakes" kolački z božansko lešnikovo "Bueno" kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16"Cupcakes" kolačkov
Sestavine
Biskvit
240gmleka + 2 čajni žlički kisa
2srednje velikijajci
150gmasla(stopljeno, ohlajeno)
170gpšenične bele moke tip 500
65gkakava v prahu
200gbelega sladkorja
1čajna žličkapecilnega praška
½čajne žličkesoda bikarbone
Čokoladna krema
360gmascarpone sira
80gkakava v prahu
90gsladkorja v prahu
50gNutelle(opcijsko, za dodatno aromo, lahko tudi izpustite)
2-4jedilne žlicevode
Ferrero Rocher polnilo
4jedilne žlicečokoladne kreme(recept zgoraj)
3jedilne žlicenasekljanih lešnikov
1jedilna žlicaNutelle
Bueno krema
500gmascarpone sira
150sladkorja v prahu
140glešnikovega namaza(povezava do uporabljenega izdelka zgoraj)
V večji posodi zmešajte mleko s kisom in pustite stati 5 minut.
Dodajte jajca, ohlajeno in stopljeno maslo ter premešajte.
Dodajte še moko, kakav, sladkor, pecilni prašek in sodo. Vse skupaj s pomočjo metlice za stepanje dobro premešajte, samo toliko, da ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo.
Maso enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, do približno ¾ visoko. Potrebovali boste dva pekača, ali pa jih specite v dveh kroglih: najprej v enem spečete 12 mafinov, preostanek mase pa pustite na pultu in jih spečete po 20 minutah, ko je prvih 12 pečenih. Prvi pekač postavite v segreto pečico in pecite 18-20 minut, nato pustite, da se ohladijo.
Medtem pripravite kreme.
Za čokoladno kremo: v posodi s pomočjo silikonske lopatice zmešajte mascarpone, kakav v prahu, sladkor v prahu, Nutello in vodo. Poskusite in po želji dodajte več sladkorja ali vode, če je masa pregosta, Vodo dodajajte v majhnih količinah (po jedilnih žlicah), drugače je lahko krema preveč tekoča. 4 jedilne žlice kreme pustite v posodi, prestanek kreme pa prestavite v dekorirno vrečko.
Za Ferrero Rocher polnilo: ostanku čokoladne kreme dodajte nasekljane lešnike in Nutello. Premešajte.
Za Bueno kremo: v ločeni posodi s pomočjo metlice za stepanje zmešajte mascarpone, sladkor v prahu, lešnikov namaz, lešnikovo maslo in vaniljevo aromo. Poskusite in po želji dodajte več sladkorja ali lešnikovega namaza. Maso prestavite v dekorirno vrečko. Če je masa slučajno preveč mehka in segreta, da bi lahko z njo oblikovali kolačke, jo lahko postavite v hladilnik za 15 minut.
V ohlajene kolačke z majhno žličko naredite okrogle luknje na vrhu kolačkov. V vsak kolaček nadevajte čajno žličko Ferrero Rocher polnila. Porabite vso polnilo.
Kolačke najprej okrasite z Bueno kremo, po vrhu te kreme pa dodajte še čokoladno kremo. Čokoladno kremo posujte z nasekljanimi lešniki. Po vrhu vsakega kolačka prelijte žličko stopljene čokolade in dodajte 1 Ferrero Rocher kroglico.
Postrezite takoj ali hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.
KLJUČNE BESEDE bueno cupcakes, čokoladni cupcakes, cupcakes, ferrero cupcakes
Ferrero Rocher “Cupcakes” kolački z božansko lešnikovo “Bueno” kremo
Daleč najboljši Cupcakes kolački! Preverjetno, testirano in zagotovljeno!
Čisto po pomoti mi je uspela najboljša kombinacija okusov - sočen in mehek čokoladni biskvit, polnjen s hitro čokoladno "Ferrero" kremo z nasekljanimi lešniki, po vrhu neverjetno kremasta lešnikova "Bueno" krema iz samo 4 sestavin in božanska, čokoladna "ganache" krema malo drugače, na hitro, brez segrevanja! Za piko pa i pa še malo stopljene temne čokolade in Ferrero kroglica.
Vrhunska kombinacija okusov, ki jo enostavno morate poskusiti!
Kolački so pripravljeni hitro in preprosto, v eni posodi in čisto brez kompliciranja. Iz ene mase dobite kar 16 kolačkov!
Obe kremi sta pripravljeni na podoben način, razlika je samo v par sestavinah. Glavni sestavini v obeh kremah pa sta mascarpone sir in sladkor v prahu. Za "Bueno" kremo sem dodala še tale lešnikov namaz iz praženih lešnikov in sladkorja, za čokoladno "ganache" kremo pa kakav v prahu, ki hkrati deluje kot gostilo, in malo Nutelle.
Posebnosti v receptu ni, saj so tako kolački kot tudi kreme pripravljene res preprosto. Po okusu lahko dodate več sladkorja ali namazov v kreme, prav tako pa lahko spreminjate kremoznost čokoladne "ganache" kreme tako, da po potrebi dodate več vode, za še bolj gladko, sijočo kremo.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za "Cupcakes" kolačke in mafine, najdete jih tukaj.
Kolačke hranite v hladilniku, svetujem pa da jih pred uživanjem pustite na sobni temperaturi vsaj 15-30 minut, da se kreme zmehčajo in tako okusite najboljše okuse in prave teksture kreme.
Ta korak seveda ni nujen, kolačke lahko uživate tudi direktno iz hladilnika.
Ferrero Rocher "Cupcakes" kolački z božansko lešnikovo "Bueno" kremo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Čokoladna krema
Ferrero Rocher polnilo
Bueno krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: