Končno je tukaj recept za BOŽANSKI beljakovinsko bogat kruh s semeni. Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin in dobrih 5 minut časa. Rezultat je sočen in mehek kruh, odličen za vaš naslednji sladek ali slan zajtrk.
Za vas sem v sodelovanju z Nuzest pripravila neverjetno okusen in izredno preprost beljakovinsko bogat kruh, poln zdravih maščob iz semen.
Za dodane beljakovine in mehko, puhasto sredico sem dodala Nuzest Clean Lean 100% grahove beljakovine ki vsebujejo samo 1 sestavino: 100% izolat grahovih beljakovin. Te beljakovine vrhunske kvalitete so odlične tudi kot dodatek smutijem ali ovsenim kašam, ker so brez dodatkov in sladil pa tudi ne razdražijo želodca.
Kruh hranite v hladilniku, v zaprti posodi, lahko pa ga narezanega tudi zamrznete - med rezine kruha dodajte majhne kose papirja za peko (da se rezine med seboj ne zlepijo) in zamrznite zaprtega v posodi.
Kruh je mehek, puhast in sočen. Že sam po sebi je izredno okusen, brez kislega ali grenkega priokusa, lahko pa ga uporabite za sladke ali slane jedi. Odličen je za pripravo sendviča ali za obložene kruhke s sladkimi ali slanimi dodatki.
Odlična sladka kombinacija je arašidovo maslo + banana + semena, za slane kombinacije pa obiščite tale recept , kjer vas čaka ogromno idej za slane dodatke in zajtrke.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za slane in sladke zajtrke - najdete jih tukaj .
Proteinski kruh s semeni
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 50mins
Vrsta obroka Breakfast
Količina 14rezin
Sestavine
Kruh
75gNuzest Clean Lean 100% grahovih beljakovin v prahu(brez okusa)
30gmletih lanenih semen
½čajne žličkesoli
150gsončničnih semen
45gchia semen
60glanenih semen
70gbučnih semen
30gkonopljinih semen
60gmasla indijskih oreščkov + 1 jedilna žlica za premaz
350gvode
Dodatno
3jedilne žlicemešanih semen za posip
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Vse sestavine zmešajte v večji posodi. Dobili boste gosto lepljivo maso.
Maso nadevajte v podolgovat pekač (dolžine 27cm), obložen s papirjem za peko, in zgladite površino.
Po vrhu po celotni površini premažite 1 jedilno žlico masla oreščkov in posujte z mešanico semen. Z žlico nežno potisnite semena v maslo, da se oprimejo kruha.
Pecite v segreti pečici 50 minut, nato vzemite iz pekača in pustite na rešetki, da se ohladi. Ohlajenega narežite na rezine in hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski kruh, beljakovinsko bogat kruh, kruh s semeni, proteinski kruh, proteinski kruh s semeni
Proteinski kruh s semeni
Končno je tukaj recept za BOŽANSKI beljakovinsko bogat kruh s semeni. Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin in dobrih 5 minut časa. Rezultat je sočen in mehek kruh, odličen za vaš naslednji sladek ali slan zajtrk.
Za vas sem v sodelovanju z Nuzest pripravila neverjetno okusen in izredno preprost beljakovinsko bogat kruh, poln zdravih maščob iz semen.
Za dodane beljakovine in mehko, puhasto sredico sem dodala Nuzest Clean Lean 100% grahove beljakovine ki vsebujejo samo 1 sestavino: 100% izolat grahovih beljakovin. Te beljakovine vrhunske kvalitete so odlične tudi kot dodatek smutijem ali ovsenim kašam, ker so brez dodatkov in sladil pa tudi ne razdražijo želodca.
Kruh hranite v hladilniku, v zaprti posodi, lahko pa ga narezanega tudi zamrznete - med rezine kruha dodajte majhne kose papirja za peko (da se rezine med seboj ne zlepijo) in zamrznite zaprtega v posodi.
Kruh je mehek, puhast in sočen. Že sam po sebi je izredno okusen, brez kislega ali grenkega priokusa, lahko pa ga uporabite za sladke ali slane jedi. Odličen je za pripravo sendviča ali za obložene kruhke s sladkimi ali slanimi dodatki.
Odlična sladka kombinacija je arašidovo maslo + banana + semena, za slane kombinacije pa obiščite tale recept , kjer vas čaka ogromno idej za slane dodatke in zajtrke.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za slane in sladke zajtrke - najdete jih tukaj .
Proteinski kruh s semeni
Nina ZorčičSestavine
Kruh
Dodatno
Postopek
Preberite še: