Sezona Pumpkin Spice začimb je tukaj in z njo so prišli še moji blondiji - tekstura brownijev, ampak brez kakava! Namesto kakava za božansko aromo poskrbijo Pumpkin Spice začimbe (cimet, muškatni orešček in ingver), rjavi sladkor in vanilija. Glavna zvezda recepta pa je pasirana buča, ki na okus ne vpliva, doda samo kanček sladkobe in ogromno sočnosti! Za odlično "fudgy" teskturo pa poskrbi tudi mandljeva moka.
Sladica je pripravljena hitro in preprosto, v eni posodi in brez večjega packanja. Dodate lahko dodatke po izbiri - meni tukaj sedejo čokoladne kapljice, lahko pa dodate tudi oreščke ali drobno nasekljana jabolka.
Blondiji so brez jajc in brez mlečnih izdelkov, zato so primerni tudi za tiste, ki se jih ogibate. Po vrhu sem jih prelila s hitro vaniljevo polivko, v kateri lahko namesto klasičnega uporabite tudi veganski mascarpone.
Ker želimo, da so blondiji čimbolj sočni, mehki in puhasti je pomembno, da jih pred peko ne mešate preveč (zaradi predolgega mešanja so lahko zbiti), prav tako pa je pomembno, da jih ne pečete predolgo, saj jih to izsuši.
Sama najraje preverjam stanje biskvita tako, da vanj vstavim zobotrebec (na sredino biskvita). Če ima vstavljen zobotrebec na sebi mokro maso poskusite ponovno čez par minut. V kolikor pa ima na sebi samo kakšno vlažno drobtino pa je biskvit že dovolj pečen. Do konca se speče še v pekaču.
V večji posodi s pomočjo metlice za stepanje zmešajte bučni pire, maslo oreščkov, javorjev sirup, vaniljevo pasto in rjavi sladkor. Dodajte suhe sestavine (moke, pecilni prašek, sol, začimbe) in premešajte samo toliko, da dobite gladko maso brez grudic.
Dodajte čokoladne kapljice in premešajte.
Maso nadevajte v pekač premera 18cm, obložen s papirjem za peko. Zgladite površino in posujte z dodatnimi kapljicami.
Postavite v pečico in pecite 20-25 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi, nato narežite na kocke.
V manjši skodelici zmešajte vse sestavine za vaniljev preliv in poskusite. Vodo dodajajte po potrebi, da dobite želeno gostoto preliva. Po želji dodatno sladite. Prelijte po ohlajenem biskvitu in postrezite.
Veganski Pumpkin Spice Blondiji s čokolado in vaniljevim prelivom
Sezona Pumpkin Spice začimb je tukaj in z njo so prišli še moji blondiji - tekstura brownijev, ampak brez kakava! Namesto kakava za božansko aromo poskrbijo Pumpkin Spice začimbe (cimet, muškatni orešček in ingver), rjavi sladkor in vanilija. Glavna zvezda recepta pa je pasirana buča, ki na okus ne vpliva, doda samo kanček sladkobe in ogromno sočnosti! Za odlično "fudgy" teskturo pa poskrbi tudi mandljeva moka.
Sladica je pripravljena hitro in preprosto, v eni posodi in brez večjega packanja. Dodate lahko dodatke po izbiri - meni tukaj sedejo čokoladne kapljice, lahko pa dodate tudi oreščke ali drobno nasekljana jabolka.
Blondiji so brez jajc in brez mlečnih izdelkov, zato so primerni tudi za tiste, ki se jih ogibate. Po vrhu sem jih prelila s hitro vaniljevo polivko, v kateri lahko namesto klasičnega uporabite tudi veganski mascarpone.
Ker želimo, da so blondiji čimbolj sočni, mehki in puhasti je pomembno, da jih pred peko ne mešate preveč (zaradi predolgega mešanja so lahko zbiti), prav tako pa je pomembno, da jih ne pečete predolgo, saj jih to izsuši.
Sama najraje preverjam stanje biskvita tako, da vanj vstavim zobotrebec (na sredino biskvita). Če ima vstavljen zobotrebec na sebi mokro maso poskusite ponovno čez par minut. V kolikor pa ima na sebi samo kakšno vlažno drobtino pa je biskvit že dovolj pečen. Do konca se speče še v pekaču.
Na blogu vas čaka že ogromno receptov za sladice z bučo - med njimi tudi tale za bučne Pumpkin Spice piškote s cimetom, pečeno ovseno kašo z bučo, temno čokolado in lešnikovim prelivom in sočni piškoti z bučo, ovsenimi kosmiči in čokolado.
Veganski Pumpkin Spice Blondiji s čokolado in vaniljevim prelivom
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Dodatki
Vanilijev preliv
Postopek
Preberite še: