Končno imam za vas recept za res najboljši Chia Oats! Uporabila sem ostanke lešnikovega namaza (znamke BAM), ter kar direktno v embalažo dodala še vse ostale sestavine za chia ovseno kašo. Posodico potem samo zaprete s pokrovom in premešate. To je vse!
Takšen zajtrk je lahko pripravljen kar v naprej - en dan prej zmešate vse sestavine. Zaprete s pokrovom in postavite v hladilnik. Zjutraj samo dodate sveže dodatke in zajtrk je pripravljen.
Chia ovsene kosmiče lahko pripravite tudi v ločeni skodelici in dodate (poleg ostalih sestavin) še žlico namaza po izbiri - lešnikov, čokoladen, arašidovo maslo, marmelada itd.
Ovsene kosmiče si lahko tudi malo prilagodite - dodate kakšno žlico kakava, namesto javorjevega sirupa lahko uporabite tudi med ali datljev sirup. Dodate pa lahko tudi nasekljane oreščke.
Pred hlajenjem bo kaša še tekoča, ampak ko se ovseni kosmiči in chia semena napihnejo se vse skupaj zgosti, zato jih ne dodajajte preveč.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za kaše - overnight, ki jih lahko pripravite dan prej. Proteinske, z dodanimi proteini. Instant kaše, kjer kuhanje ni potrebno in takšne, kjer jih skuhate sveže in užicate še tople. Čakajo vas tudi pečene kaše in takšne "na hitro" iz mikrovalovke. Vse najdete tukaj.
Najboljši Chia Oats z ostanki lešnikovega namaza
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 1porcija
Sestavine
Chia Oats
ostanek namaza v posodi (ali 1 jedilna žlica lešnikovega/čokoladnega namaza)
50gdrobnih ali celih ovsenih kosmičev
80gnavadnega ali rastlinskega mleka
1jedilna žlicachia semen
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
1jedilna žlicačokoladnih kapljic
2jedilni žlicigostega jogurta po izbiri (klasičen grški ali Alpro Natur s kokosom)
Dodatki
jogurt po izbiri (klasičen grški ali Alpro Natur s kokosom)
granola
Postopek
V kolikor vam kdaj v kakšni embalaži ostane malo namaza (lešnikov/čokoladen/arašidov namaz, marmelada itd.), lahko uporabite kar to posodico z ostankom, ali dodate v ločeno stekleno posodico s pokrovom 1 jedilno žlico izbranega namaza.
V isto posodico dodajte še ovsene kosmiče, mleko, chia semena, javorjev sirup, čokoladne kapljice in jogurt. Posodico pokrijte s pokrovom in dobro pretresite, da se vse sestavine premešajo. Po potrebi, v kolikor je na dnu ostalo kaj namaza, vse skupaj še ročno premešajte in postrgajte z dna/robov.
Pokrijte s pokrovom in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali najbolje kar čez noč.
Odprite, dodajte še žlico jogurta in nekaj granole ter uživajte.
KLJUČNE BESEDE chia oats, chia puding, overnight oats, ovsena kaša, ovsena kaša brez kuhanja, ovsena kaša čez noč, vaniljeva ovsena kaša
Najboljši Chia Oats z ostanki lešnikovega namaza
Končno imam za vas recept za res najboljši Chia Oats! Uporabila sem ostanke lešnikovega namaza (znamke BAM), ter kar direktno v embalažo dodala še vse ostale sestavine za chia ovseno kašo. Posodico potem samo zaprete s pokrovom in premešate. To je vse!
Takšen zajtrk je lahko pripravljen kar v naprej - en dan prej zmešate vse sestavine. Zaprete s pokrovom in postavite v hladilnik. Zjutraj samo dodate sveže dodatke in zajtrk je pripravljen.
Chia ovsene kosmiče lahko pripravite tudi v ločeni skodelici in dodate (poleg ostalih sestavin) še žlico namaza po izbiri - lešnikov, čokoladen, arašidovo maslo, marmelada itd.
Ovsene kosmiče si lahko tudi malo prilagodite - dodate kakšno žlico kakava, namesto javorjevega sirupa lahko uporabite tudi med ali datljev sirup. Dodate pa lahko tudi nasekljane oreščke.
Pred hlajenjem bo kaša še tekoča, ampak ko se ovseni kosmiči in chia semena napihnejo se vse skupaj zgosti, zato jih ne dodajajte preveč.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za kaše - overnight, ki jih lahko pripravite dan prej. Proteinske, z dodanimi proteini. Instant kaše, kjer kuhanje ni potrebno in takšne, kjer jih skuhate sveže in užicate še tople. Čakajo vas tudi pečene kaše in takšne "na hitro" iz mikrovalovke. Vse najdete tukaj.
Najboljši Chia Oats z ostanki lešnikovega namaza
Nina ZorčičSestavine
Chia Oats
Dodatki
Postopek
Preberite še: