Ideja za slastno kosilo, pripravljeno malo drugače. Meso, panirano v krušnih drobtinah, zna biti včasih kar malo dolgočasno, zato se rada igram s posipi - tokrat sem uporabila zmlete tortilje in krompirjev čips.
Rezultat? Božansko, neverjetno hrustljava skorja, ki vas bo OČARALA!
To mešanico za paniranje lahko uporabite za piščanca ali cvetačo, če pa ste kreativni pa lahko z njo pripravite tudi kakšno drugo jed.
Poleg sem postregla BOŽANSKO domačo hitro Aioli omako iz majoneze in ogromno Maestro sladke paprike v prahu. Odličen dodatek, ki sede tudi v burger, kot dip omakica za krompirček ali kam drugam - odvisno kako zelo ste kreativni.
Za dodatno svežino vam svetujem, da poleg postrežete svežo solato ali popečeno ciabatto. Jed je odlična za kosilo, večerjo ali kot prigrizek k gurmanski plošči.
Na blogu vas pa čaka že ogromno receptov za kosila, priloge, tako klasične kot veganske jedi. Vsi recepti za slane jedi vas čakajo
tukaj.
Hrustljavi piščančji fingersi in cvetača s tortilja čipsom in rdečo aioli omako
Nina Zorčič
Čas priprave 1hr
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Aioli omaka s sladko papriko
90gmajoneze
1strokčesna, drobno nasekljan
1čajna žličkalimoninega soka
3jedilne žlicesladke paprike v prahu
1jedilna žlicasrirache(ali poljubna količina pekoče omake po izbiri, ali izpustite)
Marinada
600ggrškega tipa jogurta
2jedilni žlicisrirache(ali poljubna količina pekoče omake po izbiri, nadomestite lahko s kečapom ali izpustite)
2strokačesna, drobno nasekljana
2čajni žličkisoli
1jedilna žlicalimoninega soka
2jedilni žlicisladke paprike v prahu
Piščanec in cvetača
500gpiščančjih filejev, narezanih na trakce
1glavacvetače, razrezana na cvetove
Za paniranje
400gmešanice tortilja čipsa (navaden ali okus “nacho”) in navadnega krompirjevega čipsa
1jedilna žlicasladke paprike v prahu
olivno olje za pokapati
Dodatki
postrezite s solato ali ciabatto
Postopek
V manjši posodici zmešajte vse sestavine za aioli omako. Premešajte in poskusite, po želji dodatno začinite. Postavite v hladilnik.
V večji posodi zmešajte vse sestavine za marinado. Polovico marinade prelijte po piščančjih filejih, narezanih na trakce, polovico pa v ločeno posodo po cvetovih cvetače. Premešajte, da se marinada lepo oprime piščanca in cvetače ter obe posodi postavite v hladilnik za 1 uro (v kolikor se vam mudi ta del izpustite).
Nato v (“ziplock”) vrečki zmešajte izbrane tortilja čipse in krompirjev čips ter zaprite oz. zavijte tako, da čips ne more uhajati. Vrečko potolčite ali razvaljajte, da se tortilja čipsi razlomijo na majhne koščke. Nasujte v večji krožnik, dodajte sladko papriko v prahu in premešajte.
Pečico segrejte na 200 stopinj.
V tortilje pomočite mariniran piščanec in cvetačo. Z vseh strani bogato obložite z zdrobljenimi tortilja čipsi, da bo končna jed kar se da hrustljava. Panirane trakce in cvetačo položite na večji pekač (potrebovali boste vsaj 2 velika pekača, pečete lahko v več delih) obložen s papirjem za peko.
Vse pokapajte z olivnim oljem in postavite v segreto pečico. Pecite 25-30 minut oz. toliko časa, da se tortilje zlato zapečejo, piščanec pa skuha, ampak ne izsuši. Stanje preverite po 25 minutah peke.
Vzemite iz pečice in postrezite z aioli omako (pred postrežbo jo ponovno premešajte) ter solato/ciabatto.
Hrustljavi piščančji fingersi in cvetača s tortilja čipsom in rdečo aioli omako
Ideja za slastno kosilo, pripravljeno malo drugače. Meso, panirano v krušnih drobtinah, zna biti včasih kar malo dolgočasno, zato se rada igram s posipi - tokrat sem uporabila zmlete tortilje in krompirjev čips.
Rezultat? Božansko, neverjetno hrustljava skorja, ki vas bo OČARALA!
To mešanico za paniranje lahko uporabite za piščanca ali cvetačo, če pa ste kreativni pa lahko z njo pripravite tudi kakšno drugo jed.
Poleg sem postregla BOŽANSKO domačo hitro Aioli omako iz majoneze in ogromno Maestro sladke paprike v prahu. Odličen dodatek, ki sede tudi v burger, kot dip omakica za krompirček ali kam drugam - odvisno kako zelo ste kreativni.
Za dodatno svežino vam svetujem, da poleg postrežete svežo solato ali popečeno ciabatto. Jed je odlična za kosilo, večerjo ali kot prigrizek k gurmanski plošči.
Na blogu vas pa čaka že ogromno receptov za kosila, priloge, tako klasične kot veganske jedi. Vsi recepti za slane jedi vas čakajo tukaj.
Hrustljavi piščančji fingersi in cvetača s tortilja čipsom in rdečo aioli omako
Nina ZorčičSestavine
Aioli omaka s sladko papriko
Marinada
Piščanec in cvetača
Za paniranje
Dodatki
Postopek
Preberite še: