izjemno okusna tofujeva nabodalca z domačo jogurtovo česnovo omako in pokapane z zelenim in rdečim pestom. Tako fina kombinacija in zelo preprosta priprava.
Za vas sem v sodelovanju z Gymbeam pripravila recept za BOŽANSKO kosilo na hitro. Ražnjiči so odlični samostojni ali kot dodatek drugim jedem, odlični tudi za piknike ali kot mealprep, saj so izjemno okusni tudi hladni.
Uporabila sem Gymbeam tofu - izbrala sem klasičnega, ki je na voljo tukaj. Lahko pa uporabite tudi dimljenega, ki ga prav tako na voljo na njihovi spletni strani. Močno pa svetujem tudi nakup njihovega olja v spreju - na voljo je olivno in kokosovo. Tako lažje nadzorujete količino olja v jedeh, prav tako pa je olje lepše razpršeno po ponvi ali pekaču. Olje je na voljo tukaj - res njami kombinacija!
Odlična novica: na čisto vse Gymbeam izdelke pa vam koda NINAZ5 prinese še dodatni popust! Za direktne povezave do izdelkov kliknite na obarvana imena.
Za pripravo omake lahko uporabite katerkoli jogurt želite - bolj gost kot bo jogurt, bolj gosta bo polivka. Uporabite lahko tudi veganski.
Tofu sem marinirala v sojini omaki, česnu, javorjevem sirupu, gorčici in limoninem soku. Ta marinada je osnovna in zato lahko tofuju dodamo bolj močne omake. Tokrat sem ga kombinirala s svežo jogurtovo česnovo omako in dvema vrstama pesto omake. BOŽANSKO!
Poleg tofuja lahko dodate zelenjavo po izbiri - jaz sem dodala brokoli, ki sem ga pred tem pokuhala samo toliko, da se je malo zmehčal. Priporočam tudi papriko, čebulo, korenček, bučko ali melancane. Za sladek dodatek pa obvezno kose sladkega krompirja, ki ga tudi prej pokuhajte.
Nabodala postrezite skupaj s solato in krekerji ali pa dodajte prilogo po izbiri. Nabodala so odlična tudi kot mealprep ali kot dodatek na vašem naslednjem pikniku.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za božanska kosila - najdete jih tukaj .
Začinjena tofujeva nabodala z jogurtovo omako in pestom
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Tofu
400gtofuja(narezan na večje kocke; približno 1 x1 cm)
2jedilni žlicisojine omake
1 ½jedilne žlicejavorjevega sirupa ali medu
1čajna žličkačesna v prahu
1jedilna žlicadijon gorčice
sok 1 limete ali limone
olivno ali kokosovo olje v spreju Gymbeam
1čajna žličkaškroba
kuhan brokoli, razrezana na cvetke, uporabite lahko tudi olupljeno steblo
Česnova jogurtova omaka
100ggostega jogurta
2čajni žlički(veganske) majoneze
česen v prahu po okusu
1jedilna žlicaolivnega olja
Dodatki
rdeč in zelen pesto
solata
krekerji
Postopek
V večji posodi zmešajte tofu z vsemi ostalimi sestavinami, razen škroba. Premešajte, da se sestavine povežejo v omako in prekrijejo tofu.
Dodajte kuhan brokoli in ponovno premešajte. Uporabite takoj ali postavite v hladilnik za 1 uro, da se marinada bolje vpije v tofu.
Na nabodala izmenično dodajajte kose mariniranega tofuja in brokolija.
Večjo ponev segrejte na srednjem ognju in pošpricajte z oljem v spreju. Nabodala popecite iz vseh strani, da se zlato rjavo zapečejo (verjetno jih boste pekli samo 4-5 naenkrat odvisno od ponve).
Ostanku marinade v posodi dodajte žlico škroba in vse skupaj premešajte.
Ko so nabodala popečena jih prelijte s polovico marinade, kuhajte par minut nato odstavite in ponovite s preostankom nabodal in marinade.
Vmes pripravite omako - v posodici zmešajte vse za česnovo jogurtovo omako. Premešajte in poskusite, po želji dodatno začinite.
Tofujeva nabodala pokapajte z zelenim in rdečim pestom ter domačo omako. Ostanek omake postrezite poleg, skupaj s solato in krekerji po izbiri.
KLJUČNE BESEDE tofujeva nabodala, tofujevi ražnjiči, začinjen tofu
Začinjena tofujeva nabodala z jogurtovo omako in pestom
izjemno okusna tofujeva nabodalca z domačo jogurtovo česnovo omako in pokapane z zelenim in rdečim pestom. Tako fina kombinacija in zelo preprosta priprava.
Za vas sem v sodelovanju z Gymbeam pripravila recept za BOŽANSKO kosilo na hitro. Ražnjiči so odlični samostojni ali kot dodatek drugim jedem, odlični tudi za piknike ali kot mealprep, saj so izjemno okusni tudi hladni.
Uporabila sem Gymbeam tofu - izbrala sem klasičnega, ki je na voljo tukaj. Lahko pa uporabite tudi dimljenega, ki ga prav tako na voljo na njihovi spletni strani. Močno pa svetujem tudi nakup njihovega olja v spreju - na voljo je olivno in kokosovo. Tako lažje nadzorujete količino olja v jedeh, prav tako pa je olje lepše razpršeno po ponvi ali pekaču. Olje je na voljo tukaj - res njami kombinacija!
Odlična novica: na čisto vse Gymbeam izdelke pa vam koda NINAZ5 prinese še dodatni popust! Za direktne povezave do izdelkov kliknite na obarvana imena.
Za pripravo omake lahko uporabite katerkoli jogurt želite - bolj gost kot bo jogurt, bolj gosta bo polivka. Uporabite lahko tudi veganski.
Tofu sem marinirala v sojini omaki, česnu, javorjevem sirupu, gorčici in limoninem soku. Ta marinada je osnovna in zato lahko tofuju dodamo bolj močne omake. Tokrat sem ga kombinirala s svežo jogurtovo česnovo omako in dvema vrstama pesto omake. BOŽANSKO!
Poleg tofuja lahko dodate zelenjavo po izbiri - jaz sem dodala brokoli, ki sem ga pred tem pokuhala samo toliko, da se je malo zmehčal. Priporočam tudi papriko, čebulo, korenček, bučko ali melancane. Za sladek dodatek pa obvezno kose sladkega krompirja, ki ga tudi prej pokuhajte.
Nabodala postrezite skupaj s solato in krekerji ali pa dodajte prilogo po izbiri. Nabodala so odlična tudi kot mealprep ali kot dodatek na vašem naslednjem pikniku.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za božanska kosila - najdete jih tukaj .
Začinjena tofujeva nabodala z jogurtovo omako in pestom
Nina ZorčičSestavine
Tofu
Česnova jogurtova omaka
Dodatki
Postopek
Preberite še: