Slastno kosilo, pripravljeno izredno hitro in preprosto. Tokrat na meniju: hitri stir fry z ingverjem, tofujem in širokimi rezanci.
Pripravljeno res hitro in preprosto - vse sestavine za omako enostavno zmešate v blenderju, da dobite gosto emulzijo. Jajčne rezance Zlato polje hitro skuhate v vreli vodi, do "al dente" stanja. Zelenjavo in tofu dodate testenine in omako in voila - zavidanja vredno kosiloj je pripravljeno!
Jed je pripravljena res hitro, še dodatno pa prihranite čas s tem, da uporabite kar zamrznjeno mešanico zelenjave. Uporabite lahko zelenjavo po izbiri, meni pa tukaj najbolje sedejo korenček, stročji fižol, brokoli in cvetača.
Omaka je pripravljena kar v blenderju. Po želji jo lahko zmešate tudi na roke, v tem primeru svetujem res hitro mešanje z metlico za stepanje, da dobite gladko, gosto emulzijo, brez grudic.
Po vrhu pa obvezno por in sezam, ki ga lahko po želji pred tem malo popečete.
Na blogu vas pa čaka že ogromno receptov za kosila, priloge, tako klasične kot veganske jedi. Vsi recepti za slane jedi vas čakajo
tukaj.
Hitri stir fry z ingverjem, tofujem in širokimi rezanci
Tofu ovijte v kuhinjsko krpo in obtežite. Pustite stati 15 minut, da iz tofuja odteče odvečna voda.
Pripravite omako. Vse sestavine za omako zmešajte v blenderju. Blendajte 30 sekund, da dobite svetlejšo, gosto emulzijo oz. omako.
Tofu nato narežite na 1x1cm velike kocke. Posujte s škrobom in soljo ter premešajte.
Večjo “non-stick” ponev in olivno olje (2 jedilni žlici) segrejte na srednjem ognju. Dodajte tofu in pražite toliko časa, da se hrustljavo, zlato zapeče (10 minut).
Ko je tofu zlato zapečen dodajte 2 žlici omake in premešajte. Kuhajte še toliko časa, da se tofu karamelizira (2 minuti) nato ga odstranite iz ponve, ponev pa vrnite na ogenj. Dodajte preostanek olivnega olja in izbrano zelenjavo. Pražite par minut oz. toliko časa, da dobite zelenjavo, začinjeno po vašem okusu.
Nato dodajte tofu in preostanek omake ter premešajte. Odstavite in skuhajte testenine.
V večji količini osoljene vode kuhajte rezance toliko časa, da so skuhani do “al dente” stanja - torej, da so na ugriz še malo trdi. Rezance ocedite in dodajte k zelenjavi in omaki. Premešajte in poskusite - po želji dodajte več sojine omake.
Nadevajte v krožnike in posujte s sezamom ter porom.
KLJUČNE BESEDE hitri stir fry, pečen stir fry, stir fry, stir fry s širokimi rezanci, stir fry s tofujem
Hitri stir fry z ingverjem, tofujem in širokimi rezanci
Slastno kosilo, pripravljeno izredno hitro in preprosto. Tokrat na meniju: hitri stir fry z ingverjem, tofujem in širokimi rezanci.
Pripravljeno res hitro in preprosto - vse sestavine za omako enostavno zmešate v blenderju, da dobite gosto emulzijo. Jajčne rezance Zlato polje hitro skuhate v vreli vodi, do "al dente" stanja. Zelenjavo in tofu dodate testenine in omako in voila - zavidanja vredno kosiloj je pripravljeno!
Jed je pripravljena res hitro, še dodatno pa prihranite čas s tem, da uporabite kar zamrznjeno mešanico zelenjave. Uporabite lahko zelenjavo po izbiri, meni pa tukaj najbolje sedejo korenček, stročji fižol, brokoli in cvetača.
Omaka je pripravljena kar v blenderju. Po želji jo lahko zmešate tudi na roke, v tem primeru svetujem res hitro mešanje z metlico za stepanje, da dobite gladko, gosto emulzijo, brez grudic.
Po vrhu pa obvezno por in sezam, ki ga lahko po želji pred tem malo popečete.
Na blogu vas pa čaka že ogromno receptov za kosila, priloge, tako klasične kot veganske jedi. Vsi recepti za slane jedi vas čakajo tukaj.
Hitri stir fry z ingverjem, tofujem in širokimi rezanci
Nina ZorčičSestavine
Tofu
Omaka
Testenine
Dodatki
Postopek
Preberite še: