B O Ž A N S K E arašidove kocke s slastnim čokoladnim prelivom. Spet sem eksperimentirala z riževimi vaflji, tokrat sem jih nadrobila v hitro arašidovo kremo.
Vse skupaj sem prelila s slastnim čokoladnim prelivom z nasekljanimi praženimi soljenimi arašidi - kanček soli v čokoladi naredi ogromno razliko, zato to kombinacijo res toplo priporočam.
Tale sladica je pripravljena res hitro in preprosto, priprava vam ne vzame več kot 10 minut, prav tako pa sladica ne potrebuje peke, le nekaj hlajenja, da se strdi čokolada.
Sladico lahko prilagodite svojemu okusu - namesto nadrobljenih riževih vafljev lahko uporabite kakšne napihnjence ali ekspandirano kvinojo. Namesto arašidovega masla lahko uporabite tudi lešnikov namaz. Po vrhu sem tokrat uporabila kremasto Noisette čokolado, lahko pa uporabite tudi temno.
Uporabite naravno arašidovo maslo, brez dodanih olj, soli, sladkorjev. Uporabite maslo, narejeno iz 100% arašidov. Za vegansko verzijo sladice pripoorčam vegansko temno čokolado.
Podoben recept za hitre "Čokoladne krispije" z ekspandirano kvinojo in čokoladno kremo, najdete tukaj.. Na blogu pa imam ogromno receptov za razne sladice, vse najdete Link za spletno stran tukaj..
Sladke arašidove kocke z riževimi vaflji in čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kock
Sestavine
Arašidove kocke
235gnaravnega kremnega arašidovega masla(brez olj, soli, sladkorjev; če je pregosto ga pred uporabo malce segrejte)
85gjavorjevega sirupa
1čajna žličkavaniljeve paste ali arome
2jedilni žlicikokosovega olja
4riževi vaflji, drobno nadrobljeni
45gčokoladnih kapljic
Čokoladni preliv
200gmlečne ali temne čokolade, stopljena(uporabite lahko tudi vegansko)
1jedilna žlicakokosovega olja(po potrebi, če je čokolada pregosta)
3jedilne žlicenasekljanih praženih soljenih arašidov(v kolikor boste uporabili nesoljene arašide dodajte še majhen ščep soli)
Posip
nasekljani praženi soljeni arašidi
Postopek
V posodi zmešajte arašidovo maslo, javorjev sirup, vaniljo in olje. Premešajte, da nastane gladka krema. Dodajte drobno nadrobljene riževe vaflje in čokoladne kapljice ter premešajte s pomočjo silikonske lopatice.
Maso nadevajte v pekač premera 18 cm, obloženega s papirjem za peko, in zgladite površino. Masa bo lepljiva, pomagajte si z zadnjo stranjo žlice, po potrebi jo navlažite.
V ločeni skodelici zmešajte stopljeno čokolado in nasekljane pražene soljene arašide. Po potrebi, če je masa pregosta, dodajte malo olja in premešajte.
Prelijte po oblikovanem dnu in posujte z nasekljanimi slanimi arašidi. Postavite v hladilnik za 15-30 minut oz. toliko časa, da se čokolada strdi, nato narežite na kocke in postrezite.
KLJUČNE BESEDE arašidove kocke, kocke brez peke, preproste kocke, zdrave kocke
Sladke arašidove kocke z riževimi vaflji in čokolado
B O Ž A N S K E arašidove kocke s slastnim čokoladnim prelivom. Spet sem eksperimentirala z riževimi vaflji, tokrat sem jih nadrobila v hitro arašidovo kremo.
Vse skupaj sem prelila s slastnim čokoladnim prelivom z nasekljanimi praženimi soljenimi arašidi - kanček soli v čokoladi naredi ogromno razliko, zato to kombinacijo res toplo priporočam.
Tale sladica je pripravljena res hitro in preprosto, priprava vam ne vzame več kot 10 minut, prav tako pa sladica ne potrebuje peke, le nekaj hlajenja, da se strdi čokolada.
Sladico lahko prilagodite svojemu okusu - namesto nadrobljenih riževih vafljev lahko uporabite kakšne napihnjence ali ekspandirano kvinojo. Namesto arašidovega masla lahko uporabite tudi lešnikov namaz. Po vrhu sem tokrat uporabila kremasto Noisette čokolado, lahko pa uporabite tudi temno.
Uporabite naravno arašidovo maslo, brez dodanih olj, soli, sladkorjev. Uporabite maslo, narejeno iz 100% arašidov. Za vegansko verzijo sladice pripoorčam vegansko temno čokolado.
Podoben recept za hitre "Čokoladne krispije" z ekspandirano kvinojo in čokoladno kremo, najdete tukaj.. Na blogu pa imam ogromno receptov za razne sladice, vse najdete Link za spletno stran tukaj..
Sladke arašidove kocke z riževimi vaflji in čokolado
Nina ZorčičSestavine
Arašidove kocke
Čokoladni preliv
Posip
Postopek
Preberite še: