Veganski jabolčni kolač je pripravljen iz najbolj osnovnih sestavin. Potrebujete samo moko, čežano, jabolka, olje, sladkor, cimet in rastlinsko mleko po izbiri.
Mokre sestavine primešate suhim, dodate naribano jabolko in premešate. Postavite v pečico in počakate dobro uro - vaš sočen jabolčni kolač je pečen!
Bio sestavine za sladice najraje naročam pri Eko Škrnicl, kjer imate s kodo NINAZORCIC še 10% popust.
V receptu sem tokrat uporabila njihov bio kokosov sladkor in cimet v prahu - odlična kombinacija s svežimi jabolkami.
Jabolčni kolač
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 1hr
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Kolač
100mlrastlinskega mleka po izbiri
1čajna žličkalimoninega soka
1čajna žličkavaniljeve arome
150gjabolčne čežane(nesladkane)
100mlrastlinskega olja po izbiri
250gpšenične bele moke tip 500
1čajna žličkapecilnega praška
200gbio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
2 ½čajne žličkebio cimeta v prahu Eko Škrnicl
¼čajne žličkesoli
150gnaribane jabolke
Preliv
2jedilni žlicisladkorja v prahu
1-2čajni žličkivode(po potrebi)
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V posodi zmešajte rastlinsko mleko in limonin sok. Premešajte in pustite stati vsaj 5 minut.
Dodajte vaniljevo aromo, jabolčno čežano in rastlinsko olje. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte in postavite na stran.
V večji posodi zmešajte moko, pecilni prašek, kokosov sladkor, cimet in sol.
Mokre sestavine dodaje suhim in s pomočjo železne metlice premešajte. Ko se zmes zgosti nadaljujte mešanje s pomočjo silikonske lopatice. Premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Dodajte naribano jabolko in premešajte samo toliko, da se vse poveže, ne mešajte predolgo.
Zmes nadevajte v rahlo naoljen pekač premera 22 cm, obložen s papirjem za peko, in pecite 60-70 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se malenkost ne ohladi, nato pa pripravite preliv.
Za preliv v skodelici zmešajte sladkor v prahu in eno čajno žličko vode. Premešajte in po potrebi dodajte še vode po čajnih žličkah, dokler ne dosežete želene gostote preliva.
Jabolčni kolač
Najlažji veganski jabolčni kolač - noro sočen, mehek in poln pravih jabolk!
Veganski jabolčni kolač je pripravljen iz najbolj osnovnih sestavin. Potrebujete samo moko, čežano, jabolka, olje, sladkor, cimet in rastlinsko mleko po izbiri.
Mokre sestavine primešate suhim, dodate naribano jabolko in premešate. Postavite v pečico in počakate dobro uro - vaš sočen jabolčni kolač je pečen!
Bio sestavine za sladice najraje naročam pri Eko Škrnicl, kjer imate s kodo NINAZORCIC še 10% popust.
V receptu sem tokrat uporabila njihov bio kokosov sladkor in cimet v prahu - odlična kombinacija s svežimi jabolkami.
Jabolčni kolač
Nina ZorčičSestavine
Kolač
Preliv
Postopek
Preberite še: