To je pa najbolj neverjeten bananin kruh – ultra sočen, noro čokoladen in najbolj mehek bananin kruh, v katerem se skriva.. bučka!
Okus je res vrhunski, bučke sploh ne čuti, je pa to odličen način, kako narediti kruh bolj sočen, hkrati pa poskrbeti za večji dnevni vnos vitaminov (recimo).
Priprava je preprosta, uporabljene so samo klasične sestavine – vse verjetno že imate doma.
Posebnih zamenjav tukaj ni. Bučka je nujna, saj res poskrbi za noro sočnost. Pred peko jo operite, naribajte in odcedite – odcejena mora tehtati približno 250g. To, da jo odcedite je pomembno, drugače bo v kruh spustila preveč vode in bo kruh moker.
Za bolj sladek kruh uporabite zrele banane in dodajte koščke temne čokolade – nujen dodatek.
Jaz sem dodala olivno olje, saj ga pri peki najraje uporabljam – ne pusti okusa ali arome, zato ga raje uporabljam kot kakšno sončnično olje itd.
Namesto kokosovega sladkorja lahko dodate tudi klasičen bel sladkor.
Čokoladni bananin kruh z bučko
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 50mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 1kruh
Sestavine
2srednje veliki bučki (približno 250g odcejene bučke)
180gpšenične bele moke tip 500
40gkakava v prahu
1čajna žličkasode bikarbone
1/2čajne žličkepecilnega praška
¼čajne žličkesoli
¼čajne žličkecimeta(opcijsko)
100golja po izbiri
130gkokosovega sladkorja
2srednje velikijajci(sobna temperatura)
1čajna žličkavaniljeve arome
1/2čajne žličkelimoninega soka
2srednje velikibanani(približno 260g)
175gčokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade
Postopek
Pečico segrejte na 175°C.
Bučko naribajte in odcedite, da odteče odvečna voda. Teža odcejene bučke naj bo približno 250g.
V ločeni posodi zmešajte moko, kakav, soda bikarbono, pecilni prašek, sol in cimet.
V ločeni posodi ali kar v mešalniku/blenderju zmešajte olje, sladkor, jajca, banane, vanilijo in limonin sok. Mešajte, dokler ne nastane gladka zmes brez grudic. Dodajte naribano bučko in premešajte s silikonsko lopatko, da se vse poveže v enotno zmes.
Mokre sestavine prelijte v suhe in premešajte. Dodajte čokoladne kapljice ali nasekljano temno čokolado in premešajte.
Zmes prelijte v pekač premera cca. 21cm x 8cm, obložen s papirjem za peko, in posujte z dodatnimi koščki čokolade.
Pecite 50-55 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, lahko pa ima nekaj vlažnih drobtin.
Pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, nato narežite in postrezite.
Čokoladni bananin kruh z bučko
Čokoladni bananin kruh z bučko
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: