Mehki in sočni, noro puhasti jabolčni mafini s cimetom in domačo jabolčno čežano!
Pripravljeni noro hitro in preprosto, brez kompliciranja in packanja, brez posebnih sestavin ali pripomočkov.
Na vaši mizi so lahko že v manj kot 30 minutah!
Vonj svežih, toplih jabolčnih mafinov, polnih cimeta, čokolade in najboljše domače jabolčne čežane bo napolnil vaš prostor, ko si boste pripravili moje sočne mafine, ki se kar stopijo v vaših ustih. Sem vas prepričala?
Jabolčni mafini so odlični ob skodelici tople kave ali čaja, za zajtrk ali malico, kot sladica ali večerni prigrizek.
Pripravljeni so zelo preprosto in brez kompliciranja! V večji posodi zmešate suhe sestavine, v ločeni posodi zmešate mokre sestavine. Vse premešate in nadevate v pekač. Mafini so pečeni v manj kot 15 minutah!
Vse ostale sestavine so dostopne povsod, nekaj možnih zamenjav sestavin pa vas čaka spodaj.
Po želji lahko rjavi sladkor zamenjate z belim ali kokosovim, belo moko pa s pirino.
Jabolčni mafini s cimetom
Nina Zorčič
Čas priprave 10min
Čas peke 12min
Vrsta obroka Sladica
Količina 7velikih, puhastih mafinov
Sestavine
Mafini
165gpšenične bele moke tip 500
¼čajne žličkesode bikarbone
1čajna žličkapecilnega praška
ščepsoli
½čajne žličkecimeta
80grjavega sladkorja od Hiša dobrot Zalc
50ghladno stiskanega olivnega olja od Hiša dobrot Zalc
30gjogurta
1srednje velikojajce(sobne temperature)
½čajne žličkeburbonske vanilije v prahu od Hiša dobrot Zalc
140gdomače jabolčne čežane s cimetom(povezava do recepta zgoraj)
70gčokoladnih kapljic s karamelo/belo čokolado ali nasekljano čokolado
Cimetov sladkor
2jedilni žlicibelega sladkorja
½čajne žličkecimeta
Sladkorni sirup
2jedilni žlicisladkorja v prahu
½čajne žličkevode(po občutku)
Postopek
Pečico segrejte na 210 stopinj.
V veliki posodi zmešajte moko, soda bikarbono, pecilni prašek, sol in cimet.
V ločeni posodi zmešajte sladkor, olje, jogurt, jajca, vaniljo in jabolčno čežano. S pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte vse sestavine, dokler ne nastane enotna zmes.
Mokre sestavine dodajte suhim in premešajte samo toliko, da je vse povezano. Dodajte čokoladne kapljice ali nasekljane koščke čokolade in dobro premešajte.
Zmes enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, čisto do vrha - iz moje mase dobite 7 velikih, puhastih mafinov.
Pecite 12-15 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Po želji posujte s cimetovim sladkorjem - v posodi preprosto zmešate sladkor in cimet, ali prelijte s sladkornim sirupom. Za pripravo sladkornega sirupa v manjši skledi zmešajte sladkor v prahu in vodo. Premešajte in po potrebi dodajte vodo ali sladkor v prahu, dokler ne dobite želene, tekoče gostote.
KLJUČNE BESEDE jabolčni mafini, jabolka, karamela, muffini, muffins
Jabolčni mafini s cimetom
Jabolčni mafini s cimetom
Nina ZorčičSestavine
Mafini
Cimetov sladkor
Sladkorni sirup
Postopek
Preberite še: