Božanski puhasti jabolčni mafini s cimetom in hrustljavim drobljencem. Mafini so izredno sočni in mehki, se kar stopijo v ustih. Polni jabolčne čežane in bele čokolade, po vrhu pa bogato posuti z maslenim drobljencem – božansko!
Vonj svežih, toplih jabolčnih mafinov, polnih cimeta, bele čokolade in najboljše domače jabolčne čežane bo napolnil vaš prostor, ko si boste pripravili moje sočne mafine, ki se kar stopijo v vaših ustih.
Priprava mafinov je preprosta, uporabljene so čisto klasične sestavine, edina posebnost je jabolčna čežana. Jaz sem jo pripravila kar doma, lahko pa namesto domače jabolčne čežane uporabite kar kupljeno, rezultat bo z obema enak.
V kolikor pa imate višek jabolk, ki bi jih radi porabili, pa pripravite mojo domačo jabolčno čežano s cimetom.
Jabolčni mafini so odlični ob skodelici tople kave ali čaja, za zajtrk ali malico, kot sladica ali večerni prigrizek.
Pripravljeni so zelo preprosto in brez kompliciranja. V večji posodi zmešate suhe sestavine, v ločeni posodi zmešate mokre sestavine. Vse premešate in nadevate v pekač. Ne pozabite na hrustljav drobljenec, ki doda piko na i mojim sočnim puhastim mafinom, in postavite v pečico.
To je vse, nastanejo pa neverjetno okusni in puhasti mafini.
Puhasti jabolčni mafini s cimetom in drobljencem
Nina Zorčič
Čas priprave 10min
Čas peke 12min
Vrsta obroka Sladica
Količina 7velikih, puhastih mafinov
Sestavine
Mafini
165gpšenične bele moke tip 500
¼čajne žličkesode bikarbone
1čajna žličkapecilnega praška
ščepsoli
½čajne žličkecimeta
80grjavega sladkorja
50golivnega olja
30gjogurta
1srednje velikojajce(sobne temperature)
½čajne žličkevaniljeve arome
140gdomače jabolčne čežane s cimetom ali kupljene navadne jabolčne čežane
80gbelih čokoladnih kapljic ali nasekljane bele čokolade
Drobljenec
50gpšenične bele moke
30grjavega sladkorja
30gstopljenega masla
Sladkorni sirup
2jedilni žlicisladkorja v prahu
½čajne žličkevode(po občutku)
Postopek
Pečico segrejte na 210 stopinj.
V veliki posodi zmešajte moko, soda bikarbono, pecilni prašek, sol in cimet.
V ločeni posodi zmešajte sladkor, olje, jogurt, jajca, vaniljo in jabolčno čežano. S pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte vse sestavine, dokler ne nastane enotna zmes.
Mokre sestavine dodajte suhim in premešajte samo toliko, da je vse povezano. Dodajte čokoladne kapljice ali nasekljane koščke čokolade in dobro premešajte.
Zmes enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, čisto do vrha - iz moje mase dobite 7 velikih, puhastih mafinov.
Pripravite drobljenec. V manjši skodelici zmešajte moko, sladkor in stopljeno maslo. Premešajte, da nastane peskasta zmes v velikosti majhnih grahkov.
Drobljenec bogato posujte po masi v modelčkih in postavite v pečico.
Pecite 12-17 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa. Preverjati začnite po 12 minutah peke.
Pripravite sladkorni sirup. V manjši skodelici zmešajte sladkor v prahu in vodo. Premešajte in po potrebi dodajte vodo ali sladkor v prahu, dokler ne dobite želene, tekoče gostote.
KLJUČNE BESEDE jabolčni mafini, jabolka, karamela, muffini, muffins
Puhasti jabolčni mafini s cimetom in drobljencem
Puhasti jabolčni mafini s cimetom in drobljencem
Nina ZorčičSestavine
Mafini
Drobljenec
Sladkorni sirup
Postopek
Preberite še: