Vaša nova najljubša poletna sladica - moja božanska jagodna pita, z noro sočno sredico in najboljšim hrustljavim dnom!
Priprava je hitra, sestavine so klasične, postopek pa čisto preprost.
Sveže jagode, vaša najljubša granola, najboljši ovseni napitek Plana Plus in javorjev sirup. Božanska kombinacija samo najboljših sestavin.
Piko na i moji domači vaniljevi kremi doda Plana Plus napitek - nežna kokosova aroma skupaj z vaniljo ustvari pravo nežno poezijo, ki se lepo poveže s kislostjo malin.
Sredica je pripravljena brez peke, potrebno je samo hlajenje in rezultat je noro sočna jagodna pita, polna svežih, sladkih jagod.
Jagodna pita
Nina Zorčič
Čas priprave 20min
Čas peke 25min
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno
100goreščkov
70ggranole po izbiri
160govsene moke
60gstopljenega kokosovega olja
3jedilne žlicejavorjevega sirupa
ščepsoli
Jagodna sredica
750gsvežih jagod(dodajajte po delih)
100govsenega napitka Plana Plus
½čaje žličkeagar agar gostila(ali gostila po izbiri)
70gsladila po izbiri(več/manj glede na sladkost jagod)
Dekoracija
100gsvežih jagod
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj. V posodi sekljalnika ali blenderja zmelijte oreščke iin granolo, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes.
Vse skupaj prestavite v večjo posodo in dodajte ovseno moko, kokosovo olje, javorjev sirup in sol ter premešajte, da nastane enotna, vlažna zmes. V kolikor je zmes presuha dodajte še eno čajno žličko olja in premešajte.
S pripravljeno zmesjo obložite rahlo naoljen pekač premera 18cm x 18cm po dnu in po robovih. Za enakomerne robove in ravno dno si pomagajte z ravnim dnom kozarca in maso pritisnite ob pekač.
Pekač postavite v pečico na 180 stopinj in pecite 25 minut oz. tako dolgo, da se robovi obarvajo zlato rjavo.
Pečeno dno vzemite iz pečice in pustite v pekaču, da se popolnoma ohladi.
Medtem pripravite nadev.
Pest jagod postavite na stran, ostale jagode pa očistite, odstranite zelene dele in narežite na manjše kose.
Pest jagod v blenderju spasirajte, da nastane pire.
V manjši skodelici zmešajte 50g napitka in agar agar. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da nastane gladka tekočina brez grudic.
Vse skupaj prelijte v manjši lonec, dodajte jagodi pire, preostanek napitka in sladilo. Med rednim mešanjem vse skupaj kuhajte na srednjem ognju vsaj 5-10 minut.
Odstavite in pustite, da se rahlo ohladi. Dodajte narezane jagode in rahlo premešajte, da so jagode prekrite s tekočino. Vse skupaj prelijte po ohlajenem dnu in po vrhu zgladite, da dobite ravno površino.
Po vrhu dekorirajte z jagodami - dodate lahko cele jagode ali pa jih narežete na tanjše lističe in jih zložite v krogu.
Vse skupaj postavite v hladilnik za vsaj 2 uri, da se sredica zgosti, nato pa postrezite.
Jagodna pita
Vaša nova najljubša poletna sladica - moja božanska jagodna pita, z noro sočno sredico in najboljšim hrustljavim dnom!
Priprava je hitra, sestavine so klasične, postopek pa čisto preprost.
Sveže jagode, vaša najljubša granola, najboljši ovseni napitek Plana Plus in javorjev sirup. Božanska kombinacija samo najboljših sestavin.
Piko na i moji domači vaniljevi kremi doda Plana Plus napitek - nežna kokosova aroma skupaj z vaniljo ustvari pravo nežno poezijo, ki se lepo poveže s kislostjo malin.
Sredica je pripravljena brez peke, potrebno je samo hlajenje in rezultat je noro sočna jagodna pita, polna svežih, sladkih jagod.
Jagodna pita
Nina ZorčičSestavine
Dno
Jagodna sredica
Dekoracija
Postopek
Preberite še: