Z vami delim recept za najbolj preprost in okusen čokoladni biskvit premazan z najlažjo, najbolj kremno čokoladno kavno rumovo kremo.
Z vami delim recept za najbolj preprost in okusen čokoladni biskvit premazan z najlažjo, najbolj kremno čokoladno kavno rumovo kremo.
Moj klasičen čokoladen biskvit je izredno preprost za pripravo,že sam po sebi sočen in zelo puhast. Čokoladna krema pa je preprosto božanska – noro kremna, čisto gladka in res noro okusna.
Poleg čokolade za odlično aromo poskrbita še kava in rum, po želji pa lahko ta dva dodatka tudi izpustite!
Recept za čokoladno torto je odličen za mnoge priložnosti, prav tako pa se lahko igrate s kremo in nadevi. Čokolada je odlična v kombinaciji z vsemi okusi (sadje, vanilja, oreščki, še več čokolade), jaz pa sem tokrat izbrala kar rum in kavo.
Obe aromi samo še bolj poudarita močan okus čokolade in meni osebno je ta kombinacija TOP!
Moj klasičen čokoladen biskvit je izredno preprost za pripravo,že sam po sebi sočen in zelo puhast. Čokoladna krema pa je preprosto božanska – noro kremna, čisto gladka in res noro okusna.
Poleg čokolade za odlično aromo poskrbita še kava in rum, po želji pa lahko ta dva dodatka tudi izpustite!
Recept za čokoladno torto je odličen za mnoge priložnosti, prav tako pa se lahko igrate s kremo in nadevi. Čokolada je odlična v kombinaciji z vsemi okusi (sadje, vanilja, oreščki, še več čokolade), jaz pa sem tokrat izbrala kar rum in kavo.
Obe aromi samo še bolj poudarita močan okus čokolade in meni osebno je ta kombinacija TOP!
Recept je pripravljen zelo preprosto s klasičnimi sestavinami, zato posebnih zamenjav ne svetujem.
V kolikor bi želeli lahko čokoladno kremo popolnoma nadomestite s kakšno vaniljevo ali sadno kremo, lahko pa iz kreme izpustite aromo kave in ruma ter pripravite klasično čokoladno stepeno ganache kremo.
Recept je pripravljen zelo preprosto s klasičnimi sestavinami, zato posebnih zamenjav ne svetujem.
V kolikor bi želeli lahko čokoladno kremo popolnoma nadomestite s kakšno vaniljevo ali sadno kremo, lahko pa iz kreme izpustite aromo kave in ruma ter pripravite klasično čokoladno stepeno ganache kremo.
Klasična čokoladna torta s čokoladno kavno rumovo kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10kosov
Sestavine
Biskvit
140gpšenične bele moke tip 500
40g kakava v prahu
6gpecilnega praška
ščepsoli
40gmasla(sobna temperatura)
65golja
100gbelega sladkorja
2srednje velikijajci(sobna temperatura)
110gkisle smetane
120mlmleka(sobna temperatura)
Kavna rumova krema oz. stepeni čokoladni ganache
200gsmetane za stepanje
50gbelega sladkorja
1zavojčekrumovega sladkorja(ali 1 jedilna žlica ruma - opcijsko)
200gtemne čokolade(70% ali več)
½čajne žličkekavne paste ali 1 jedilna žlica instant kave(opcijsko)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Dva okrogla pekača premera 18 cm dobro namastite in na rahlo posujte z moko. Ostanek moke stresite iz posode.
V posodi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek in sol.
V ločeni, večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika mešajte maslo, olje in sladkor približno 2 minuti.
Dodajte jajce in premešajte, dokler se popolnoma ne poveže. Dodajte še drugo in ponovite. Dodajte kislo smetano in premešajte do gladke zmesi.
V mokre sestavine dodajte polovico suhih sestavin in premešajte z ročnim mešalnikom. Postopoma v zmes vlivajte mleko in vmes stalno mešajte. Dodajte še preostanek suhih sestavin in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Zmes enakomerno prelijte v pripravljene pekače (približno 400g zmesi na pekač) in pecite 30 minut.
Pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, nato prestavite na rešetko za hlajenje.
Medtem pripravite kremo. Čokolado nalomite na manjše kose in postavite v večjo posodo.
Medtem v loncu na nizkem ognju segrevajte smetano za stepanje, sladkor in rumov sladkor, dokler se smetana ne segreje, sladkor popolnoma raztopi, mešanica pa postane vroča, ne pa vrela - ne pustite da zavre, drugače se vam ne bo naredil lep čokoladni ganache.
V posodo s temno čokolado nalijte mešanico smetane in pokrijte z večjim krožnikom. Pustite stati 5-10 minut.
Nato vse skupaj počasi premešajte z železno metlico. Mešajte, dokler se vse skupaj ne poveže v enotno, gosto, gladko zmes - ganache. Mešajte počasi in enakomerno. Dodajte instant kavo ali kavno pasto in premešajte.
Pustite stati 20-30 minut oz. tako dolgo, da se ganache popolnoma ohladi. Vsakih 10 minut zmes rahlo premešajte, da se bo zmes enakomerno hladila.
Ohlajeno kremo stepajte z ročnim mešalnikom na najvišji hitrosti tako dolgo, da postane bleda, puhasta in obdrži trdne vrhove, ko mešalnik vzamete iz posode.
V kolikor želite, da bo nanos kreme okoli biskvitov kar se da čist in brez drobtin, morate biskvite najprej zamrzniti, da se izognete koščkom v kremi. V kolikor pa bi torto raje takoj premazali in postregli lahko enostavno preskočite korak hlajenja.
Za hlajenje vsak biskvit ločeno zavijte v folijo za živila in postavite v zamrzovalnik. Hladite jih vsaj 4 ure.
Premažite ohlajene biskvite. Na en ohlajen biskvit premažite 1/4 kreme. Na njo postavite še drug biskvit in premažite še tega. Na koncu premažite še po robovih in kremo zgladite ali pa se igrajte in ustvarite vzorce na želji - kakor na fotografijah.
Klasična čokoladna torta s čokoladno kavno rumovo kremo
Z vami delim recept za najbolj preprost in okusen čokoladni biskvit premazan z najlažjo, najbolj kremno čokoladno kavno rumovo kremo.
Moj klasičen čokoladen biskvit je izredno preprost za pripravo,že sam po sebi sočen in zelo puhast. Čokoladna krema pa je preprosto božanska – noro kremna, čisto gladka in res noro okusna.
Poleg čokolade za odlično aromo poskrbita še kava in rum, po želji pa lahko ta dva dodatka tudi izpustite!
Recept za čokoladno torto je odličen za mnoge priložnosti, prav tako pa se lahko igrate s kremo in nadevi. Čokolada je odlična v kombinaciji z vsemi okusi (sadje, vanilja, oreščki, še več čokolade), jaz pa sem tokrat izbrala kar rum in kavo.
Obe aromi samo še bolj poudarita močan okus čokolade in meni osebno je ta kombinacija TOP!
Moj klasičen čokoladen biskvit je izredno preprost za pripravo,že sam po sebi sočen in zelo puhast. Čokoladna krema pa je preprosto božanska – noro kremna, čisto gladka in res noro okusna.
Poleg čokolade za odlično aromo poskrbita še kava in rum, po želji pa lahko ta dva dodatka tudi izpustite!
Recept za čokoladno torto je odličen za mnoge priložnosti, prav tako pa se lahko igrate s kremo in nadevi. Čokolada je odlična v kombinaciji z vsemi okusi (sadje, vanilja, oreščki, še več čokolade), jaz pa sem tokrat izbrala kar rum in kavo.
Obe aromi samo še bolj poudarita močan okus čokolade in meni osebno je ta kombinacija TOP!
Recept je pripravljen zelo preprosto s klasičnimi sestavinami, zato posebnih zamenjav ne svetujem.
V kolikor bi želeli lahko čokoladno kremo popolnoma nadomestite s kakšno vaniljevo ali sadno kremo, lahko pa iz kreme izpustite aromo kave in ruma ter pripravite klasično čokoladno stepeno ganache kremo.
Recept je pripravljen zelo preprosto s klasičnimi sestavinami, zato posebnih zamenjav ne svetujem.
V kolikor bi želeli lahko čokoladno kremo popolnoma nadomestite s kakšno vaniljevo ali sadno kremo, lahko pa iz kreme izpustite aromo kave in ruma ter pripravite klasično čokoladno stepeno ganache kremo.
Klasična čokoladna torta s čokoladno kavno rumovo kremo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Kavna rumova krema oz. stepeni čokoladni ganache
Postopek
Preberite še: