Preprosto, božansko kosilo, pripravljeno iz peščice sestavin in v le nekaj korakih.
Najbolj okusna in kremna rižota s parmezanom in pestom. Božanske, kvalitetne sestavine na enem kupu pomenijo samo eno - božansko kvalitetno kosilo!
Rižota je pripravljena v eni ponvi in brez kompliciranja. Takšno božansko kosilo je lahko na vaši mizi že čez 30 minut!
Za kremasto rižoto ne potrebujemo veliko, prav tako pa ni potrebna nobena umetnost. Postopno dodajanje tekočino, dodan kvaliteten sir in redno mešanje. Vse to pripomore k odlični rižoti, ki vas ne bo razočarala.
V moji pesto rižoti se skriva odličen sir Princ od Pomurskih mlekarn. podoben parmezanu, z odlično aromo. Ni premočen, je pa ravno toliko okusen, da pusti pečat v rižoti.
Nadomestite ga lahko s parmezanom, ne uporabljajte pa tistega že naribanega, saj je slabše kvalitete in okusa. V čisto vseh svojih receptih vedno uporabim cel parmezan, ki ga naribam sama.
Rižota je pripravljena v eni ponvi in v manj kot 30 minutah.Posebnih zamenjav ni, lahko pa seveda uporabite kak drug riž, ki ga imate takrat na zalogi. Enako velja za sir - uporabite trd sir s polnim okusom.
Po vrhu dodajte še zapečene pinjole in nariban sir. Detajli, ki so pomembni.
Kremna pesto rižota s parmezanom
Nina Zorčič
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
2jedilni žlicimasla
1srednje velikardeča čebula
3strokičesna
200garborio riža
1lzelenjavne jušne osnove (ali 1l vrele vode + 1 zelenjavna kocka)
80gribanega sira Princ
120gpesta
poper po okusu
Dodatki
popečene pinjole
sveža bazilika
Postopek
V srednje veliki ponvi stopite maslo. Dodajte drobno nasekljano čebulo in česen. Pražite par minut, da čebula postekleni, česen pa zadiši.
Dodajte opran riž in pražite par minut. V kolikor vam je od ribanega parmezana ostal trd kos na robu ga lahko dodate v rižoto, pred koncem pa odstranite. Doda res odlično aromo!
Zalijte z 250ml zelenjavne jušne osnove, ki ste jo prej segreli, in premešajte. Kuhajte par minut oz. toliko časa, da tekočina skoraj izhlapi, nato dodajte še 250 ml jušne osnove. Premešajte in kuhajte, dokler ne izhlapi. Postopek ponovite še dvakrat oz. tolikokrat, da se riž popolnoma skuha.
Nato dodajte nariban sir in premešajte, da se stopi. Dodajte pesto in premešajte. Poskusite in po želji dodajte sol/poper.
V manjši ponvi popražite pinjole (brez olja). Pražite na srednjem ognju par minut, da se zlato obarvajo.
Postrezite s popečenimi pinjolami, svežo baziliko in naribanim sirom.
KLJUČNE BESEDE kremna rižota, rižota s parmezanom, rižota s sirom
Kremna pesto rižota s parmezanom
Preprosto, božansko kosilo, pripravljeno iz peščice sestavin in v le nekaj korakih.
Najbolj okusna in kremna rižota s parmezanom in pestom. Božanske, kvalitetne sestavine na enem kupu pomenijo samo eno - božansko kvalitetno kosilo!
Rižota je pripravljena v eni ponvi in brez kompliciranja. Takšno božansko kosilo je lahko na vaši mizi že čez 30 minut!
Za kremasto rižoto ne potrebujemo veliko, prav tako pa ni potrebna nobena umetnost. Postopno dodajanje tekočino, dodan kvaliteten sir in redno mešanje. Vse to pripomore k odlični rižoti, ki vas ne bo razočarala.
V moji pesto rižoti se skriva odličen sir Princ od Pomurskih mlekarn. podoben parmezanu, z odlično aromo. Ni premočen, je pa ravno toliko okusen, da pusti pečat v rižoti.
Nadomestite ga lahko s parmezanom, ne uporabljajte pa tistega že naribanega, saj je slabše kvalitete in okusa. V čisto vseh svojih receptih vedno uporabim cel parmezan, ki ga naribam sama.
Rižota je pripravljena v eni ponvi in v manj kot 30 minutah.Posebnih zamenjav ni, lahko pa seveda uporabite kak drug riž, ki ga imate takrat na zalogi. Enako velja za sir - uporabite trd sir s polnim okusom.
Po vrhu dodajte še zapečene pinjole in nariban sir. Detajli, ki so pomembni.
Kremna pesto rižota s parmezanom
Nina ZorčičSestavine
Dodatki
Postopek
Preberite še: