Gre za preprosto sladico ali zajtrk, ki jo lahko pripravite iz vseh možnih sestavin. Tokrat sem za pripravo uporabila pinjenec.
Pinjenec oz. "buttermilk" je pinjeno mleko, s kiselkastim okusom. Sladicam doda rahlost in mehkost. Pripravite ga lahko tudi sami doma. 1 skodelici mleka (250ml) dodajte 1 jedilno žlico kisa in pustite vsaj 5 minut. V tem času se v mleku naredijo grudice - nastane "buttermilk"! Nepogrešljiva sestavina za mehke in puhaste sladice.
Drugih posebnosti v tem receptu ni. Uporabljene so klasične sestavine. Namesto rjavega in vaniljevega sladkorja lahko uporabite sladkor oz. sladilo, ki ga imate na zalogi.
Palačinkam lahko dodate tudi katerekoli dodatke. Sama vedno rada dodam jogurt ali kakšno kremo, sveže sadje in nekaj hrustljavega, kot so recimo oreščki.
Z dodatki se lahko igrate, prav tako pa lahko v palačinke dodate tudi čokoladne kapljice ali nasekljane oreščke in poskrbite za sladko presenečenje.
Palačinke po tem receptu so debelejše in puhaste. V kolikor imate raje naše klasične tanke, "crepes" palačinke, uporabite ta recept.
Na blogu pa imam tudi ogromo drugih receptov za palačinke - ovsene, proteinske, veganske itd. Vse recepte si lahko ogledate tukaj.
Preproste palačinke s pinjencem
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 12palačink
Sestavine
Palačinke
2srednje velikijajci
150mlpinjenca z okusom jagode Pomurske mlekarne(lahko tudi navaden)
40grjavega sladkorja
1čajna žličkavaniljeve arome
1jedilna žlicastopljenega masla
150gpšenične bele moke tip 500
1čajna žličkapecilnega praška
Dodatki
jogurt
javorjev sirup
sveže sadje
nasekljani lešniki
Postopek
V večji posodi zmešajte jajci, pinjenec, rjavi sladkor, vaniljevo aromo in stopljeno maslo. Dodajte moko in pecilni prašek ter premešajte, da nastane enotna zmes. Zmes bo zelo gosta.
Na srednjem ognju segrejte ponev. Ponev segrevajte vsaj 5 minut, da je res dobro segreta.
Na ponev dodajte 1-2 jedilni žlici mase in jo s hrbtno stranjo žlice oblikujte v manjšo, debelejšo palačinko. V večji ponvi lahko pečete več palačink hkrati.
Pecite par minut oz. tako dolgo, da se dno palačine obarva zlato, po vrhu palačinke pa popokajo mehurčki. Nato obrnite in pecite še dobro minuto na drugi strani. Ponovite, dokler ne zmanjka mase.
Prelijte z jogurtom in javorjevim sirupom, posujte pa s svežim sadjem in nasekljanimi oreščki ali izberite svoje najljubše dodatke.
KLJUČNE BESEDE ameriške palačinke, buttermilk pancakes, palačinke s pinjencem
Preproste palačinke s pinjencem
Receptov za palačinke ni nikoli preveč!
Gre za preprosto sladico ali zajtrk, ki jo lahko pripravite iz vseh možnih sestavin. Tokrat sem za pripravo uporabila pinjenec.
Pinjenec oz. "buttermilk" je pinjeno mleko, s kiselkastim okusom. Sladicam doda rahlost in mehkost. Pripravite ga lahko tudi sami doma. 1 skodelici mleka (250ml) dodajte 1 jedilno žlico kisa in pustite vsaj 5 minut. V tem času se v mleku naredijo grudice - nastane "buttermilk"! Nepogrešljiva sestavina za mehke in puhaste sladice.
Drugih posebnosti v tem receptu ni. Uporabljene so klasične sestavine. Namesto rjavega in vaniljevega sladkorja lahko uporabite sladkor oz. sladilo, ki ga imate na zalogi.
Palačinkam lahko dodate tudi katerekoli dodatke. Sama vedno rada dodam jogurt ali kakšno kremo, sveže sadje in nekaj hrustljavega, kot so recimo oreščki.
Z dodatki se lahko igrate, prav tako pa lahko v palačinke dodate tudi čokoladne kapljice ali nasekljane oreščke in poskrbite za sladko presenečenje.
Palačinke po tem receptu so debelejše in puhaste. V kolikor imate raje naše klasične tanke, "crepes" palačinke, uporabite ta recept.
Na blogu pa imam tudi ogromo drugih receptov za palačinke - ovsene, proteinske, veganske itd. Vse recepte si lahko ogledate tukaj.
Preproste palačinke s pinjencem
Nina ZorčičSestavine
Palačinke
Dodatki
Postopek
Preberite še: