Božanska, noro kremasta rižota z brokolijevimi cvetkami, pečenim piščancem in mozzarello. Vrhunska kombinacija, vse skupaj pa je pripravljeno v samo eni posodi!
Okusno kosilo za celo družino, pripravljeno hitro in preprosto, iz le nekaj preprostih sestavin.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Moja kremasta rižota je pripravljena v eni posodi, brez packanja in kompliciranja! Najprej specite piščanca, dodajte riž in brokoli, na koncu pa vmešajte še mozzarello. Božansko!
Za najbolšo kremoznost sem v kremo dodala mleko in ribano S Budget mozzarello. Njuna kombinacija ustvari noro kremno rižoto, ki jo enostavno morate poskusiti!
Poleg brokolija lahko v rižoto dodate še kakšno drugo zelenjavo. Namesto mozzarelle lahko dodate tudi kakšen drug sir, je pa meni osebno S Budget ribana mozzarella najboljša. Odličnega okusa in res lepo se stopi.
Kremna rižota s piščancem, mozzarello in brokolijem
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 35mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
1jedilna žlicaolivnega olja
1srednje velikačebula
1strokčesna
450gpiščančjih zrezkov/filejev
1čajna žličkasoli
¼čajne žličkepopra
200griža
400mlvode ali jušne osnove
700mlpolnomastnega mleka
1glavabrokolija
200gribane mozzarelle
Postopek
Na večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte drobno nasekljano čebulo in česen.
Pražite toliko časa, da čebula postekleni. Dodajte piščančje zrezke, narezane na manjše kocke. Začinite s soljo in poprom.
Pražite toliko časa, da se piščanec zlato rjavo zapeče, vmes pa redno mešajte.
Dodajte opran riž in pražite dobro minuto. Zalijte z vodo in mlekom, premešajte in pokrijte s pokrovko. Na srednjem ognju kuhajte približno 15-20 minut oz. tako dolgo, da je riž "al dente", torej še malo trd na ugriz.
Po 15 minutah dodajte še cvetke brokolija in premešajte. Po potrebi zalijte z 1-2 dcl vode ali mleka.
Ko je riž kuhan, brokoli pa zmehčan, dodajte še ribano mozzarello in premešajte. Na nizkem ognju kuhajte toliko časa, da se sir stopi in poveže z omako.
Postrezite takoj.
KLJUČNE BESEDE kremna rižota, rižota, rižota s piščancem, rižota s sirom, rižota z brokolijem, rižota z mozzarello
Kremna rižota s piščancem, mozzarello in brokolijem
Božanska, noro kremasta rižota z brokolijevimi cvetkami, pečenim piščancem in mozzarello. Vrhunska kombinacija, vse skupaj pa je pripravljeno v samo eni posodi!
Okusno kosilo za celo družino, pripravljeno hitro in preprosto, iz le nekaj preprostih sestavin.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Moja kremasta rižota je pripravljena v eni posodi, brez packanja in kompliciranja! Najprej specite piščanca, dodajte riž in brokoli, na koncu pa vmešajte še mozzarello. Božansko!
Za najbolšo kremoznost sem v kremo dodala mleko in ribano S Budget mozzarello. Njuna kombinacija ustvari noro kremno rižoto, ki jo enostavno morate poskusiti!
Poleg brokolija lahko v rižoto dodate še kakšno drugo zelenjavo. Namesto mozzarelle lahko dodate tudi kakšen drug sir, je pa meni osebno S Budget ribana mozzarella najboljša. Odličnega okusa in res lepo se stopi.
Kremna rižota s piščancem, mozzarello in brokolijem
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: