Še ena ideja za malo drugačno prilogo k martinovi pojedini.
Hitri in preprosti gratinirani mlinci s sladkim rdečim zeljem, popečenimi orehi in zapečeno mozzarello.
Ta priloga je izredno okusna in bo PREVERJENO navdušila tudi tiste, ki nad mlinci drugače niso navdušeni!
Priprava je izredno preprosta - rdeče zelje, skupaj z začimbami in nasekljanimi datlji, podušite na ponvi. Zalijte z belim vinom in dušite, dokler vino popolnoma ne izhlapi. Podušeno zelje potem zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami in pecite v pečici, dokler se mozarella zlato ne zapeče.
Zelju smo pri dušenju dodati datlje, zato imajo gratinirani mlinci po peku prijeten sladek priokus. Po vrhu pa smo za dodaten hrustljav efekt dodali še popečene orehe in svežo mozzarello, ki jo zlato zapečemo.
Vse je pripravljeno izredno hitro in preprosto, rezultat pa je vrhunski! Nič več dolgočasnih mlincev!
Na večji ponvi brez olja zmešajte rdeče zelje, nasekljane datlje in začimbe. Dušite vsaj pet minut, da zelje upade. Zalijte z vinom in premešajte. Kuhajte na srednjem ognju toliko časa, da vino izpari, zelje pa se popolnoma zmehča in upade.
V manjši pekač dodajte kuhane mlince, ki ste jih pred tem grobo nasekljali na manjše kose.
Dodajte še podušeno zelje in premešajte. Po vrhu posujte z nasekljanimi orehi, ki ste jih pred tem popražili na vroči ponvi brez olja.
V ločeni posodici z metlico za stepanje dobro premešajte smetano in jajca, da nastane enotna masa.
Mešanico prelijte po pekaču, po vrhu pa razporedite nastrgane kose sveže mozzarelle. Posujte s poprom in postavite v pečico. Pecite 25 minut oz. toliko časa, da je mozzarella zlato zapečena, sredica pa zapečena in ni tekoče smetane.
KLJUČNE BESEDE gratinirani mlinci, martinovo kosilo, mlinci, rdeče zelje
Gratinirani mlinci z rdečim zeljem, mozzarello in orehi
Še ena ideja za malo drugačno prilogo k martinovi pojedini.
Hitri in preprosti gratinirani mlinci s sladkim rdečim zeljem, popečenimi orehi in zapečeno mozzarello.
Ta priloga je izredno okusna in bo PREVERJENO navdušila tudi tiste, ki nad mlinci drugače niso navdušeni!
Priprava je izredno preprosta - rdeče zelje, skupaj z začimbami in nasekljanimi datlji, podušite na ponvi. Zalijte z belim vinom in dušite, dokler vino popolnoma ne izhlapi. Podušeno zelje potem zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami in pecite v pečici, dokler se mozarella zlato ne zapeče.
Zelju smo pri dušenju dodati datlje, zato imajo gratinirani mlinci po peku prijeten sladek priokus. Po vrhu pa smo za dodaten hrustljav efekt dodali še popečene orehe in svežo mozzarello, ki jo zlato zapečemo.
Vse je pripravljeno izredno hitro in preprosto, rezultat pa je vrhunski! Nič več dolgočasnih mlincev!
Mlince lahko postrežete pri vaši naslednji Martinovi pojedini, skupaj s piščančjim filejem v gorčični omaki (odličen za tiste, ki ne maramo race) in maslenimi mlinci z zelišči, Martinovo solato z jajcem in kostanji in slastno kremno kostanjevo pito. Za recepte kliknite na ime jedi.
Na blog vas čaka še ogromno drugih receptov za takšna ali drugačna kosila - testenine, mesne jedi, veganska kosila itd. Vse recepte najdete tukaj.
Gratinirani mlinci z rdečim zeljem, mozzarello in orehi
Nina ZorčičSestavine
Dušeno rdeče zelje
Gratinirani mlinci
Postopek
Preberite še: