Kosilo pripravljeno v eni posodi - okusne piščančje krače in stegna v rižu z maslom in svežo špinačo.
Ker se meso kuha skupaj z rižem nastane odlična, aromatična rižota, ki vase poskrka vse naravne sokove. Za dodatno sočnost na koncu v rižoto dodamo še maslo in sol - pika na i bogati, kremasti rižoti.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Nekaj nasvetov za najboljšo rižoto s piščancem - piščančje krače in stegna najprej hitro prepražite na vroči ponvi - na tej točki piščanec še ne bo do konca pečen. Pomembno je samo, da se koža lepo hrustljavo zapeče.
Preden riž zalijete z vodo, ga najprej popražite na ponvi. Pražen riž doda rižoti boljšo aromo.
Med kuhanjem rižoto redno preverjajte, saj ne
želite, da se vam na dni zažge oz. prime na ponev. Med peko premešajte samo riž, meso pustite pri miru. Prav tako po potrebi med kuhanjem rižoto še dodatno zalijte z vodo.
Ko je riž skuhan odstranite meso in dodajte maslo - maslo je izrednega pomena za najbolj kremasto in okusno rižoto. Doda izredno dober okus in poskrbi za svilnato rižoto.
Za svežino sem dodala še malo sveže špinače - po želji lahko v rižoto dodate drugo zelenjavo ali pa to kar izpustite.
Piščančje krače in stegna v rižu s špinačo
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 1hr
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Začimbna mešanica
¼čajne žličkesoli
½čajne žličkepopra
1čajna žličkatimijana
1čajna žličkaorigana
½čajne žličkečesna v prahu
½čajne žličkečebule v prahu
2čajni žličkisladke paprike v prahu
Piščanec
1jedilna žlicaolivnega olja
850gpiščančjih krač in stegn
Riž
1jedilna žlicaolivnega olja
2srednje veliki rdeči čebuli(ali 1 velika čebula)
1strokčesna
300gbasmati riža
1000mltople vode
1zelenjavna kocka
40gmasla
1čajna žličkasoli(ali več po okusu)
2pestisveže špinače
Posip
posušen peteršilj
Postopek
V manjši skodelici zmešajte sol, poper, timijan, origano, česen v prahu, čebulo v prahu in sladko papriko.
S pripravljeno začimbno mešanico posujte piščanca z obeh strani in začimbe dobro vtrite v meso.
Na zelo veliki ponvi segrejte olivno olje.
Na segreto olje dodajte piščanca in pražite par minut da vsaki strani, toliko da se meso zlato rjavo zapeče. Na tej točki piščanec še ne bo popolnoma skuhan, ker ga kasneje vrnemo v ponev.
Piščanca vzamite iz ponve in v ponev dodajte olivno olje. Na segreto olje dodajte nasekljano čebulo. Premešajte in pražite 10 minut oz. toliko časa, da čebula postekleni.
Dodajte nasekljan česen, premešajte in pražite še dobro minuto.
Dodajte riž in premešajte. Pražite dobro minuto, nato zalijte z vodo. Dodajte zelenjavno kocko in jo razdrobite. Premešajte in pustite, da zavre.
Na riž položite popečene piščančje krače in stegna ter vse skupaj pokrijte s pokrovko. Na srednjem ognju kuhajte približno 20-30 minut oz. tako dolgo, da se riž skuha in zmehča. Po potrebi vmes odstranite pokrovko, premešajte riž, poskusite in po potrebi dodajte več vode ali jušne osnove, v kolikor tekočine zmanjkuje, riž pa še ni skuhan.
Ko je riž skuhan odstranite piščanca. V riž dodajte maslo in sol ter premešajte. Dodajte svežo špinačo in premešajte.
V riž vrnite piščanca, po želji posujte s posušenim peteršiljem in postrezite.
KLJUČNE BESEDE pečen piščanec z rižem, pečene piščančje krače in stegna, piščančja rižota, piščančje krače v rižu, piščanec v rižu, rižota s špinačo
Piščančje krače in stegna v rižu s špinačo
Kosilo pripravljeno v eni posodi - okusne piščančje krače in stegna v rižu z maslom in svežo špinačo.
Ker se meso kuha skupaj z rižem nastane odlična, aromatična rižota, ki vase poskrka vse naravne sokove. Za dodatno sočnost na koncu v rižoto dodamo še maslo in sol - pika na i bogati, kremasti rižoti.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Nekaj nasvetov za najboljšo rižoto s piščancem - piščančje krače in stegna najprej hitro prepražite na vroči ponvi - na tej točki piščanec še ne bo do konca pečen. Pomembno je samo, da se koža lepo hrustljavo zapeče.
Preden riž zalijete z vodo, ga najprej popražite na ponvi. Pražen riž doda rižoti boljšo aromo.
Med kuhanjem rižoto redno preverjajte, saj ne želite, da se vam na dni zažge oz. prime na ponev. Med peko premešajte samo riž, meso pustite pri miru. Prav tako po potrebi med kuhanjem rižoto še dodatno zalijte z vodo.
Ko je riž skuhan odstranite meso in dodajte maslo - maslo je izrednega pomena za najbolj kremasto in okusno rižoto. Doda izredno dober okus in poskrbi za svilnato rižoto.
Za svežino sem dodala še malo sveže špinače - po želji lahko v rižoto dodate drugo zelenjavo ali pa to kar izpustite.
Piščančje krače in stegna v rižu s špinačo
Nina ZorčičSestavine
Začimbna mešanica
Piščanec
Riž
Posip
Postopek
Preberite še: