Najbolj preprosta jabolčna pita - vrhunsko listnato testo, sočna krema z mandljevo moko in rezine jabolke. Dodajte še kepico sladoleda in voila, božanska sladica je pripravljena v manj kot pol ure!
Brez kompliciranja in packanja. Za vas imam dva načina priprave - uporabite lahko domače ali kupljeno listnato testo. Recept za domače vas čaka spodaj.
Posebnost moje hitre jabolčne pite je v kremi, s katero je premazano listnato testo. Krema poskrbi za sočnost in aromo, zgoščena pa je z mandljevo moko, ki doda tudi fino aromo. Celotna pita je tako mehka in rahla, da se kar stopi v ustih.
Kot pri večini sladic, tudi v tem primeru kepica sladoleda vse skupaj samo izboljša. Topla jabolčna pita in kepica ledenega sladoleda, kombinacija jabolk, vanilje in listnatega testa - BOŽANSKO!
Mandljevo moko lahko dobite pri Malinci, kjer imate s kodo NINAZOR še 10% popust!
Najbolj preprosta jabolčna pita
Nina Zorčič
Čas priprave 15min
Čas peke 20min
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Jabolčna pita
1listnato testo(domače ali kupljeno, recept za domače testo zgoraj)
50gmasla(zmehčano, sobna temperatura)
1rumenjak
65gmandljeve moke
1čajna žličkavaniljeva aroma
200mltekočega medu
2srednje velikisladki jabolki(narezana na tanke rezine)
parvejictimijana
Dodatki
sladoled
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj.
V manjši posodi zmešajte maslo, rumenjak, mandljevo moko, vaniljevo aromo in 1/3 medu (približno 60ml). S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj zmešajte, da nastane enotna gosta zmes.
Listnato testo oblikujte v želeno obliko - jaz sem ustvarila krog, lahko pa obdržite tudi pravokotnik. Pri oblikovanju kroga sem iz pravokotnika izrezala krog, ostanke testa pa sem enakomerno položila na krog, s tem se izognemo ostankom.
Testo prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko. Po testu premažite kremo, pustite približno 0,5cm roba okoli.
Po kremi položite tanke rezine jabolk in prelijte z 1/3 medu (približno 60ml).
Postavite v pečico in pecite 20 minut oz. tako dolgo, da se testo zapeče in obarva zlato rjavo.
Medtem v manjšem loncu segrejte ostanek medu, skupaj z vejicami timijana.
Kuhajte toliko časa, da se med segreje, nato odstavite in pustite v loncu, da timijan spusti dodatno aromo.
Pečeno testo vzemite iz pečice, prelijte z medom s timijanom in postrezite s kepicami sladoleda.
Najbolj preprosta jabolčna pita
Najbolj preprosta jabolčna pita - vrhunsko listnato testo, sočna krema z mandljevo moko in rezine jabolke. Dodajte še kepico sladoleda in voila, božanska sladica je pripravljena v manj kot pol ure!
Brez kompliciranja in packanja. Za vas imam dva načina priprave - uporabite lahko domače ali kupljeno listnato testo. Recept za domače vas čaka spodaj.
Posebnost moje hitre jabolčne pite je v kremi, s katero je premazano listnato testo. Krema poskrbi za sočnost in aromo, zgoščena pa je z mandljevo moko, ki doda tudi fino aromo. Celotna pita je tako mehka in rahla, da se kar stopi v ustih.
Kot pri večini sladic, tudi v tem primeru kepica sladoleda vse skupaj samo izboljša. Topla jabolčna pita in kepica ledenega sladoleda, kombinacija jabolk, vanilje in listnatega testa - BOŽANSKO!
Mandljevo moko lahko dobite pri Malinci, kjer imate s kodo NINAZOR še 10% popust!
Najbolj preprosta jabolčna pita
Nina ZorčičSestavine
Jabolčna pita
Dodatki
Postopek
Preberite še: