Najbolj preprosta jabolčna pita - vrhunsko listnato testo, sočna krema z mandljevo moko in arašidovim ter mehke, sladkerezine jabolk s cimetom. Dodajte še kepice sladoleda in voila, božanska sladica je pripravljena v manj kot pol ure!
Brez kompliciranja in packanja. Za vas imam dva načina priprave - uporabite lahko domače ali kupljeno listnato testo. Recept za domače vas čaka spodaj.
Posebnost moje hitre jabolčne pite je v kremi, s katero je premazano listnato testo. Krema poskrbi za sočnost in neverjeten okus piti, zgoščena pa je z mandljevo moko, ki doda tudi fino teksturo. Celotna pita je tako mehka in rahla, da se kar stopi v ustih.
V kremi se, poleg mandljeve moke, skrivajo še arašidovo maslo, vanilja, javorjev sirup in cimet. Kombinacija vseh teh okusov je neverjetna - skoraj karamelna, z nežno cimetovo noto in odlično aromo naravnega praženega arašidovega masla. VRHUNSKO!
Kot pri večini sladic, tudi v tem primeru kepica sladoleda vse skupaj samo izboljša. Topla jabolčna pita in kepica ledenega sladoleda, kombinacija jabolk, vanilje in listnatega testa - BOŽANSKO!
Pita je pipravljena čisto preprosto, saj lahko uporabimo kar kupljeno listnato testo. Krema je pripravljena v par minutah, jabolka pa lahko tudi narežete s pomočjo rezalnika, kar olajša delo.
V kolikor pa bi želeli pa lahko pripravite kar svoje domače listnato testo! Priprava je preprosta, vzame samo malo dlje časa, kjer je potrebnega veliko hlajenja. Recept za domače listnato testo vas čaka tukaj .
Najbolj preprosta jabolčna pita "Galeta"
Nina Zorčič
Čas priprave 15min
Čas peke 20min
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Nadev
60gmandljeve moke
¼čajne žličkecimeta
60gnaravnega arašidovega ali mandljevega masla
1čajna žličkavaniljeve arome
70gjavorjevega sirupa
3jedilne žlicevode(po potrebi)
Jabolčna pita
1listnato testo(domače ali kupljeno, recept za domače testo zgoraj)
3srednje velikesladke jabolke(narezana na zelo tanke rezine)
¼čajne žličkecimeta
Dodatki
mandlji v lističih
sladoled
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj.
V manjši posodi zmešajte mandljevo moko, arašidovo/mandljevo maslo, vaniljevo aromo in javorjev sirup. Premešajte in po potrebi, če je masa pregosta, dodajte par jedilnih žlic vode - samo toliko, da dobite mazljivo maso. Masa ne sme biti tekoča.
Listnato testo raztegnite v pravokotnik, 1 cm roba okoli pa zasukajte na notranjo stran, da ustvarite rob pite.
Testo prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko. Po testu premažite kremo, prepognjen rob pa pustite nanamazan.
Jabolka narežite na tanke rezine in jih posujte s cimetom. Z rokami jabolka nežno zmasirajte, da razporedite cimet.
Po kremi razporedite cimetova jabolka in postavite v pečico. Pecite 20 minut oz. tako dolgo, da se testo zapeče in obarva zlato rjavo.
Po pečeni piti posujte mandljeve lističe in posujte s parimi kepicami sladoleda.
Najbolj preprosta jabolčna pita “Galeta”
Najbolj preprosta jabolčna pita - vrhunsko listnato testo, sočna krema z mandljevo moko in arašidovim ter mehke, sladkerezine jabolk s cimetom. Dodajte še kepice sladoleda in voila, božanska sladica je pripravljena v manj kot pol ure!
Brez kompliciranja in packanja. Za vas imam dva načina priprave - uporabite lahko domače ali kupljeno listnato testo. Recept za domače vas čaka spodaj.
Posebnost moje hitre jabolčne pite je v kremi, s katero je premazano listnato testo. Krema poskrbi za sočnost in neverjeten okus piti, zgoščena pa je z mandljevo moko, ki doda tudi fino teksturo. Celotna pita je tako mehka in rahla, da se kar stopi v ustih.
V kremi se, poleg mandljeve moke, skrivajo še arašidovo maslo, vanilja, javorjev sirup in cimet. Kombinacija vseh teh okusov je neverjetna - skoraj karamelna, z nežno cimetovo noto in odlično aromo naravnega praženega arašidovega masla. VRHUNSKO!
Kot pri večini sladic, tudi v tem primeru kepica sladoleda vse skupaj samo izboljša. Topla jabolčna pita in kepica ledenega sladoleda, kombinacija jabolk, vanilje in listnatega testa - BOŽANSKO!
Pita je pipravljena čisto preprosto, saj lahko uporabimo kar kupljeno listnato testo. Krema je pripravljena v par minutah, jabolka pa lahko tudi narežete s pomočjo rezalnika, kar olajša delo.
V kolikor pa bi želeli pa lahko pripravite kar svoje domače listnato testo! Priprava je preprosta, vzame samo malo dlje časa, kjer je potrebnega veliko hlajenja. Recept za domače listnato testo vas čaka tukaj .
Najbolj preprosta jabolčna pita "Galeta"
Nina ZorčičSestavine
Nadev
Jabolčna pita
Dodatki
Postopek
Preberite še: