Če obožujete arašidovo maslo, potem morate preizkusiti te mafine!
Mehek in puhast bananin biskvit z arašidovim polnilom in neverjetno gladko, božansko arašidovo kremo, vas bo očaral.
Mafini so narejeni popolnoma brez moke, saj sem namesto tega uporabila ovseno moko. v kolikor je nimate jo lahko pripravite kar doma – ovsene kosmiče v blenderju zmeljite do gladke moke. To je vse!
Za zdrav vir maščob in odlično aromo poskrbi naravno arašidovo maslo, ki je brez dodanih olj, soli in sladkorjev. Za sočnost in mehko, puhasto teksturo pa poskrbita banana in jajce.
Mafini so slajeni s kokosovim sladkorjem, lahko pa namesto tega uporabite tudi eritritol ali drugo sladilo po želji.
Mafine lahko po želji tudi napolnite z arašidovim maslom – v ohlajene mafine izdolbite luknjo premera 1 cm in vanjo nadevajte žličko arašidovega masla. Tako dobite res popolno bananino arašidovo sladico.
Bananini mafini z arašidovim maslom in arašidovo kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 6mafinov
Sestavine
Biskvit
2srednje velikizmečkani banani(zelo zrele so bolj sladke in mehke)
30gkokosovega sladkorja(ali 50g eritritola za različico brez sladkorja)
½čajne žličkepecilnega praška
Arašidovo polnilo
6čajnih žličknaravnega arašidovega masla
Arašidova krema
200glight kremnega sira
60ggladkega naravnega arašidovega masla + 1 zvrhana jedilna žlica(naj bo gladek, brez koščkov, drugače se vam lahko koščki zataknejo v nastavek za dekoriranje)
3kapljiceFlavDrops kapljic okus vanilja(dodajte več/manj po okusu)
1čajna žličkavaniljeve paste
Dodatki
čokoladne kroglice
naravno arašidovo maslo
nasekljani arašidi
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V manjši skledi spasirajte banani, jajce, arašidovo maslo in vanilijo. Spasirate oz. zmešate lahko s pomočjo vilice ali paličnega mešalnika.
Dodajte ovseno moko, pecilni prašek in kokosov sladkor.
Premešajte s pomočjo metlice za stepanje ali silikonske lopatice dokler ne nastane enotna, gosta masa.
Zmes prestavite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko in napolnite do vrha - uporabite vso maso za 6 kolačkov.
Pecite 18-23 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite v pekaču še 5 minut, nato pa prestavite na rešetko za hlajenje. Pustite, da se popolnoma ohladijo.
Iz sredice mafinov izdolbite luknjo premera 1 cm, kamor boste nadevali arašidovo maslo. V vsako luknjico dodajte 1 čajno žličko arašidovega masla.
Nato pripravite arašidovo kremo. V večji posodi zmešajte kremni sir, 60g gladkega arašidovega masla, kapljice in vaniljevo pasto. Premešajte in poskusite, po želji pa dodajte več sladila.
V maso dodajte še eno zvrhano jedilno žlico arašidovega masla, ki ga ne vmešate popolnoma v maso, ampak samo toliko, da se v kremi poznajo sledi masla. Tako nastane lep marble vzorec, kot na fotografiji.
Maso nadevajte v dekorirno vrečko in izberite poljuben nastavek. S kremo okrasite kolačke in jih okrasite s čokoladnimi krogljicami, žličko arašidovega masla in nasekljanimi arašidi.
KLJUČNE BESEDE arašidovo maslo, bananini mafini, mafini
Bananini mafini z arašidovim maslom in arašidovo kremo
Mafine lahko po želji tudi napolnite z arašidovim maslom – v ohlajene mafine izdolbite luknjo premera 1 cm in vanjo nadevajte žličko arašidovega masla. Tako dobite res popolno bananino arašidovo sladico.
Bananini mafini z arašidovim maslom in arašidovo kremo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Arašidovo polnilo
Arašidova krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: