Noro sočni browniji s posebno sestavino! Tokrat sem čokoladnim brownijem dodala pire sladkega krompirja. Browniji so tako prijetno sladki in še bolj sočni kakor drugače.
Pripravljeni pa so hitro in brez kompliciranja! Za moje sočne brownije s sladkim krompirjem ne potrebujete moke, jajc ali belega sladkorja. Namesto tega sem dodala pire sladkega krompirja in kokosovo moko.
Za dodatno sladkobo pa poskrbi tudi stevia v prahu - svojo lahko naročite pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še 10% popust. Super lastnost stevie je to, da jo dodajamo v majhnih količinah, a kljub temu doda veliko sladkobe.
Odlična sladica za vse prave čokoholike!
Browniji so pripravljeni hitro in preprosto. Krompir skuhate in spasirate. Dodate k ostalim sestavinam in premešate. Nadevate v pekač, bogato posujete s čokoladnimi kapljicami in postavite v pečico.
To je vse. Hitro in preprosto, a noro okusno in polno čokolade! Najtežji del je čakanje, da se browniji ohladijo. Toplih brownijev ne jemljite iz pekača, ker se lahko razlomijo, prav tako pa se lepše režejo ohlajeni.
Po želji lahko brownije posujete tudi z oreščki, drugih zamenjav pa ne svetujem, ker sem recept testirala samo s spodnjimi sestavinami.
Sladki krompir operite in olupite. Narežite na majhne kocke premera 1 cm x 1 cm in kuhajte v večjem loncu z vodo toliko časa, da se krompir skuha in popolnoma zmehča - približno 15 minut.
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Krompir odcedite, ohladite in spasirajte v gladek pire brez grudic.
V večji posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte 230g spasiranega sladkega krompirja, kokosovo moko, kakav v prahu in stevio. Dodajte javorjev sirup, arašidovo maslo in stopljeno kokosovo olje ter s pomočjo silikonske lopatice vse skupaj dobro premešajte.
Dodajte čokoladne kapljice in premešajte.
Maso nadevajte v pekač premera 18 cm, obložen s papirjem za peko. Zgladite površino, posujte s čokoladnimi kapljicami in postavite v pečico za 23-25 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču toliko časa, da se browniji popolnoma ohladijo in rahlo utrdijo. Nato jih razrezite in postrezite.
KLJUČNE BESEDE browniji, browniji s sladkim krompirjem, rjavčki, veganski browniji
Noro sočni browniji s sladkim krompirjem
Noro sočni browniji s posebno sestavino! Tokrat sem čokoladnim brownijem dodala pire sladkega krompirja. Browniji so tako prijetno sladki in še bolj sočni kakor drugače.
Pripravljeni pa so hitro in brez kompliciranja! Za moje sočne brownije s sladkim krompirjem ne potrebujete moke, jajc ali belega sladkorja. Namesto tega sem dodala pire sladkega krompirja in kokosovo moko.
Za dodatno sladkobo pa poskrbi tudi stevia v prahu - svojo lahko naročite pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še 10% popust. Super lastnost stevie je to, da jo dodajamo v majhnih količinah, a kljub temu doda veliko sladkobe.
Odlična sladica za vse prave čokoholike!
Browniji so pripravljeni hitro in preprosto. Krompir skuhate in spasirate. Dodate k ostalim sestavinam in premešate. Nadevate v pekač, bogato posujete s čokoladnimi kapljicami in postavite v pečico.
To je vse. Hitro in preprosto, a noro okusno in polno čokolade! Najtežji del je čakanje, da se browniji ohladijo. Toplih brownijev ne jemljite iz pekača, ker se lahko razlomijo, prav tako pa se lepše režejo ohlajeni.
Po želji lahko brownije posujete tudi z oreščki, drugih zamenjav pa ne svetujem, ker sem recept testirala samo s spodnjimi sestavinami.
Noro sočni browniji s sladkim krompirjem
Nina ZorčičSestavine
Browniji
Posip
Postopek
Preberite še: