Najbolj preprost in kremast Cheescake, pripravljen brez peke. Kljub temu, da imam najraje “pravi” Cheesecake, ki je pečen v pečici, je tale med naslednjimi po lestvici najljubših.
Kremasta sredica, ki se strdi že v slabih dveh urah, neverjetno hrustljavo in slastno piškotno dno iz samo dveh sestavin. V kremo pa sem za dodaten “waw” efekt dodala še drobtine Oreo piškotov. NORO!
V piškotnem dnu se skrivajo kar celi Oreo piškoti, skupaj s kremo, saj je zato dno bolj okusno, za pripravo pa potrebujete manj masla, saj je “vezivo” tudi krema v piškotih. V sredici pa se skrivajo že pripravljeni drobljeni Oreo piškoti, ki jih lahko kupite že pripravljene. Namesto tega lahko dodate tudi cele Oreo piškote, ki ste jih pred tem nasekljali.
Za dno svetujem tudi okusno maslo, ki brez dvoma doprinese k res dobremu okusu – svetujem Pomurske mlekarne surovo maslo, ki je odlično že samostojnega okusa, v takšni sladici pa res doda tisto piko na i.
Cheesecake je narejen popolnoma brez peke in kompliciranja. Pripravite ga v manj kot 15 minutah, potem pa samo počakate, da se v hladilniku strdi. BOŽANSKO!
Hlajenje: po mojih testiranjih je dovolj že dve uri, za najboljše rezultate in res povezane okuse pa svetujem, da se hladi kar čez noč.
Uporabljene so samo klasične sestavine, ki so povsod dostopne. Edina posebnost je Kremfix mešanica, ki poskrbi za hitro utrdicev sredice, brez segrevanja, packanja in kompliciranja. Zmes samo vmešajte v kremo, svetujem pa mešanje z ročnim mešalnikom, saj se tako krema hitreje strdi (potrebuje le par minut).
Najpogosteje zastavljeno vprašanje pri Cheesecake-u je: “kateri kremni sir uporabljaš?”. Pri kremnih sirih nisem izbirčna. Najpogosteje uporabljam ABC ali Philadelphia, odlične rezultate pa sem dobila tudi s kremnimi siri znamke Spar in Hofer.
Oreo Cheesecake
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno
300gcelih Oreo piškotov
75gsurovega masla Pomurske mlekarne(stopljeno in ohlajeno)
Cheesecake krema
380gkremnega sira(ABC, Philadelphia, znamke Spar ali Hofer)
100gsladkorja v prahu
2čajni žličkivaniljeve paste
10gKremfix mešanice(1 vrečka; povezava do izdelka zgoraj)
75ggrobo nasekljanih Oreo piškotov ali kupljenih drobljenih Oreo piškotov(povezava do drobljenih piškotov zgoraj)
Posip
celi Oreo piškoti
nasekljani Oreo piškoti ali Oreo drobtine
Postopek
Pripravite dno. V sekljalniku ali blenderju meljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes.
Dodajte stopljeno maslo in premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu, lepljivemu pesku. V kolikor zmes ni dovolj kompaktna dodajte še kakšno jedilno žlico stopljenega masla in premešajte.
Zmes prestavite v pekač, premera 18 cm, obložen s papirjem za peko in oblikujte dno ter robove. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite.
Postavite v hladilnik in pripravite cheesecake kremo.
Kremni sir, sladkor v prahu in vanilijevo pasto zmešajte s pomočjo ročnega mešalnika. Dodajte Kremfix mešanico za strjevanje in mešaje še približno dve minuti, da se zmes zgosti.
Dodajte grobo nasekljane piškote ali kupljene zdrobljene piškote in z lopatko samo rahlo premešajte, da se enakomerno razporedijo po kremi.
Cheesecake kremo nadevajte čez ohlajeno piškotno dno in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali najbolje kar čez noč.
Po vrhu okrasite s celimi in drobljenimi Oreo piškoti ter postrezite.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, cheesecake brez peke, oreo cheesecake
Oreo Cheesecake
V piškotnem dnu se skrivajo kar celi Oreo piškoti, skupaj s kremo, saj je zato dno bolj okusno, za pripravo pa potrebujete manj masla, saj je “vezivo” tudi krema v piškotih. V sredici pa se skrivajo že pripravljeni drobljeni Oreo piškoti, ki jih lahko kupite že pripravljene. Namesto tega lahko dodate tudi cele Oreo piškote, ki ste jih pred tem nasekljali.
Za dno svetujem tudi okusno maslo, ki brez dvoma doprinese k res dobremu okusu – svetujem Pomurske mlekarne surovo maslo, ki je odlično že samostojnega okusa, v takšni sladici pa res doda tisto piko na i.
Oreo Cheesecake
Nina ZorčičSestavine
Dno
Cheesecake krema
Posip
Postopek
Preberite še:
4 replies to “Oreo Cheesecake”
Urška
Super recept, bi bilo pa fajn, da napišete za kakšen pekač so sestavine.
Nina Zorčič
Pozdravljena, pekač je premera 18cm, piše v receptu. Uporabljen je okrogel, kot se vidi na fotografiji. Lep pozdrav, Nina
Kaja
Oreo piskote je potrebno zdrobiti cele, ali kremo med njimi postrgamo dol a piskotov?
Nina Zorčič
Živijo, iskreno se opravičujem za pozen odgovor, ta komentar sem spregledala. Se pa zdrobijo celi piškoti, drugače bi vse zapisala v postopek 🙂